Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

DAMIAN URLATEANU – povestea lui

Aceasta este scrisoarea scrisa de Dan Urlateanu si primita de mine pe 1 iunie 2011. Am publicat-o imediat deoarece este un pacient coleg de suferintacare se lupta tot cu un neurinom. Eu am reusit. Pe el il despart 4.000 de euro de sfarsitul unei povesti de lunga durata pe la mai multi doctori. Haideti sa il ajutam.  Patru mii de euro nu este o suma atat de mare la prima vedere. 5 RON cu 5 RON aduc salvarea!

––––––––

SCRISOARE CATRE INIMA TA

      IN DUMNEZEU IMI E SPERANTA SI IN INIMA TA

      Stiu ca toti o ducem prost dar nu pot sa nu te rog sa ma ajuti.

Ma numesc Damian Urlateanu si voi istorisi pe scurt povestea mea medicala. Totul a inceput cu ceva ani in urma la inceputul lui2007.  Am avut o raceala, a trecut-asa am crezut eu, in urma careia incet, incet a inceput sa-mi piera auzul urechii stingi. Evident am mers la medic orelist. Am consultat 1, 2, 3 medici, toti imi spuneau ca urechea mea se prezinta bine.

Totusi se intimpla ceva din moment ce nu mai auzeam. Am mers la un alt medic sa aflu alta parere. In cele din urma acesta m-a indrumat sa fac un RMN pentru a afla cauza exacta. Am fost diagnosticat cu SCHWANNOM VESTIBULAR STING (Neurinom Acustic) afectiune care tine de domeniul neurochirurgiei – In traducere o tumoare pe creier, ce-i drept benigna, care s-a instalat in canalul meu auditiv (urechea stinga).

Tumoarea creste incet, cam intre 1mm si 1cm pe an si are perioade cind nu creste deloc si altele in care nu se mai opreste, apasind pe nervii cranieni, creeind o compresie intra-craniana, mai precis apasa pe trunchiul cerebral provocind diverse simptome (afectarea auzului, mici pareze faciale, migrene ingrozitoare, probleme de echilibru, vedere dubla).

Mie mi-a luat auzul urechii stingi definitiv. La vremea aceea tumoarea era mica 2mm/2mm cu anatomie favorabila tratamentului gamma knife, asa incit am recurs la el.Nu stiam eu atunci foarte multe despre aseasta boala,nici n-am avut timpul suficient sa aflu,caci mi s-a propus tratamentul cu gamma. Am acceptat totul cu convingerea ca ma voi face bine, mai cu seama ca mi s-au dat sanse de 98%. ”Doar n-oi fi tu ghinionostul care sa se incadreze in cei 2% de nesansa”- mi-a spus medicul in a care-i grija eram. Eram speriat. Era un ceva cu care nu ma mai confruntasem nici nu mai auzisem sa fi folosit cineva pina atunci.

Prin urmare pe 28.02.2008 am facut tratament cu gamma knife (un aparat de radio-chirurgie stereotactica care realizeaza iradierea tintita a tumorii fara a afecta tesuturile din jur si permite stoparea cresterii si cu timpul micsorarea volumului tumorii, de multe ori pina la disparitia totala). Totul a decurs normal. Eram ferm convins ca va fi bine,rezultatul tratamentului acestei boli nu este pe loc, ci avea sa se vada in timp. Dupa 6 luni de zile m-am prezentat la control. Neurinomul meu se prezenta bine, era stopat. Trebuia sa revin peste un an, cind iarasi nu a fost nimic in neregula, era abia vizibil.

In schimb, peste inca un an la urmatorul control situatia s-a schimbat. RMN-ul de control a aratat rezistenta tumorii la razele gamma, aceasta avind o crestere semnificativa de volum (a ajuns la 15mm/15mm).

Veste a cazut ca un fulger asupra mea. M-am dus atit de increzator la control sperind sa mi se spuna ca tumoarea nu mai exista si cind colo am primit reversul. Nu visam sa mai aud vreodata cu urechea stinga ma obisnuisem cu ideea, cu toate ca e foarte, foarte greu in meseria mea, dar cel putin eram linistit ca tumoarea nu mai este. Am fost directionat catre un consult in vederea unei eventuale interventii chirurgicale, consult in urma caruia s-a ajuns la concluzia ca DA, trebuie sa suport aceasta interventie, care nu e deloc lipsita de riscuri. Intrucit tumoarea este prinsa intre nervii cranieni, acestia trebuie monitorizati in timpul operatiei. In acest mod riscul de complicatii scade foarte mult. Trebuie o precizie desavirsita astfel ca zonele anatomice periculoase cum ar fi Nervul Facial, Nervul Acustic si Nervul Vestibular sa nu fie atinse.. Procedura este anevoioasa insa un chirurg cu experienta stie ce are de facut.

Eu sunt artist, lautar, cintaret, cum vreti sa ma numiti. De o viata intreaga slujesc muzica; mai mult sau mai putin decit altii. Costurile operatiei sunt mici pentru unii, mari pentru altii (6000 euro). Eu insa nu am toti acesti bani.  La prima vedere toata lumea ar fi tentata sa spuna: Cum,n-are asta bani?Ei bine nu.NU AM BANII NECESARI PENTRU INTERVENTIA CHIRURGICALA la care trebuie sa fiu supus. Singurele mele economii sunt de 2.000 de euro. Prin urmare doar 4.000 de euro ma mai despart de vindecarea mea finala !

TRIMIT MESAJUL MEU de ajutor catre toti cei care ma cunosc, catre toti prietenii si catre toti cei care nu ma cunosc , dar care cred ca ma pot ajuta cu donatii oricit de mici, care pot da informatia mai departe la companii care au posibilitatea sa ma sprijine.

FAC APEL catre firmele care vor sa deduca o suma de bani din impozitul pe profit datorat statului prin intermediul sponsorizarii.Totalul sumelor donate trebuie sa indeplineasca cumulativ doua conditii. Sa nu depaseasca 3% din cifra de afaceri si sa nu depaseasca 20% din impozitul pe profit datorat.

Daca doriti sa ma ajutati o puteti face trimitind bani in contul de mai jos deschis la banca RAIFFEISEN sucursala PRELUNGIREA FERENTARI:

CONT  IBAN:  RO07RZBR0000060012164649

Ma puteti contacta la numarul de telefon:0765263100/0723275435

MULTUMESC TUTUROR PENTRU GENEROZITATE SI SPRIJINUL ACORDAT. SI DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE.

familia URLATEANU

DOCUMENTE MEDICALE, IMAGINI

3 comentarii »

  1. Bafta mare ! DOAMNE AJUTA !

    Comentariu de dasanti — 1 iunie, 2011 @ 8:00 pm | Răspunde

  2. […] DAMIAN URLATEANU – povestea lui […]

    Pingback de AU NEVOIE DE AJUTORUL TAU ACUM | cristYtepes – Cristian The Impaler — 26 decembrie, 2012 @ 10:26 am | Răspunde

  3. […] DAMIAN URLATEANU – povestea lui […]

    Pingback de ACUM – AU NEVOIE DE AJUTORUL TAU | Cronica Naturalu-Lui 2012 – RĂTĂCIREA IN EGO – REGĂSIREA IN SINE — 26 decembrie, 2012 @ 10:32 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.