Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

VIDEO CE ESTE NEURINOMUL – explicatii, optiuni de tratament si marturii

Pe aceasta pagina vom strange toate filmele relevante pentru cei care trebuie sa se opereze de neurinom acustic (schwannom vestibular).

 Incep cu povestea mea dinainte de operatie, prezentata la Romantica TV in care incercam sa atrag atentia asupra simptomelor acestei boli, diagnosticate gresit de medicii din Romania. La nicio emisiune la care am participat nu am cerut bani sau am prezentat conturi bancare ci m-a preocupat diseminarea informatiei pentru populariza simptomele.

Povestea mea la SUPRAVIETUITORII – Romantica TV

Povestea mea la Jurnal Public – Romantica TV

Dan Santimbreanu la OBSERVATORUL Antenei 1

VIDEO OPERATII CHIRURGICALE

1) REPORTAJ IN FRANCEZA, SECVENTE OPERATIE, RECIDIVE, MARTURII

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
sau 
http://www.dailymotion.com/video/x4lzuo_neurinome-2008_tech 

 

2) OPERATIE PRIN ABORDUL RETROSIGMOIDAL SUBBOCIPITAL (se presupune ca aceasta este cea mai buna metoda pentru a pastra integritatea nervului facial)

VIDEO A

http://www.videoneurosurgery.com/video.php?id=29

 sau VIDEO B

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Medical Videos – Acoustic Neuroma – …„, posted with vodpod

 

 

3) OPERATIE PRIN ABORDUL TRANSLABIRINTEAN (se pierde astfel definitiv auzul)

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

VIDEO OPERATII RADIOCHIRURGICALE

1) CYBERKNIFE EXPLICAT LA EMISIUNEA NASUL B1TV

2) CYBERKNIFE EXPLICAT DE CATRE PRODUCATORUL ECHIPAMENTULUI (in engleza)

3) CYBERKNIFE APLICAT PENTRU TUMORI CEREBRALE (in engleza)
   

 
 
 
4) GAMMAKNIFE EXPLICAT
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 

5) GAMMAKNIFE EXPLICAT (in limba franceza)

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 

DOCUMENTAR HIPOACUZIE SI PROBLEME DE ECHILIBRU

NERVII CRANIENI – EXAMINARI NEUROLOGICE

Neurology – Cranial Nerves I and II 

 

 

 

 

 

Neurology – Cranial Nerves III, IV, and VI

 

 

Neurology – Cranial Nerves V and VII

 

 

Neurology – Cranial Nerve VIIl

 

 

Neurology – Cranial Nerves IX, X, XI, and XII

 

PREZENTARE POWERPOINT DESPRE PAREZA FACIALA

http://www.authorstream.com/Presentation/aSGuest15168-165406-facial-palsy-entertainment-ppt-powerpoint/

2 comentarii »

  1. Vreau sa va prezint modul cum a fost tratat sotul meu la CLINICA ANADOLU ISTANBUL(sedinte radioterapie cu CYBERKNIFE).
    In august 2009 sotul a fost diagnosticat cu NEOPLASM PANCREAS CU METASTAZE LA FICAT SI METASTAZE OSOASE IN OBSERVATIE(la osul iliac).
    Am fost disperati si am incercat sa ajungem la aceasta clinica( in ideea ca va puta efectua radioterapie cu CYBERKNIFE-ul).
    Aici a fost confirmat diagnosticul din tara, insa au ignorat metastazele la osul iliac. I-a fost recomandata o schema cu citostatice( pentru pancreas si metastazele la ficat) insa pentru metastazele osoase nu i-au prescris nimic……radioterapia i-a fost interzisa, deoarece erau multiple metastaze la ficat. Dupa 3 luni de citostatice, care le-a suportat destul de bine (se hranea f. bine, mergea la serviciu….),am mers la control la turci si rezultatele au fost f. bune. Tumora de pe pancreas a regresat complet, metastazele la ficat s-au restrans ramanand doar 3 fara activitate tumorala, insa au ramas cele de la osul iliac. Ne-am bucurat ffff mult de acest rezultat.
    In aceasta faza i s-a recomandat in continuare
    – citostatice: TARCEVA pentru pancreas (pentru ca ni s-a spus ca nu se poate considera complet vindecat),ZOMETA pentru os.
    – radioterapie pentru chisturile de pe ficat, cu CYBERKNIFE-ul.
    In ce consta radioterapia? I s-au introdus niste bile in ficat cu niste siringi speciale (procedura un pic asemanatoare ca si biopsia). Mie mi-a fost un pic teama, deoarece se „umbla” la ficat si mi s-a parut periculos……, insa sotul meu a avut o incredere oarba in „experienta si prefesionalismul” specialistilor de la clinica si mi-a spus: „Este unica mea sansa sa ma fac bine!”, lasindu-l sa hotarasca el….

