Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

STEFANIA MIHAELA GRECU – povestea ei

Iata povestea de succes a micutei Stefania, scrisa de mama ei si primita cu ceva timp inaintea sarbatorilor pascale. Ma bucur mult pentru tine micuto! Sa cresti mare si sanatoasa!

Pe 08.12.2009 Grecu Mihaela Stefania implinea 4 ani, era un copil plin de viata , spontan si foarte istet. Mergea la gradinita , se juca , dansa , picta …..singurul motiv de intristare era lipsa poftei de mancare.

A vazut-o un pediatru de la IOMC si „mofturi ale copilarieie , o sa-si revina daca o infometati!”. Mergeam cu ea la spital din doua in doua saptamani, odata ca are rosu in gat, odata ca are infectie urinara, si totusi analizele erau bune, copilul nu.

Slabise de la 17 kg la 15 kg, devenise din ce in ce mai obosita, apatica, si mai
rau, in fiecare dimineata la orele 4-5 se ghemuia in perna , cu manutele lipite de cap , acuzand  dureri mari in zona fruntii, senzatii de voma…

Pediatrul o tinea in continuare pe tratament intravenos cu gentamicina, pentru infectia urinara, desi urina iesise sterila. Am inceput sa disperam, si la un control i-am spus pediatrului ca vrem trimitere la un neurolog, erau imposibile durerile de cap de la infectie urinara!!!!
Am ajuns, in cele din urma, in data de 05.02.2010 la Clinica de Neurologie Pediatrica din cadrul Spitalului Dr. Alexandru Obregia. La primul control neurologic totul parea ok, un copil normal, fara tulburari de echilibru, limbaj si psihic corespunzatoare varstei. Ni s-a facut internare ambulatoriu, asta in cazul in care se agrava starea copilului.

Sambata si duminica au trecut usor , fara prea multe evenimente, Stefania incepuse sa manance, si cand am crezut ca totul se va rezolva, in data zilei de 09.02.2010, copilul refuza sa se ridice din pat, acuzand dureri mari de cap si ameteala.Am ajuns de urgenta la spital, D-na Doctor Neurolog ne-a trimis la tomograf si SOC….formatiune de fosa cerebrala posterioara cu hidrocefalie consecutiva si tendinta la angajare a amigdalei cerebeloase drepte. EEG-ul nu aducea informatii suplimentare.

Durere mare, zbucium sufletesc…multumesc D-nei Doctor Iliescu
Catrinel pentru bunatatea cu care ne-a vorbit si indrumat. Nu pot sa exprim disperarea, noptile de chin si miile de intrebari care ma chinuiau:
de ce copilul meu, unde am gresit, era un ingeras de copil…ce vina avea?

Eram programati la Sanador pentru RMN, si indrumati catre Doctorul Iliescu de la Bagdasar arseni pentru operatie….insa am inceput sa ne consultam si cu alte persoane care trecusera prin asta, sora mea Mihaela daduse pe internet peste Blogul lui Dan Santimbreanu, aflase despre Sergiu Stoica, sotul meu stia de la un coleg caruia ii operase baietelul cu un an in urma, si uite asa trebuia sa ne decidem cat mai repede pe ce cale vom merge.
I-am telefonat Domnului Doctor Stoica si am ramas surprinsi cat de frumos si de repede a dorit sa ne vada, nu aveam rezultatele de la RMN, doar tomograful si el
deja ne programase in data de 12.02.2010 pentru prima interventie ventriculocistenostomie endoscopica.

In dimineata zilei de 12.02.2010 eram transferati la Spitalul Clinic De Urgenta Pentru Copii Maria Curie, si desi nu stiam cum arata Doctorul Stoica decat din spusele
celorlalti, stiam ca este „bijutierul copiilor”, cand l-am vazut, cand i-am vazut chipul si zambetul cald, am stiu ca Stefania era pe maini bune, am avut incredere in el,
am incercat sa trec peste sentimentele materne si sa fiu rationala, sa ma gandesc ca trebuie sa luptam pentru acest ingeras de fetita.
Stefania a fost foarte atasata de el,i-a retinut numele si chiar a invat sa-l scrie, stia deja sa scrie mama, tata , Stefi si mai nou Sergiu. Cand au venit Doctorii la vizita in salon, Stefania era deja pregatita pentru ce i se va intampla,si le spunea la toti ca ea are in cap o nuca care ii da dureri de cap si pe care DR. Stoica o va scoate sa o dea la veverite.

A trecut cu bine de prima operatie, a reactionat bine , a inceput sa manance si acum trebuia sa o pregatesc de marea ei „AVENTURA”.

Primisem si rezultatele de la RMN: masa intraaxiala dezvoltata vermian si paravermian dreapta ajungand la cortexul cerebelos cu dimensiuni maxime 61/40/46 mm.

Foarte mare, si desi speriata de moarte , mi-am dus copilul la sala de operatie cu imaginea Doctorului Stoica atat de increzator, „Facem asta zilnic!” mi-a spus Domnul Doctor cand l-am intrebat daca va mai fi EA. Inainte de operatie, Stefania a scris numele lui Sergiu pe o hartie si i-a dat-o lui ca pe o amintire spunea ea, eu ma rugam sa-i poarte noroc si sa-l ajute Dumnezeu in ceea ce urma sa faca!

In data de 15.02.2010, de Ziua mondiala a cancerului la copil, la ora 09.30 , DR. Stoica intra in operatie. Au fot 9 ore de agonie si extaz, ajunsesem sa ma rog sa stea cat mai mult dar sa lucreze bine si sa o salveze pe Stefania.

Cand au adus-o la Reanimare am plans de fericire, era ora 19.00, Stefania se trezise iar primele ei cuvinte au fost: „Nu vreau sa fiu internata”
Era coerenta, vie….si nu am cuvinte de multumire pentru tot ceea ce  a facut DL DR pentru noi, pentru Ea. M-am uitat la EL, era obosit si Multumit, am auzit cuvintele
unei asistente: Inca o minune!

Vreau sa-i multumesc din suflet si Doamnei Doctor Anestezist Diaconescu , care a fost foarte atenta si draguta cu Stefy si cu noi, sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va binecuvanteze in tot ceea ce faceti!

Iar pentru Domnul Doctor Sergiu Stoica, le multumesc parintilor lui ca exista , sa lea Dumnezeu tot binele din lume si multa sanatate, ii multumesc si lui din suflet ca i-a redat dreptul la viata Stefaniei, la o copilarie fericita si mai ales la un zambet de printesa!

Dupa prima saptamana de spitalizare, Stefy se simtea mai bine, nu mergea decat sustinutaavand o hemipareza pe partea dreapta, facea mofturi la mancare , dar cand il vedea pe Sergiu nu mai avea nimik, era complet schimbata, intotdeauna am crezut in comuniunea DOCTOR-PACIENT, drept dovada este faptul ca si acum dupa o luna de la operatie ii pronunta numele zilnic, in tot ceea ce face, ne intreaba de el, cand mergem la el.

Am fost la un centru de recuperare 2 saptamani si am ramas marcata de tratamentele primite, este inadmisibil ce se intampla in sistemul sanitar romanesc. Avem Doctori care fac minuni si altii nu fac altceva decat sa le strice. Stateai in salon cu copii cu temperatura, cu pneumonie streptococica, mai rau veneau infirmierele sa te anunte ca exista streptococi, nu se interesa nimeni daca copilul evolueaza, desi le spaga era groasa!!!!!

Am trecut si peste acest capitol, dar as vrea sa pot face ceva pentru cei aflati in suferinta, ma doare si faptul ca Doctori ca Sergiu Stoica se lovesc de birocratia romaneasca.
Haideti fratilor sa facem ceva, daca am trage un semnal de alarma toti parintii care avem copii bolnavi, poate se va sesiza cineva si va schimba ceva in acest sistem de tot rasul.

Stiu ca in strainatate si un rezident are asistenta lui personala , de ce Doctori  de rangul LUI SERGIU STOICA nu ar merita una, m-as oferi voluntara dar nu stiu ce ar trebui sa fac sa-l ajut cat pot, El doar sa ramana concentrat asupra operatiilor de succes pe care le face, si nu asupra hartiilor!!

Este doar o mica , mare problema pe care o sesizez, dar sunt multe altele si din toate cazurile pe care le-am citit de pe blogul lui DAN am vazut ca sunt din ce in ce mai multe probleme!

Noi ne chinuim in continuare cu recuperarea Stefaniei, nu este foarte usor, dar avem rabdare , ea este o luptatoare.

Analiza patologica: astrocitom pilocitic, RMN-ul dupa o luna arata curat , fara resturi, tumora a fost scoasa in totalitate iar Domnul Doctor Stoica foarte optimist si increzator ca de obicei. Suntem mai optimisti acum , dar totusi mai grijulii in ce priveste regimul de viata al Stefaniei; speram sa ne ajute Dumnezeu sa ne luam si o casa  fiindca stam de 12 ani in Bucuresti si ne-am saturat de chirii, as fi vrut ca banii de pe chirie sa mearga in recuperarea fetitei dar..

Multumesc din suflet DAN SANTIMBREANU CA EXISTI, CA ESTI UNUL DIN PUTINII CARORA LE PASA DE SUFERINTA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI, CA ESTI UN EXEMPLU PT MULTI ALTII SI SA NE AJUTE DUMNEZEU PE TOTI SA TRECEM CU BINE PESTE INCERCARILE VIETII!
SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI SI MULTA SANATATE!

IRINA GRECU

FOTOGRAFII CU STEFANIA DUPA OPERATIE, IN TIMPUL INTERNARII SI ACASA

    

4 comentarii »

  1. Avem medici minunati cu SUFLET MARE tuturor sa le dea Dumnezeu sanatate, putere de munca si multa lumina in suflet si 2013 sa fie UN AN NOU FANTASTIC PENTRU TOTI!

    Comentariu de Mariana Aristide — 7 ianuarie, 2013 @ 9:34 am | Răspunde

    • Imi puteti da va rog urgent nr de tel a dr. Sergiu stoica

      Comentariu de godinac roxana — 12 ianuarie, 2014 @ 10:09 pm | Răspunde

      • Vedeti pe blog e un numar cu programari la artivolul despre 6 ani de blog, la comentarii

        Comentariu de dasanti — 13 ianuarie, 2014 @ 7:06 pm

      • UPDATE 13 IANUARIE 2014

        Sergiu Stoica impreuna cu medicii Anca Visan, Mihai Craciun, Dorin Bica si Ionut Gobej au demarat o initiativa comuna de a oferi pacientilor lor cele mai bune coditii si expertize din Romania. Se numeste Brain Institute (Institutul Creierului) si este gazduit de Spitalul Monza care ne pune la dispozitie o infrastructura de clasa. Li se alatura si Dr Stefan Mindea, profesor la Stanford University, seful departamentului de neurochirurgie oncologica si chirurgia coloanei de acolo.

        Programarile pentru Ianuarie se fac la tel: 0756111223.

        Sergiu Stoica va continua sa opereze copii si la Spitalul Marie Curie ca de obicei.

        Comentariu de dasanti — 13 ianuarie, 2014 @ 7:15 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.