Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

JURAMANTUL LUI HIPOCRAT – se respecta oare in Romania?

Va propun o tema scurta de gandire. Credeti ca juramantul lui Hipocrat se respecta in Romania?

Credeti ca varianta moderna a acestui jurmanat este corecta?

Varianta originala a juramantului

Jur pe Apollo, pe Asclepios, pe Higeea si Panaceea, pe totii zeii si zeitele, luandu-i ca martori ca voi indeplinni, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza. 

Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe fratii mei si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant. 

Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva. 

Le voi indruma ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. 

Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede. Imi voi petrece viata si voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatie. 

Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu aceasta. In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu bunastiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor liberi sau sclavi. 

Orice as vedea si as auzi in timp ce imi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie. 

Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti, iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur, merit sa am o soarta dimpotriva.  

Varianta moderna a juramantului

„Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

Formularea moderna a juramantului lui Hipocrat, adoptat de Asociatia Medicala Mondiala in cadrul Declaratiei de la Geneva din anul 1975.  

40 comentarii »

  1. se respecta pe dracu….scuzata sa mi fie exprimarea…din pacate daca nu dai bani,in cazul celor mai multor medici, poti muri si pe salile spitalului ca…nu se uita la tine….

    exista insa si exceptii care confirma regula si pt oamenii aceia, toata stima si consideratia. aceia sunt cei ce merita cu adevarat sa se numeasca medici=salvatori ai trupului.

    pana la urma…poate aceia chiar merita sa primeasca si un ciubuc…daca asa se face…dar atat timp cat isi fac meseria cu sarguinta inainte de a primi banul….e no comment.

    Comentariu de darkanny — 8 ianuarie, 2008 @ 10:41 pm | Răspunde

  2. Da….se respecta pe naiba. Oricum mult mai frumoasa varianta originala…Pe aceea as dori sa o spun atunci cand voi termina facultatea…:D

    Comentariu de Simo — 16 mai, 2008 @ 10:56 pm | Răspunde

  3. […] Formularea moderna a juramantului lui Hipocrat, adoptat de Asociatia Medicala Mondiala in cadrul Declaratiei de la Geneva din anul 1975. – De la Dan – AICI […]

    Pingback de Horror. Made in Romania « Isabellelorelai’s Weblog — 19 iulie, 2008 @ 10:37 am | Răspunde

  4. Medicii din vremea voastra nu imi mai respecta juramantul fiindca eu, eram pagan iar medicii vostri pretind ca sunt crestini, chiar si atunci cand practica medicina pe cai neortodoxe
    (de exemplu cand iau spaga, desi eu le-am spus sa nu faca asa ceva!)

    Comentariu de HIPOCRAT — 11 septembrie, 2008 @ 9:21 am | Răspunde

  5. Am pierdut cea mai draga persoana din cauza lor. Nu sunt genul care sa caute vinovati insa am trecut prin multe cu doctorii si din nefericire a trebuit sa trec prin cosmaruri din cauza lor. NU-SI DAU SILINTA DECAT DACA II UMPLII DE BANI SI NICI ATUNCI, AM DAT SI BANI, AM FOST ATENTA CU UN INTREG PERSONAL DE LA REANIMARE SI AM GASIT-O PE BUNICA MEA INTR-UN HAL FARA DE HAL, ERA PLINA DE RAHAT SI MIZERIE, I-AM DUS BUNICII MELE SERVETELE UMDEDE DAR NU PT RECLAMA CI SA LE FOLOSEASCA ASISTENTII PT IGIENA EI , A DOUA ZI ANTIPERSPIRANTUL SI SERVETELELE UMEDE ERAU DISPARUTE, O INTREBAM PE FURIS DACA AU GRIJA DE EA SI PLANGEA CA UN COPIL DE FRICA LOR . PANA LA URMA SI-A SMULS APARATELE CARE O TINEAU IN VIATA PT CA NU MAI SUPORTA CEEA CE SE INTAMPLA !!! am dus-o pe picioare si.. am luat-o moarta!!! mi-e frica sa ajung in spital vre-o data la mana lor!!!

    Comentariu de NEPOTICA — 8 aprilie, 2009 @ 8:28 pm | Răspunde

  6. citesc si raman shocata de ceeaa ce vad.locuiesc in spania si sunt asistenta medicala.nu mias dori nici inruptul capului sa fiu nevoita dintr un motiv sau altul sa plec in romania pt a munci acolo in spital.ar ramane batutzi toti medicii de acolo.nu suport cata ipocrizie au in ei cand e vb de bani.dar oare in viatza lor personala niciodata nu au avut nevoie de un medic¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿si daca le ar descoperi o boala grava cu 3 luni de viatza si nu ar vea bani sa i plateasca,….oare cum s ar simtzi¿¿¿¿¿¿¿¿¿ INTR ADEVAR LA NOI IN ROMANIA NU SE RESPECTA JURAMANUL LUI HIPOCRATES .A FOST UN OM CELEBRU DAR CA EL NU STIU DACA SAR MAI NASTE………VA PUP PE TOTI CEI CE VETI CITI ACEST MESAJ SI SPER DIN INIMA SA NU TRECETI NICICAND PRINTR UN SPITAL

    Comentariu de gionella — 4 noiembrie, 2009 @ 2:20 am | Răspunde

    • Si eu sant in spaña la fel ca tine am 30 de ani si pentru tot ce ai spus sa iti dea dumnezeu sanatate bani impliniri fericire sa te bucuri de cei dragi si spor de munca sa iti ajuti semeni indiferent de rasa sau origine persoanele ca tine merita diploma mare incat sa o vada toata lumea ferice de tine bravo tie sant impresionat foarte date de ce ai scris un beso tineo tot asa

      Comentariu de Adrian 30 — 14 iunie, 2015 @ 2:11 am | Răspunde

  7. Ma numesc DUNEA IONEL si pe 2 Iunie 2005 am fost consultat la SPITALUL JUDETEAN PRAHOVA -Sectia URGENTE la piciorul stang avand o rana neinfectata si NICI GANGRENA [circulatia sangelui era PS-4 si PD -5 deci era circulatie !!}si am fost trimis la SECTIA CHIRURGIE I a carui conducator era si este CHIRURGUL GEORGESCU FLORIN ANTONIE,{era si DIRECTORUL SPITALULUI}.Nici nu ma consultat si mi-a zis ca AVAND DIABET TREBUIE SA IMI AMPUTEZE PICIORUL STANG DIN COAPSA !!am ramas stupefiat si plangand il rugam sa ma consulte,sa vada rana! DEGEABA,SI MI-A ZIS ,LA DUMNEATA NU VINE NIMENI SA VORBEASCA CU MINE !? {ADICA NU VINE CU SPAGA?} Si astfel am stat internat asteptand rezultatul definitiv ,dar acest CHIRURG MACELAR GEORGESCU FLORIN NU S-A PRONUNT PANA PE DATA 5 IULIE DUPA CE I-AM DAT SPAGA 4.000.000 lei,UN TABLOU PICTURA si O ICOANA PICTATA PE LEMN !! CU TOATE ACESTEA IN LOC SA IMI RECOMANDE BY-PAS{cum dupa 5 luni mi s-a facut operatie BY-PAS la piciorul drept la SPITALUL MILITAR BUCURESTI de catre DR,Chirurg DROC IONEL },MI-A AMPUTAT PICIORUL STANG DIN COAPSA !!!!! In urma unui telefon dat acestui MACELAR SPAGAR pe 21 Dec mi-a inapoiat toate bunurile ,inclusuv banii !!CITITI ZIARUL FORMULA AS Nr 977 din 9 07-15 07 2011 ARTICOLUL :..CAND IUBIREA SPERIE MOARTEA. BULEVARDUL CASTANILOR ” si veti vedea ce urmari a avut si are ACTUL CRIMINAL A ACESTUI MACELAR SPAGAR GEORGESCU FLORIN !!MEDICINA IN ROMANIA ESTE SUB PAMANT !

    Comentariu de Dunea Ionel — 23 iulie, 2011 @ 6:21 pm | Răspunde

  8. continuare DUNEA IONEL-Oare cand depun JURAMANTUL LUI HIPOCRATE cati dintre MEDICII ABSOLVENTI il vor respecta !? Dar acest MACELAR CHIRURG GEORGESCU FLORIN de la SPITALUL JUDETEAN PRAHOVA s-a mai gandit la JURAMANTUL DAT !?

    Comentariu de Dunea Ionel — 24 iulie, 2011 @ 2:32 pm | Răspunde

  9. CITESTE COMENTARIUL MEU DESPRE FAPTA TA CRIMINALA ASUPRA MEA PRIN TAIEREA PICIRULUI STANG DIN COAPSA IN LOC SA IMI RECOMANZI BY-PAS !

    Comentariu de Dunea Ionel — 24 iulie, 2011 @ 5:32 pm | Răspunde

  10. da mama mea este medic si de aceea trebuie sa scriu juramantul pwp

    Comentariu de adelina — 6 februarie, 2012 @ 3:32 pm | Răspunde

  11. dar de ce va tot agitati atata ca oricum nu rezolvati nimic si exista intradevar medici care sunt destepti si omoara pe cei care fac rau dar nu tre sa omori si tre sa ai grija de oameni

    Comentariu de madalin — 17 februarie, 2012 @ 9:45 pm | Răspunde

  12. si ce mai faceti dragi impatimiti ai suferintelor

    Comentariu de madalin — 17 februarie, 2012 @ 9:48 pm | Răspunde

  13. sunteti de acord cu mine ca nu tre sa omori in unele cazuri spre exemplu tiganii juma din ei ar trebui sa moara sau daca nu o luam altfel ce ati face voi daca ati fi in locul medicilor si ar trebui sa-i operati pe cei care v-au facut rau ce ati face i-ati salva sau i-ati omori

    Comentariu de madalin — 17 februarie, 2012 @ 9:52 pm | Răspunde

    • Prietene, ratiunea ta e defecta. Mergi cu Dumnezeu!

      Comentariu de dasanti — 3 martie, 2012 @ 10:18 am | Răspunde

      • Acest om sau bauat care a scris ca ce ar trebui sa faca un doctor pt cineva care face rau este un dobitoc un cretin un bonlav mintal pai handicapatule schizofrenic mintal pentru cei care fac rau exista lege PROSTULE nu trebuie sa il omoare cineva anume inidiferent k este doctor sau alta persoana vaide capul tau darar dumnezeu sa dea sa ti se imbonlaveasca cea mai draga persoana si tu la fel si sa nu va ajute nimeni sa vezi cum este tampitule tu intradevar nu meriti sa traesti vaide capul tau se pare ca nu ai stat mult prin spital dar si cand o sa iti vina randul o sa iti para rau de toate dar o sa fie prea tarziu atunci sa vad ce o sa mai scri nu sant tigan dar nu as lasa pe nimeni sa moara asa inima mare ce am este pentru madalin DOBITOCUL acest mesaj

        Comentariu de Adrian 30 — 14 iunie, 2015 @ 1:24 am

    • Bai dobitocule si tiganii sunt tot oameni aici nu vb de rasa sau de cine face rau aici vb de datoria unui medic fata de pacient si de jurământul pe care la u depus, lasa pe Dumnezeu sa judece care merita sa moara nu judeca tu rasistule.

      Comentariu de Carla — 15 februarie, 2017 @ 2:48 pm | Răspunde

  14. Buna ziua
    Interesante comentarii si fiecare are dreptate in felul lui , va intreb eu insa : VOI…VOI CE FACETI PENTRU SANATATEA VOASTRA ? voi ce va bate ti joc de viata vostra prin fumat ..alcool..in exces de ce da ti vina pe medici atunci cand ajunge ti la spital si aflati adevarul???? nu este vina medicilor pentru ca oamenii isi bat joc de ei .Incercati sa aveti grija de sanatatea voastra si nu veti mai ajunge la spital.

    Comentariu de un medic — 4 mai, 2012 @ 12:04 pm | Răspunde

    • Alta proasta sau prost pai ce pizda mati poti face la apendicita ? ce poti face daca te nasti cu probleme de inima sau eu stiu de ce vaide voi nu stiti decat sa luati bani eu adrian va blestem cum este mai rau toti medici care luati bani de la bonlavi ca sa ii faceti bine va blestem sa treceti prin toate durerile care au trecut pacienti vostri si sa nu va mai scape nimeni vaide voi mari destepti pai daia aveti probleme de va asteapta lumea si va da in cap de cersetori ce santeti pt orice BANI BANI vaide voi o aa va iasa pe gura bani ma jigodiilor bravo celor ce va ataca si va nenoroceste ferice de ei dumnezeu ii trimete oameni ca voi intradevar nu meritati sa traiti dar pt toti este dreptate voi stati linistiti k o sa va vina randul indiferent de cum isi traeste omul viata ca fumeaza ca bea ca orice ar face voi santeti obligati sa ii ajutati jigodii ce sunteti ca de la noi mancati noua ne opresc impozite pe toate cele sa va faceti voi mari din pensiile la batrani si salariile oamenilor mancati vaide capul vostru de criminali oare pe lumea cealalta o sa ne intalnim ? Jajajajaja aveti grija medici de caca si pentru medici care intradevar respecta munca lui jos palaria dar sant doar cativa ramasi luati exemplu de la ei

      Comentariu de Adrian 30 — 14 iunie, 2015 @ 1:39 am | Răspunde

    • Rog toate persoanele care au trecut pe la medic cu probleme de sanatate sa nu le mai dea bani doctorilor ci sa plateasca un hot un vagabond un puscarias cu bani care trebuia sa ii dea la doctor si sa ii spuna mama sant bonlava astia sant bani mei iai toti dar datii bataie la doctorul X-Y sora cu moartea si spunei dupa ce il bagi in coma alta data sa nu mai ceri bani bonlavilor va jurca daca sar aplica asta doctori ar lucra de drag cu pacienti sigur sigur

      Comentariu de Adrian 30 — 14 iunie, 2015 @ 1:48 am | Răspunde

  15. […] Sunt cativa medici printre noi care care ori n-au auzit de propozitia “Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra”, ori s-au hotarat sa o ignore total, chit ca in urma cu ceva vreme se bateau cu pumnu’-n piept ca si ei se ghideaza dupa ce zicea Hippocrate. […]

    Pingback de [Lipsa titlu] | sorintamas.com — 12 august, 2012 @ 5:07 pm | Răspunde

  16. In momentul cand ti se refuza accesul intr-un spital ,in localitatea de resedinta,puteti sa-mi spuneti si mie de ce se intampla aceste lucruri?

    Comentariu de mioarad — 30 aprilie, 2013 @ 7:58 am | Răspunde

  17. POATE 25%ACCEPTA CU ADEVARAT ACEST JURAMINT .DAR FOARTE MULT PERSONAL MEDICAL ACCEPTA NUMAI PUNGA CU BANI.PENTRU ASTA DORESC SA INTRE IN MEDICINA.NU SUNTEM VINOVATI CA NE IMBOLNAVIM INDIFERENT DE CAUZA,O DATA VENIT LA TINE DOCTORE TREBUIE SA-TI DAI SILINTA SA- SALVEZI EXEMPLU:13-07-2013 DR.POPESCU CRISTIAN GABRIEL DE LA GHIRURGIA SP.BAGDASA-ARSENI AVIND O PACIENTA CU ESCARE DE DECUBIT NU A VAZUT CA PACIENTA A FACUT BRONHOPNEUMONIE SI A DECEDAT.
    TOTI MEDICII AR TREBUI SA CITEASCA VIATA LEGENDARULUI DOCTOR COREEAN HUR JUN (1546-1615)CARE NU SI-A DORIT BOGATII ,TITLURI NOBILE CI DOREA CA SA-SI SALVEZE TOTI SEMENII.A MURIT SARAC INTR-UN SAT TRATIND BOLNAVI DE CIUMA. EL A FOST PRIMUL DOCTOR CARE A DESCOPERIT CA HEPATITA SE PRIN SINGE.A SCRIS CELEBRA CARTE DONGUI BOGAM(COMOARA MEDICINEI ORIENTALE) CARE ARE 25 DE VOLUME..

    Comentariu de ion dumitru — 18 august, 2013 @ 2:23 pm | Răspunde

  18. lipsa de solidaritate ,lipsa de riposta si mult mai multe duc la uitarea juramantului si evident toti suntem de vinovati ….

    Comentariu de George Eu — 18 august, 2013 @ 7:55 pm | Răspunde

  19. pe deceab face jurmntul lui hipocrte ca nu la repect

    Comentariu de petrica — 13 ianuarie, 2014 @ 9:31 pm | Răspunde

  20. NU se respecta ,
    din pacate chiar si ” colegii mei vor fi fratii mei” este incalcata de unii medici in goana lor nebuna dupa bani. Exp : dr.MIRCEA GHEMIGIAN, chirurg-Intitutul Parhon ,care a devenit doar un afacerist si mai putin doctor….

    Comentariu de Sabina — 24 februarie, 2014 @ 10:15 am | Răspunde

    • Asa este. Ai dreptate. Este un „mare” afacerist. Un om fara scrupule.
      Si el si sotia lui.
      Si un mare curvar pe deasupra.

      Comentariu de Lacra — 7 mai, 2014 @ 8:30 pm | Răspunde

      • Ma eu va inteleg dar dc drq nu puneti mana pe el sa il cocosati va convine sa le dati bani si sa va treziti k nu va ajuta cu nimica cum a patit saracul baiat de ia taiat piciorul sant o multime de vagabonzi la toate colturile platitii mai oameni buni pe ei si spunetile vreau sa il vad in carucior cu rotile cat vrei pai atat platesti si pe urma nu se mai vaita nimeni de doctorul acesta asa se rezolva treburile azi e cel mai bine doar cateva cazuri sa se intample si sa vedeti cum medici se pun pe picioare sa ii rogi cu bani si nu mai ia

        Comentariu de Adrian 30 — 14 iunie, 2015 @ 1:55 am

    • Nu este adevarat,m-a operat in iulie,omul nu cere niciun ban…tineti cont că este cel mai bun chirurg din tara in chirurgia glandei tiroide…

      Comentariu de Daniela — 24 august, 2015 @ 5:12 pm | Răspunde

  21. Cu totii cred ca aveti dreptate ( in parte ) ! Dupa cum au spus si altii exista insa si exceptii ! Cand acestea devin exemplu si pentru ceilalti medici inseama ca va fi bine . Unul dintre medicii care m-au uimit prin comportamentul sau , prin profesionalism , daruire , omenie , marinimie , prin zambetul sau , prin caldura sufleteasca de parca toti pacientii sai i-ar fi fost frati prin faptul ca desi are familie (trei copii mici ) sta si il uita Dumnezeu la cabinet PANA CE VEDE SI CONSULTA ULTIMUL PACIENT – desi este venit cu promptitudine de la ora 7,00 dimineata . Se numeste simplu si Dumnezeiesc de frumos Dr. FLORICEL CRISTEA – Neurolog la Spitalul Militar din Bucuresti.

    Jur ca nu este nimic neadevarat din ceeace am scris mai sus !

    G.G.Gabriel – TZ.

    Comentariu de no nameG.G.Gabriel — 4 aprilie, 2015 @ 4:11 pm | Răspunde

    • Poate este adevarat ce zici nu zic nu intradevar ar trebui mai mult strigat acest nume sa isi dea seama si ceilalti doctori bravo lui sa ii dea dumnezeu sanatate daia are fericirea cu el ca face oameni fericiti nu ca alti pt ei fericirea este doar bani sa ii vad la batranete cand le tremura bastonul cine ii ajuta ca tineri care veneau cu probleme la ei o sa ii priveasca ca pe niste criminali o sa le plateasca cu aceasi moneda acum nu isi da seama ca este banul inainte dar vine vremea si pt ei ferice de acest doctor care tu zici k este bun Dr Floricel Cristea

      Comentariu de Adrian 30 — 14 iunie, 2015 @ 2:03 am | Răspunde

  22. „Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede.”… Asta se „respecta” cel mai mult!

    Comentariu de mircea — 4 mai, 2015 @ 9:35 pm | Răspunde

    • Evident ca, din pacate, comportamentul unui mare numar de medici (si asistenti) din Romania este execrabil. Exista si medici exceptionali (de exemplu cei de la Balotesti, care mi-au salvat parintii), dar … din pacate cred ca sunt cam putini. Cei mai multi au plecat din tara, mai ales tinerii de valoare.

      Comentariu de mircea — 4 mai, 2015 @ 9:39 pm | Răspunde

  23. Buna! Va dau dreptate tuturor, insa intr-adevar nu trebuie generalizat. Eu, desi sunt medic, nu am fost scutita de probleme medicale, nici eu personal, nici familia mea. Si m-am lovit de aceleasi probleme de care scrieti si voi. Va propun ceva : cand un medic va cere spaga, mergeti la politie, ca sa fie surprins cand ia mita! Numai asa o sa se renunte incet incet la cutuma asta, care ii baga in aceeasi oala chiar si pe medicii cinstiti!

    Comentariu de Un medic tanar — 4 iulie, 2015 @ 4:59 pm | Răspunde

    • Malpraxisul în Ro se judecă după ce scriu cei care au greșit.
      Imaginile fără cuvinte nu au valoare.
      De exemplu daca sub alune nu scrie ca sunt alune alunele nu exista. Sau dacă sub alune scrie ca sunt castane nici atunci nu exista alune.

      Ce spune pacientul care e victima nu are valoare. El e victima în continuare a ignorantei cinice din jur. Iar costurile vindecării îl privesc tot pe amărâtul de om.

      Ce puteți spune despre un chirurg care pretinde ca ti-a salvat viața dar care în realitate a făcut o altfel de operație de urgență din cauza prostiei unei manevre meficale a unor colegi și , pentru ca nu are specializarea, nu recunoaște că te-a operat el.
      Probabil așa o fi înțeles el jurământul lui Hipocrate…… DIABOLIC

      Comentariu de Lily — 8 octombrie, 2015 @ 11:38 pm | Răspunde

  24. Sotul meu a murit in spital datarita socului septic obtinut acolo de la internare .A fost operat la sod din cauza unei fracturi de cap femural. Nu era o operatie extrem de dificila dar trebuia urmarit pacientul cum evolueaza postoperator. Medicul a abandonat total pacientul care a sucombat in 7 zile.Astazi sunt invitata la Comisia de etica a spitalului datorita plangerii depuse. Vreau sa vad cum stiu dumnealor sa faca alb din negru!

    Comentariu de ANAGNOSTE IULIA — 4 decembrie, 2015 @ 6:48 am | Răspunde

  25. Buna ziua ma numesc Leahu Mircea lucrez undeva foarte toxic vestiarele si dusurile sunt la comun si am luat de la dusuri ceva la picior drept pe talpa (verugi negi) am fost la spital Lehliu Gara si m-am dus sa vorbesc cu doctoru Graur cât si cu fiul m-au trimis la dermatologie acolo nu era nimeni am revenit la ei Au spus sa revin peste 3 zile cand vine doctoru de la dermatologie am zis în dar ma doare rău si nu pot sa merg la munca ……..eu au spus ca nu ai intereseaza nu poate sa dea medical …..dar nici măcar nu au vrut sa uite sa vad in ce stagu este p icioru……daca ai dădeam 100 lei îmi daea medical lejer asta e România de aia fug toți daca dai bani este ok ……..si cand vad pe fluturași de salariu cnas rio oprit i pentru ce naiba opresc bani ca daca mergem suntem tratați cu fundu…

    Comentariu de Leahu Mircea — 20 februarie, 2016 @ 12:08 pm | Răspunde

  26. Buna ziua ma numesc Mircea lucrez undeva foarte toxic vestiarele si dusurile sunt la comun si am luat de la dusuri ceva la picior drept pe talpa (verugi negi) am fost la spital Lehliu Gara si m-am dus sa vorbesc cu doctoru Graur cât si cu fiul m-au trimis la dermatologie acolo nu era nimeni am revenit la ei Au spus sa revin peste 3 zile cand vine doctoru de la dermatologie am zis în dar ma doare rău si nu pot sa merg la munca ……..eu au spus ca nu ai intereseaza nu poate sa dea medical …..dar nici măcar nu au vrut sa uite sa vad in ce stagu este p icioru……daca ai dădeam 100 lei îmi daea medical lejer asta e România de aia fug toți daca dai bani este ok ……..si cand vad pe fluturași de salariu cnas rio oprit i pentru ce naiba opresc bani ca daca mergem suntem tratați cu fundu…

    Comentariu de Leahu Mircea — 20 februarie, 2016 @ 12:09 pm | Răspunde

  27. Moartea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra. Varianta si mai moderma, actuala….

    Comentariu de gabor — 7 martie, 2016 @ 8:23 am | Răspunde

  28. JURAMANTUL LUI HIPPOCRATE NU, NU SE RESPECTĂ IN ROMÂNICA ASATA DE TOT CĂCATUL, IAR NOI PACIENȚII SUNTEM NIȘTE LAȘI CĂRORA NE ESTE FRICA SĂ LUAM ATITUDINE. AR TREBUI SĂ NE UNIM ȘI SĂ LUĂM MĂSURI, DAR ASTA NU ȘTIU CÂND SE VA ÎNTÂMPLA, NU ȘTIU DACĂ SE VA INTAMPLA, PENTRU CĂ S-AU ÎNTÂMPLAT ATÂTEA NENOROCIRI IN SISTEMUL SANITAR DIN CAUZA UNOR MEDICI, IAR NOI NU AM FACUT ALTCEVA DECÂT SĂ STĂM ÎN UMBRĂ. Sunt puțini foooarte puțini medicii care mai respectă acest jurământ, numărul lor edte infim………

    Comentariu de Bela — 2 noiembrie, 2017 @ 4:24 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.