    A efectuat 4 sedinte cu acest aparat ( nu mai vorbesc cat a costat…..).
    Ni s-a spus ca rezultatele in urma sedintelor de radioterapie si citostatice le vom vedea dupa 3 luni.
    In luna mai 2009 am fost la control la clinica. Pana a ajunge la control, sotul nu s-a mai simtit bine si au intervenit probleme ( dureri de spate, crampe la burta, dureri de stomac…).
    La acest ultim control s-au comportat nefiresc de anormal….ca si cum mergeam pentru prima data la dansii, ca si cum nu efectuasem radioterapie la ei….Cand am vazut PET-ul am facut soc, mai mare decat cel cand am aflat prima data de boala, si nu mai puteam sa vorbesc. FICATUL ERA PLIN DE METASTAZE. Translatora s-a comportat mizerabil, nu ne traducea tot ce explica profesorul, toate analizele efectuate ( PET,RMN,…) comentate in limba turca, solicitand traducerea in engleza ni s-a spus ca o obtinem peste o saptamana si ni le vor trimite pe e-mail. Nu stiau cum sa ne scoata cat mai repede de la consultatii si sa ne vada plecati din clinica. Ne-au prescris si schema de citostatice, chiar daca profesorul a inteles ca bilirubina era mare( urina era potocalie)…..Eu nu am stiut ca in acest caz nu o sa poata face tratament cu citostatice. In naivitatea mea ,m-am agatat de ultima speranta ca va mai putea continua tratamentul si ca va mai trai…….
    Chiar pe drum, la intoarcere in tara, a facut icter… si dupa trei sapatamani de chin s-a pierdut….

    Concluzia mea:
    Cei de la clinica au stiut c-au gresit la introducerea bilelor in ficat (s-au spart chisturile si intreg ficatul a fost invadat). Cred ca s-au mirat ca a mai trait 3 luni dupa radioterapie….
    Vreau sa se stie acest lucru, deoarece toti ascund adevarul si primeaza numai interesul financiar. Nu va pot spune cati bani am cheltuit…. fara nici un folos……

    Pot fi invinuita ca am tras o concluzie gresita, insa numai comportamentul DUBIOS al personalului clinicii mi-a atras atentia ( pentru ca se simteau VINOVATI).
    Ma macina incontinuu gandul ca nu am avut puterea sa-l conving sa renunte la radioterapie……, acum ar fi fost in viata…..

    Va doresc muta sanatate…..

    Comentariu de crivat — 1 august, 2010 @ 9:56 pm | Răspunde

  2. Stimata doamna Crivat,

    Imi pare tare rau pentru pierderea Dumneavoastra si va rog sa-mi acceptati sincerele condoleante.

    Si eu, care sunt administratorul acestui blog am auzit foarte multe povesti triste tratate la Anadolu. Nu am nici cel mai mic interes sa trimit lume aacolo, necastigand niciun ban de pe urma acestor recomandari insa daca l-ati fi tratat aici nu ar fi avut nici macar acele 3 luni in plus. Uneori lupta cu cancerul este o lupta pe care doar foarte putini norocosi, o castiga. Eu recomand clinica respectiva tocmai pentru a mari un pic procentul sanselor de reusita.

    Referitor la comportamentul personalului sunt complet de acord cu Dumneavoastra si va sfatuiesc sa faceti o reclamatie scrisa conducerii spitalului tocmai pentru ca aceste lucruri sa nu devina o obisnuinta.

    Inca o data va rog sa acceptati condoleantele mele sincere.

    Dan

    Comentariu de dasanti — 2 august, 2010 @ 1:25 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.