Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

19 martie, 2015

Exista speranta si pentru sistemul medical romanesc

Filed under: Informatie,Viata — dasanti @ 9:53 pm

Ponderas, singurul Centru de Excelență în chirurgie metabolică din estul Europei, a anunțat extinderea spitalului și relocarea activității medicale într-un nou sediu. Printr-o investiție de 4 milioane euro, spitalul își dublează capacitatea operațională și dotează unitatea medicală cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D, anestezie video-asistată, sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D și aparatură imagistică de ultimă oră.

PONDERAS

Ponderas oferă servicii medicale complete (spital, policlinică și imagistică) în condiții de excelență: 141 de paturi, 8 săli de operație și peste 25 de cabinete medicale, toate pe o suprafață de 9000 mp spații medicale.

Investiția în tehnologie de avangardă a constat în: echipamente medicale de ultimă generație pentru dotarea centrului de imagistică cu aparat de rezonanță magnetică (RMN) și RX, utilarea completă a cinci săli de operație cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D, anestezie video-asistată, dotarea a două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, completarea centrului de training cu sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs.

“Încă de la început ne-am dorit să aducem pacienților români tratamente moderne și excelență în actul chirurgical. În cei 4 ani de activitate în cadrul Ponderas am reușit să oferim astfel de servicii medicale pentru peste 120.000 de pacienți; iar acum, extinderea spitalului vine ca o completare a visului nostru, acela de a oferi cât mai multor români acces la chirurgie de avangardă, fără să mai fie nevoie să plece din țară. Iar noi putem azi, ca medici, să lucrăm în condiții respectabile și să ne tratăm pacienții așa cum am dori să fim tratați noi. În calitate de experți în chirugie laparoscopică și tehnici minim-invazive, vom continua acest efort de dezvoltare, educare și investiție în medicina românească. Pentru perioada următoare, menținem focusul în jurul chirugiei metabolice, dar pe viitor ne propunem să diversificăm procedurile chirurgicale minim-invazive high-tech, abordând un număr cât mai mare de specialități chirurgicale”, afirmă Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generală, acreditat internațional pentru chirurgie laparoscopică bariatrică, Director General Ponderas.

Un material generos despre spitalul Ponderas a fost redactat de prietenul meu Victor Kapra si va invit sa il cititi la urmatoarea adresa: http://www.victorkapra.ro/2015/03/ponderas-hospital/

Va recomand sa luati in calcul serios acest spital, in cazul in care va veti gasi intr-o situatie in care aveti nevoie de ajutor, deoarece are, pe langa tehnologie de ultima ora marca Siemens (in care eu personal cred foarte mult) si nu numai, o abordare a specialistilor care lucreaza in acest spital cu totul neobisnuita pentru tara noastra. Am revazut cateva elemente cu care m-am intalnit in timpul aventurii mele de la Hanovra si, in sfarsit dupa ce am asistat la proiecte de success cum ar fi Brain Institute si acum cu ocazia deschiderii noului centru Ponderas, pot spune ca deja mi-am regasit speranta in sistemul medical autohton, chiar daca deocamdata doar in sistemul privat.

Mai multe detalii despre Spitalul Ponderas: http://www.ponderas.ro/ro/

 

Paragrafele in italic sunt COPY-PASTE din comunicatul de presa trimis cu ocazia inaugurarii noului spital!

 

Un comentariu »

 1. Aruncand un ochi pe blog vad ca am scris despre Ponderas inainte ca mama mea sa treaca printr-o cumpana grea in anul 2017, cand iar printr-o coincidenta Dumnezeiasca am ajuns pe mainile unei doctorite incredibile, Dr. IRINA BALESCU, doctorita care i-a salvat viata la propriu.

  A ajutat-o sa depaseasca pe rand diagnostice crunte precum abces pe colon, peritonita hiperseptica, sepsis, operatie Hartmann si multe alte peripetii pe care nu vreau sa le detaliez. Nu stim ce ne-am fi facut fara Dr. Irina Balescu.

  Doamna doctor, va multumesc public si sper ca cei care citesc asta sa nu se lase pacaliti de aparente, de tineretea Dvs sau de modul atent si precaut cu care va formulati opiniile, care poate unii le percep ca pe lipsa de experienta (meteahna destul de des intalnita si in cazul doctorului Sergiu Stoica) si sa va vada asa cum am reusit sa va cunosc eu: un doctor talentat, pasionata de meseria sa si dedicata 100% actului medical. Familiei noastre i-ati facut un mare bine si nu va vom uita niciodata!

  Imi pare rau ca nu am scris asta mai de demult dar se pare ca si dupa trei ani tot e mai bine decat deloc.

  Dan

  Comentariu de dasanti — 31 iulie, 2020 @ 12:36 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: