Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

GABRIELA LUCAN – povestea ei

Aceasta este povestea colegei mele de birou Gabriela Lucan, o colega plina de viata care ne aduce mereu zambetele pe fata indiferent de starea in care ne aflam in acel moment. Gabriela a cazut pentru scurt timp victima sistemului medical romanesc insa Dumnezeu i-a scos in cale o solutie de a-si salva viata si a trai o viata normala. Va rog din suflet sa incercati sa o ajutati cu donatii si prin trimiterea cazului ei la toti prietenii vostri. Va multumesc!

UPDATE 23 DECEMBRIE – GABI S-A OPRIT DIN ALERGAT

https://dansantimbreanu.wordpress.com/2013/12/23/luminita-de-la-petrol-si-gaze/

UPDATE 17 OCTOMBRIE 2011 – GABI ARE DIN NOU NEVOIE DE AJUTOR

Multi dintre noi stim de boala cu care Gabriela Lucan s-a luptat anul trecut. Atunci cu ajutorul vostru si a altor donatori Gabriela a reusit sa stranga suma necesara tratamentului cu chimioterapie si radioterapie dar si pentru o noua interventie chirurgicala. Dupa ce a suportat intreg tratamentul cu optimism a constatat cu bucurie ca la urmatoarele controale periodice totul arata impecabil. 

Din pacate cu totii stim ca lupa cu cancerul este una de lunga durata si in care exista posibilitatea unor recidive. Iata ca saptamana trecuta Gabi a aflat la controlul medical efectuat in Turcia ca mai are de dat o lupta. In urma PET-CT-ului doctorii au observat metastaze osoase. Oricat de grea este aceasta veste exista si o parte pozitiva pentru ca metastazele pe os se pot trata cu radioterapie rata de succes fiind mai mare decat in cazul metastazelelor pe organele vitale.

Prin urmare Gabi mai are inca o sasa viabila sa treaca peste acest necaz insa ca de obicei tratamentul costa foarte multi bani, bani pe care Gabi, dupa toate datoriile acumulate cu tratamentele efectuate anul trecut si toate deplasarile la controalele post-operatorii, nu ii mai are. Mai multi colegi din Bucuresti au demarat deja actiuni de strangeri de fonduri pentru a o ajuta. Va incurajez pe fiecare dintre voi sa faceti acest lucru. O simpla redirectionare a acestui mesaj sau a apelurilor facute pe Facebook pentru ea o pot ajuta in mod real sa stranga suma necesara care se ridica la 20.000 de euro.

Va multumesc pentru ajutor !

UPDATE 8 MARTIE 2011 – GABI ESTE SANATOASA TUN! LA ULTIMUL PET-CT NU S-A MAI VAZUT NICI URMA DE BOALA! FELICITARI GABI ! DUMNEZEU E MARE !

UPDATE 22 IUNIE 2010 – GABI CONTINUA RADIOTERAPIA IN CLINICA DIN TURCIA. IATA MESAJUL PRIMIT DE LA EA PENTRU CITITORII PAGINII EI:

„Dupa multa asteptare si mult chin indurat drumul iata ca se apropie de sfarsit.  Sfarsit insa in sensul bun si fericit prin faptul ca inseamna sfarsitul acestei boli nenorocite si nu al meu!

Am ajuns la finalul terapiei si asta datorita medicilor care si-au practicat cu excelenta meseria aici la Anadolu in Turcia, a colegilor care mi-au fost si sunt ca o mare familie, de fapt a tuturor  prietenilor cunoscuti si necunoscuti  care mi-au oferit suport financiar  si nu numai.

Ati fost extraordinari cu totii  si datorita voua am avut posibilitatea de a lupta cu boala  fata in fata si ochi in ochi, pentru ca acum sa-si dea EA ultima suflare! Va multumesc din suflet tuturor!!!

Radioterapia, ultima faza de tratament decurge normal si fara efecte secundare deosebite. Aparatura noua , performanta si mai ales intotdeauna functionala isi face treaba cu excelenta alaturi de personalul experimentat si deosebit de prietenos.

Grija pentru om este aici in Anadolu pe primul loc, in capul listei cum am putea zice si este o regula care niciodata nu este incalcata. Programarile la radioterapie sunt pana noaptea tarziu, uneori pana la ora 1:00, atat de multa lume este aici la tratament, mai ales din Romania.

Lupta cu efectele secundare de la chimioterapie a fost crancena, dar nu s-a desfasurat in bezna. Cu ajutorul celor de la Anadolu si a tuturor prietenilor care mi-au fost alaturi am putut zari in orice moment „luminita de la capatul tunelului”.

A mai ramas doar putin din acest drum spinos, dupa care voi veni la fiecare trei luni la control si sper sa fie totul bine.”

UPDATE 24 februarie 2010 – GABI A FOST FILMATA DE KANAL-D IN ISTANBUL. REPORTAJUL IL PUTETI URMARI MAI JOS.

(toate drepturile apartin KANAL-D)

UPDATE 22 februarie 2010 – GABI SE SIMTE BINE DUPA OPERATIE. AM PRIMIT URMATORUL MESAJ DE LA EA:

Draga Dan,

Iti trimit poza cu dovada ca sunt vie :-))). Azi a fost prima zi in care m-am putut plimba in jurul patului singura ( traseul nu e prea dificil :-)) si e fara obstacole 🙂

Am si mancat fara ajutor. Cat despre partea taiata nu simt nimic, parca nici nu ar fi corpul meu…Am vecin de salon tot un roman si ne vizitam pe rand , insa din pacate starea lui este foarte grava si fara prea multe sanse…

Maine, adica duminica plec la hotel, ca au zis ca este ok, ca sa nu mai platesc 200 eur spitalul/ noapte. Luni si marti dimineata am control, si marti seara plec acasa. Drena mai sta pana cand o sa curga la o valoare de ml care mi-o spun ei luni. O sa o scot in Romania…nu am de ales.

Anestezia a fost cea mai ciudata din cele 3 pe care le-am facut pana acum in viata. Asta a avut si ceva de luat memoria , a creat un fel de amnezie zic ei, ca sa nu ai traume psihice dupa operatie.. Uitam asa de rau ca puneam o intrebare de 3 ori, ca nu tineam minte raspunsul. Dar nu m-am trezit inca cu vreun cutit in spate de la vreunul care sa se fi enervat din cauza asta :-)))

In rest e ok, mancarica de 3 ori pe zi, somn si TV.

Cam asta e. Operatia cu spital pana ieri a costat 10.500. Diferenta peste cei 10.000 o platesc eu. De fapt de acum sunt pe cont propriu cu banii…

Dupa ce iese nu stiu ce rezultat patologic o sa imi spuna ce fac in continuare..

Toate bune!

pa

Gaby

UPDATE 18 februarie 2010 – GABI A INTRAT IN OPERATIE IN ISTANBUL PENTRU REZECTIA GANGLIONILOR RAMASI SI A TESUTULUI PERICULOS. DUMNEZEU SA VEGHEZE ASUPRA EI SI ASUPRA CHIRURGILOR.

––––––––––––––––––––––

Viata inainte si dupa 13….

Inainte de 13 noiembrie 2009…..

Ma numesc Gabriela Lucan si fac  42 de ani in aprilie 2010 dupa cum scrie in buletinul meu. Daca  ar fi sa ma iau dupa ceea ce imi spune sufletul insa, cred ca  am doar vreo 18-20 de ani.

.

Toata viata de pana acum mi-am petrecut-o cu multa energie, veselie, cu  multe calatorii si experiente noi  alaturi de cei dragi. Multe fotografii, excursii in  locuri noi, compania prietenilor si nelipsitele zile petrecute vara la soare pe plajele Greciei. Si toate astea parca s-au oprit in loc intr-o zi de 13 noiembrie 2009.

Cum a inceput toata povestea? O simpla durere la sanul drept in noaptea de  25 octombrie 2009, fara nici o explicatie pentru mine la momentul respectiv. Durerea m-a chinuit toata noaptea pentru ca se simtea mai degraba ca o arsura puternica alternand cu niste junghiuri care dadeau senzatia unor impunsaturi de cutit..

Dimineata urmatoare mi-am facut programare la medicul de familie, incercand sa aflu despre ce este vorba. Dna Doctor Surugiu Elena de la Medlife  mi-a dat trimitere imediat pentru  ecografie, mamografie si cónsult ginecologic.  Si asa a inceput cosmarul, cel mai urat pe care l-am avut vreodata.

Pe data de 28 octombrie 2009 seara m-am prezentat la ecografie la Medlife. Ceea ce vedeam pe ecranul care se afla in fata mea in timp ce Dna Doctor efectua ecografia 4D m-a lasat pur si simplu cu gura cascata. Aveam la sanul drept  numeroase formatiuni suspecte, dupa cum au fost denumite in concluziile ecografiei, cu dimensiuni destul de semnificative si aspecto neomogen. La intrebarea mea daca este grav, Dna Doctor Pitiga Simona mi-a raspuns ca este destul de urat ce se vede acolo, si ca nu imi poate spune nici ca este nici ca nu este cancer. Sunt necesare si alte investigatii prin care sa putem determina care este diagnosticul real si sa stabilim ce este de facut.

Ziua urmatoare pe 29 octombrie 2009 am mers din nou la Medlife, insa de data asta pentru o mamografie – acelasi rezultat si acelasi raspuns. Problema incepuse sa capete amploare si sa devina serioasa,  mai ales dupa ce pe data de 02 noiembrie 2009 cand  am fost la un consult ginecologic  mi s-a spus din nou ca este grav si ca oricare ar fi situatia (cancer sau nu ) trebuie operat ca sa se scoata cele trei  formatiuni de dimensiuni destul de mari (diametre de peste 2cm). M-am hotarat sa consult si un chirurg, asa ca pe data de 4 noiembrie 2009 m-am prezentat la Spitalul Militar la Dul Dr Nicodin Ovidiu pentru a afla si parerea dansului. La fel ca si ceilalti medici, mi-a recomandat de urgenta interbentie chirurgicala, si chiar mi-a facut programarea pentru data de 09 noiembrie 2009, intr-o luni.

Ce sa spun, un mai facusem niciodata o operatie…. Ma ingrozea gandul ca voi fi taiata si mai ales gandul ca voi face anestezie generala.  De cateva ori chiar m-am gandit ca s-ar putea sa am ghinionul sa un ma mai trezesc, insa pe urma m-am mobilizat si am capatat curaj si mi-am zis ca nu o sa mor tocmai eu, din atatia oameni care trec prin asta.

Luni pe 09 noiembrie 2009, la o zi dupa ce imi sarbatorisem ziua mea de nume, de Sf Mihail si Gavril, m-am prezentat la Spitalul Militar si mi-am facut internarea in vederea operatiei care urma sa decurga in aceeasi zi. In salonul in care asteptam sa fiu chemata la sala de operatie eram mai multe paciente, fiecare cu problemele ei, si uitandu-ma in jur m-am gandit la un moment dat ca ceea ce urmeaza sa indur eu parca era mai simplu decat problemele celorlalte colege de salon.

In cele din urma am fost chemata la sala de interventie….. Am inteles ca in timpul operatiei s-a efectuat o analiza a tesuturilor indepartate si ca ar fi  reiesit ca este cancer. Formatiunile cele mai mari si dureroare, in numar de trei au fost indepartate, insa dintre ganglionii aflati in axila si care de asemenea erau atacati de cancer , a fost indepartat doar unul si cel mai inflamat.

A doua zi dupa vizita de dimineata am plecat déjà acasa deoarece conditiile din spital erau mai mult decat precare – mancarea consta in paine cu margarina  iar daca doreai altceva de mancare trebuie sa iti aduci de acasa. Dupa o saptamana de la operatie insa sanul s-a inflamat din nou, de parca a crescut la loc tot ceea ce a fost scos din interior. Am intrat in panica.. Intre timp am fost anuntata ca a iesit si rezultatul buletinului histopatologic postoperator. Pe data de 13 noiembrie 2009 am fost sa iau hartia cu pricina. Canda am citit ce scria pe ea –adica carcinom mamar  ductal invaziv, s-a prabusit cerul pe mine.

Senzatia a fost ca viata a durat doar pana aici, ca o sa mor la fel ca tatal meu in jurul varstei de 40 de ani si ca sunt un om condamnat. Ma intrebam tot timpul de ce eu si cu ce am gresit si de ce acum cand viata parca se mai linistise si imi gasisem si eu locul in lume in sfarsit??

Dupa 13 noiembrie 2009…

Toata noaptea zilei de 13 noiembrie am plans si am avut doar ganduri negre. Ma gandeam sa imi pun totul in ordine caci o sa mor si ma gandeam la cate lucruri as vrea sa mai fac dar nu mai am timp. De exemplu sa vizitez Venetia, sau orice altceva..Timpul se dilatase in acele momente iar o perioada de 2-3 luni sau afirmatia “pana la vara” mi se  parea cat o vesnicie si ma facea sa ma intreb daca mai apuc sa traiesc pana atunci…

Dimineata insa dupa ce m-am trezit am inceput o noua zi si m-am hotarat sa schimb atitudinea. Situatia in care ma aflu am asimilat-o ca pe o strada cu sens unic si  un am nici o alta solutie decat sa merg inainte pe ea. Am inceput sa ma agit, sa dau telefoane, sa incerc sa aflu ce am de facut, pentru ca nimic din ceea ce  trebuia sa urmeze un imi era clar.

Curand panica a revenit in urma unui telefon pe care l-am dat la institutul Victor Babes unde mi s-a spus ca rezultatul analizei blocului de parafina va dura o luna si jumatate , iar la Spitalul Fundeni ma chemau sa fac chimioterapie fara nici o analiza preliminara..Ce se intampla in tara asta ma intrebam? De ce merg lucrurile atat de greu?? Chiar trebuie sa mor pentru ca nimeni un isi da interesul?

In disperarea mea vorbeam cu toata humea despre problema mea, in speranta ca cineva va stii sa imi spuna ce sa fac. Si asa a fost. O colega m-a trimis sa vorbesc cu un alt coleg al meu,  Dan Santimbreanu si sa il intreb daca stie cumva ce ar trebui sa fac in situatia mea, si unde sa ma duc, pentru ca informatiile din capul meu la data respectiva erau destul de confuze. Dan mi-a recomandat o clinica in Turcia, care se numeste Anadolu si este afiliata cu John s Hopkins.

Se afla langa Istanbul si se pare ca se afla in top in Europa din punct de vedere al serviciilor oferite. Au si un site foarte interesant la adresa urmatoare: www.anadolusaglik.org Dan i-a contactat imediat prin intermediul VIP MED, trimitand analizele mele pe e-mail si cerand o evaluare. De la Anadolu raspunsul a venit imediat impreuna si cu solutia. Trebuia sa merg la ei pentru un consult si analize pentru a stabili exact diagnosticul si gradul de complexitate al bolii, dupa care in functie de rezultate se putea stabili terapia de urmat.

Aici insa a intervenit o piedica, si anume cea financiara. Acest cancer nenorocit  m-a surprins intr-o perioada foarte proasta din punct de vedere financiar, iar sumele prezentate in devizul estimativ trimis de cei de la Anadolu depasea de departe posibilitatile mele financiare. Panica s-a amplificat la maxim, pentru ca vedeam cum drumul meu se ingusteaza si dispare  “luminita de la capatul tunelului”.

In acel moment a venit insa si mana salvatoare –managementul firmei la care lucrez a hotarat sa imi sponsorizeze costurile acestui tratament,  estimate initial la 20.000 EUR (teste + tratament). Le multumesc din suflet pentru aceasta decizie si pentru viteza cu care au facut toate demersurile ca sa pot pleca de urgenta la Istanbul.

Colegii de asemenea m-au ajutat foarte mult financiar, au strans bani pentru mine, ceea ce m-a impresionat foarte mult si le multumesc si lor din toata inima pentru ajutorul acordat.  Si asa a inceput batalia mea pentru viata, care probabil ca va dura multe luni de acum incolo.. si care sper sa fie si cu final pozitiv.

In dupamasa zilei de 19 noiembrie 2009 am plecat catre aeroportul Otopeni unde urma sa iau avionul catre Istanbul. La destinatie m-a asteptat o masina a spitalului care m-a adus la hotel. Dimineata, pe 20 noiembrie m-am prezentat la centrul medical Anadolu pentru testele preliminare. Mi-a fost facut un control medical general, analize complete de sange, scanare PET –CT si de asemenea am lasat si blocul de parafina spre examinare.

Luni dimineata pe 23 noiembrie au fost gata rezultatele (extrem de rapid, nu ?) si am avut si prima intalnire cu Dul Prof Doctor Necdet Uskent. Rezultatele au aratat ca am cancer de gradul trei si in plus fata de ceea ce stiam déjà , faptul ca eram la cativa pasi de metastaza. S-a extins putin si la baza gatului si urma probabil sa se extinda si in alte parti ale corpului daca nu s-ar fi intervenit la timp.

Avand in vedere situatia, Dul Doctor Uskent mi-a propus sa imi aman biletul de avion si sa facem déjà pe 24 noiembrie prima sedinta de chimioterapie. Timpul era acum foarte pretios si nici o zi nu trebuia pierduta. Am amanat biletulde avion si ziua urmatoare pe 24 noiembrie 2009 am facut prima chimioterapie din viata mea…

Nu a fost placut deloc pot sa spun. Am avut o reactie alergica foarte urata, care s-a lasat aproape cu resuscitare, insa dupa o ora de pauza tratamentul s-a reluat si de data asta a fost suportabil. Conditiile din clinica sunt extraordinare, iar oamenii care lucreaza acolo sunt niste profesionisti si extrem de prietenosi.

Nu  ai senzatia niciodata  ca esti intr-un spital, asa cum se intampla in Romania noastra din pacate… Dupa ce s-a terminat sedinta de chimioterapie a urmat intalnirea cu medicul nutritionist. Trebuia sa stiu de acum incolo si ce am voie sa mananc si ce este interzis in alimentatia mea. Asta m-a facut sa ma gandesc la un aspect foarte important care se pare ca in tara noastra cam lipseste si anume lucrul medicilor in echipa.

Totul aici la Anadolu se face in echipa. Exista panasi  translator autorizat care insoteste  fiecare pacient la fiecare medic in parte si are grija de toate amanuntele incepand de la masina trimisa la aeroport, rezervare la hotel si pana la a da detalii cum iti poti petrece timpul liber in Istanbul daca doresti. Admirabil si extraordinar. In salile de asteptare exista prospecte in limba romana si televizoare la care se poate urmari TVR International….Un standard la care noi in Romania vom ajunge poate peste vreo 100 de ani cred…

Si asa a inceput lupta efectiva cu cancerul. La fiecare 21 de zile fac cate o sedinta de chimioterapie la Anadolu. Dupa ce se termin 4 sedinte se va face o evaluare, constand intr-un nou PET-CT , mamografie, analize de sange si ecografie. Acum sunt deja la a 4-a sedinta de chmioterapie pe 26 ianuarie 2010, si dupa urmatoarele 21 de zile va urma evaluarea. In functie de rezultatele evaluarii se va stabili si ce va urma – fie o noua operatie , fie radioterapie, decizia va fi luata pe loc in functie de rezultatele evaluarii.

Pentru moment, in afara de apoximativ 5 zile dupa fiecare sedinta in care ma simt ingrozitor datorita efectelor secundare, in rest ma simt bine. Chiar am castigat 2 kg in greutate si am inceput sa revad, cum s-ar zice, luminita de la capatul tunelului. Incepand din a 10-a zi dupa  fiecare sedinta sunt chiar bine, asa cum eram  inainte de boala. Lipsa parului un ma afecteaza deloc, deoarece am o peruca foarte draguta, iar intre noi fie vorba, problema parului este ultima de pe lista. Daca asta ar fi singara problema as fi fericita..

Pentru linistea mea personala, in data de 16 ianuarie 2010 am fost din nou la Medlife, din proprie initiativa, ca sa fac o ecografie mamara la sanul drept, acum dupa trei sedante de chimioterapie. Rezultatele m-au bucurat deoarece se poate vedea un real progres de cand  am inceput terapia, deci sunt pe drumul cel bun.

Bucuria mare la aceasta veste mi-a cam fost umbrita insa de o problema care a revenit pe “ecran” cu stresul de rigoare, si anume problema financiara. Devizul initial estimativ al tratamentului nu mai corespunde nici pe departe cu realitatea.

De unde era estimat un cost initial de aproximativ 20.000 EUR, in momentul de fata s-au cheltuit aproape 10.000 EUR, incluzand trei chimioterapii, un PET-CT, nenumarate analize de sange si o operatie pentru implementarea unui cateter. In cazul in care voi face radioterapie 6 saptamani, doar costul acesteia se ridica la inca 17.000 EUR la care se adauga 6 saptamani de stat la hotel, mancare, taxi, avioane, etc.. In plus  inca un PET-CT acum la evaluare si unul la final si inca alte patru  sedinte de chimioterapie. In total m-as putea astepta la costuri de inca aproximativ 25.000 EUR , o suma extraordinar de mare pentru mine, insa o suma care imi da sansa sa termin tratamentul si in final imi da dreptul la viata. Nu am acesti bani si voi incerca pentru o parte sa fac un crédit de nevoi personale, insa un este de ajuns…

Singura speranta pe care o am este ca cineva va citi aceste randuri si poate se va hotari sa imi dea o mana de ajutor..  Pentru cei care vor si ma pot ajuta, cu sume oricat de mici, va afisez mai jos cele doua numere de cont, in RON si in EUR :

  • Cont in RON : RO76INGB0000999900106340
  • Cont in EUR : RO78INGB0000999900500512

conturi deschise la ING Bank Bucuresti –  SWIFT CODE: INGB ROBU

sau

  • Cont in RON : RO66RNCB0295114339300001
  • Cont in EUR : RO39RNCB0295114339300002

deschise la BCR Drumul Taberei –  SWIFT CODE: RNCB ROBU

Numele meu complet este Gabriela –Cecilia Lucan, CNP : 2680416421519

Va multumesc din suflet si sper sa trec cu bine si peste aceasta mare incercare a vietii…

Gabriela

DOCUMENTE MEDICALE SI ANALIZE

1) OPERATIE SPITALUL MILITAR 2009

scrisoare medicala

Bilet de iesire

Buletin histografic pag 1

Buletin histografic pag 2

2) ANALIZE SUPLIMENTARE OCTOMBRIE 2009

Ecografie

Poze ecografie

mamografie

3) TRATAMENT ANADOLU MEDICAL CENTER ISTANBUL

01_MSO_Lucan Gabriela

02_IPTP-Model of PaymentAppointment Sheet-Lucan Gabriela

03_General report

04_PET CT result

05_PET CT image

06_Body composition analisys

07-blood tests

08_Genetics_parafina

09_progress notes 24_22_2009

10_Progress notes_24_22_2009_P2

11_TAC

12 Raport anatomopatologic in urma operatiei din 2010

45 comentarii »

  1. O curiozitate…. nu se poate descoperi mai repede cancerul la san? Sau, nu exista nicio simptoma care sa determine o femeie sa mearga la un control amanuntit de foarte devreme? Si daca cumva se poate descoperi ft devreme posibilitatea dezvoltarii cancerului la san, se pot lua masuri?

    Comentariu de Ionut — 1 februarie, 2010 @ 5:45 pm | Răspunde

  2. Draga Ionut,

    Am sa iti raspund eu deoarece am avut si un caz in familie si am un contact foarte strans cu tehnologia medicala.

    Tehnologia pt depistarea acestei boli cu 10 ani inainte ca ea sa se manifeste exista. Exista ecografe performante care iti scaneaza sanul in cateva secunde. Detalii aici: http://www.hitechpedia.ro/noul-ecograf-acuson-s2000-abvs-permite-vizualizarea-3d-a-sanilor-si-depistarea-imediata-a-cancerului-mamar/63.html

    De asemenea la un simplu RMN cancerul la san se poate depista din timp. Mamografiile le fac de obicei doar femeile peste 36 de ani. Si aici exista mamografe atat de performante incat doza de radiatie este redusa la maximum si calitatea imaginii obtinute este de cea mai inalta calitate posibila.

    Practic de aceasta boala nu se mai moare decat daca aflii in stadiul 4b sau daca acest cancer este extrem de agresiv. In tara insa intervine mediocritatea celor care conduc sistemul medical din Romania pentru ca nu investesc in programe de screening la nivel national.

    De asemenea si mentalitatea romanului de a scrasni din dinti si a indura simptomele pt ca trebuie sa mearga la munca si sa isi castige painea lui cea de toate zilele este si ea de vina pentru aflarea tarzie a acestui diagnostic crunt.

    Insa ca sa sintetizez, DA! Cancerul la san poate fi descoperit din timp si tratat cu succes! (cel putin intr-o tara civilizata si cu un sistem medical eficient)

    Comentariu de dasanti — 1 februarie, 2010 @ 6:36 pm | Răspunde

    • Buna
      Important de stiut este daca exista si la noi un astfel de aparat. Stie cineva unde anume ?
      Gabi si-a gasit drumul spre vindecare – trebuie sa o ajutam!

      Comentariu de Tina — 2 februarie, 2010 @ 8:22 am | Răspunde

  3. Comentariiel sunt de prisos……..hai sa ajutam acest om sa mearga mai departe prin viatza.

    Comentariu de Marius — 1 februarie, 2010 @ 6:48 pm | Răspunde

  4. @Marius,

    Ai dreptate! Mai ales ca daca face acest tratament pana la capat exista sanse extrem de mari sa se faca bine!

    Comentariu de dasanti — 1 februarie, 2010 @ 7:07 pm | Răspunde

  5. Buna ziua,

    Ma bucur ca sunteti pe drumul cel bun in ce priveste tratamentul si va doresc multa sanatate! As vrea sa va ajut cu o suma pentru continuarea tratamentului; se poate sa va trimit prin Western Union?

    Doamne ajuta,
    Ema

    Comentariu de Ema — 1 februarie, 2010 @ 8:21 pm | Răspunde

    • Multumesc din suflet Ema. Revin pe e-mail cu detalii legate de Western Union.

      Comentariu de Gaby — 2 februarie, 2010 @ 7:21 pm | Răspunde

  6. Gandurile noastre bune si rugile noastre sunt cu Dvs si sunt convinsa ca veti invinge – SE POATE,CU CURAJ SI CREDINTA!

    Comentariu de marga — 2 februarie, 2010 @ 1:27 pm | Răspunde

    • Multumesc mult pentru gandurile bune si pentru faptul ca sunteti alaturi de mine. Ma rog in fiecare zi sa trec cu bine si de acest prag din viata, care este mai inalt din toate cate am avut.. Am incredere in Dumnezeu si in doctorul care ma trateaza ca va rezolva problema.

      Comentariu de Gaby — 2 februarie, 2010 @ 7:26 pm | Răspunde

  7. Draga Gabriela,
    in primul rand, asa cum am mai rugat si-n alte dati, te voi ruga si pe tine sa incerci sa obtii (evident urgent) de la ROMTELECOM numere pentru donatii umanitare pentru 5, 10E… E mult mai usor pentru oricine sa sune si sa doneze suma prin telefon…
    Doi, lasa-ti adresa de mail pe undeva… Am primit, in urma cu cateva luni niste informatii despre tratamente naturiste legate de boala ta. Intre altele o planta care se poate folosi si dupa chimioterapie si care ajuta foarte mult organismul sa se curate de toxinele (reziduurile) rezultate de la chimioterapie. Planta respectiva se numeste Fresh Lemon Grass despre care se spune ca poate cauza… „Apoptosis to Cancer Cells”, adica sinuciderea celulelor canceroase. Deci ori postezi adresa ori imi scrii direct la adresa petre_fartatescu@yahoo.com sa-ti transmit file-ul respectiv. Doamne Ajuta !

    Comentariu de Petre Fartatescu — 2 februarie, 2010 @ 9:05 pm | Răspunde

  8. Draga petre,

    Cum ne cunoastem iti explic pe scurt ca Gabi nu prea se simte bine in unele zile dupa tratamentul de chimioterapie si i-a fost practic extrem de greu sa mearga la banca sa deschida 2 conturi in BCR darmite sa ia toata birocratia Romtelecom la mana. Va rog pe cei care va e mai simplu sa dati un telefon sa faceti un efort sa va opriti la un BCR (sunt unele deschise si pana la 21:00) si sa depuneti cei 5 RON. Sau daca vrei Petre poti sa ii lasi la mine acasa si ii dau eu personal lui Gabi, daca ai drum spre casa si poti sa treci pe la noi.

    Sfaturile cu medicina naturista sunt super bune. Mulumesc ca o ajuti pe Gabi!

    Toate cele bune!

    Comentariu de dasanti — 2 februarie, 2010 @ 10:51 pm | Răspunde

  9. […] documentele medicale ale Gabrielei sunt pe blogul lui Dan – aici. Prin Dan puteţi lua legătura cu […]

    Pingback de Între moarte, Veneţia şi viaţă. Gabriela Lucan, colega lui Dan « Isabellelorelai's Weblog — 13 februarie, 2010 @ 2:04 pm | Răspunde

  10. Buna ziua!
    Doamne ajuta ca totul sa fie bine si sper ca si eu sa pot ajuta cu ceva!
    In cazul dv. , din pacate lucrurile erau destul de avansate, a.i. sunt convinsa ca pt. toti medicii care v-au vazut era destul de clar diagnosticul,dar s-au ferit sa-l pronunte efectiv in fata dv, insa v-au indrumat CORECT de fiecare data. Sa nu uitam ca singurul diagnostic de certitudine il pune anatomopatologia, asa trebuie sa fie, desi examenul clinic este mai mult decat evocator in anumite situatii(cum a fost si cel al dumneavoastra prin existenta acelui bloc adenopatic din axila)Totusi boala dv. a fost descoperita in urma unor complicatii survenite, adica inflamatia secundara/hemoragie intratumorala/necroza a uneia din tumorile respective(datorita acestei inflamatii a aparut durerea nocturna si v-a determinat sa mergeti la medic) Nu stiu insa cum nu a-ti sesizat mai devreme nodulii din san si mai ales pe cei axilari. Aici mass-media are un rol mare,intr-un timp a fost o campanie cu autopalparea sanului la femei, vad ca acum s-a renuntat, ar trebui reluat acel spot publicitar…. dar campanii de prevenire/screening a cancer san exista si sunt multe centre ce ofera screening gratuit ; asta include eco si mamografie care sunt investigatii de baza si obligatorii pt orice femeie; cand aceste investigatii ridica suspiciuni, uneori chiar certitudinui, dar este bine de verificat prin una din investigatiile superioare RMN/PET-CT(acesta este un mijloc de diagnostic superior pt. orice tip de cancer si este disponibil si la noi in tara si la un pret mult mai redus-costa cca 30-40 mil deci sub 1000euro sau poate fi chiar acoperit de casa de asig)aceste investigatii superioare ofera informatii nu numai despre extensia locala dar si locoregionala si generala bolii, deci trebuie facute in vederea unei stadializari corecte a bolii
    …sa revenim, cred ca inainte de a merge la chirurg din proprie initiativa, era bine sa consultati un oncolog,interventia era necesara dar momentul operator este bine sa-l decida oncologul. A-ti fost sfatuita sa incepeti imediat chimioterapia ceea ce este f. corect (nu am inteles de ce a-ti spus ca fara nici o analiza prealabila vi s-a propus chimioterapia, doar aveati confirmarea dg. de cancer prin examen extemporaneu ce se face in momentul operatiei cat si prin examenul histopatologic ce a urmat ca sa nu mai vb. de investigatiile facute in care rezultatul era clar pt . oricine ar fi vrut sa accepte realitatea);si asta a-ti facut si la clinica din Istambul dar putin mai tarziu si cu costuri incomparabil mai mari….
    E de inteles ca nu a-ti vrut sa acceptati realitatea si a-ti dorit o confirmare din afara sistemului nostru sanitar, atat de controversat si discutat, infierat de televiziuni care au scazut mult din credibilitatea actului medical in tara si UNEORI pe buna dreptate. Sa nu uitam ca prin grija celor ce ne conduc beneficiem cu totii de acest sistem minunat, ce se aseamana intocmai mizeriei sociale in care traim si veniturilor mici ce le avem, doar in spitale sunt tratati toti muritorii de rand contribuabili sau nu… toti consuma din putinii bani alocati; chiar si clinicile private la noi nu sunt de „super-lux”, altfel ar da faliment, ele se adreseaza „clasei medii”,care si ea e destul de saraca…aproape ca nu-i….
    …sa nu credeti insa ca nu au si ei spitalele lor pt oamenii de rand, care uneori nu difera mult de ale noastre…
    In concluzie, sper sa existe cati mai multi oameni ce va vor oferi ajutorul, dar daca nu veti reusi sa strangeti la timp banii de care aveti nevoie, eu cred ca a-ti putea continua tratamentul si in tara cu succes eventual dupa schemele stabilite acolo, decat doamne fereste din lipsa de bani sa-l intrerupeti sau amanati; intr-adevar nu in conditiile unui hotel de 5 stele unde si costurile sunt pe masura, unde fiti sigura ca orice serviciu e cu prisosinta platit, de aceea se si ostenesc atat; stiu ca nu-i uman, ar trebui ca orice om indiferent de apartenenta sociala sa beneficieze de aceste conditii mai ales cand e vb. de VIATA!!!….DAR spune-le politicienilor si bogatilor lumii asta, ar trebui revolutionat sistemul sanitar in lume; Dreptul la viata al ORICARUI OM n-ar trebui sa ramana doar o vorba-n vant!
    Cu bine!

    Comentariu de mya — 13 februarie, 2010 @ 2:30 pm | Răspunde

  11. Mya, mi se pare ca ai dat foarte multa informatie insa ai pus problema gresit.

    Eu cand merg la doctor nu am studiile lui. Idiotul ala de doctor a facut 6 ani de facultate, 6 de rezidentiat, nu mai stiu cati ani de specialitate si apoi de primariat. El trebuie sa ma duca la onclog/chirurg/centru de diagnostcare. Nu eu sunt cel care trebuie sa ma informez, pt ca de aai e el platit.

    Gabi s-a dus la un spital important dn ucuresti nu la o clinica de cartier. Si uite ca la acest spital cu mare staif a patit o experienta foarte foarte urata.

    Cand a venit la mine sa ma intrebe ce sa faca i-am sugerat un spital din Turcia care stiu ca are unul intre cei mai buni onclogi din Europa, cu studii facute in State samd… Nu s-a dus la Anadlu pentru lux, pt ca ea tot ce face acolo face ambulatoriu (mai putin operatia de saptamana vitoare, dar si acolo o sa stea doua zile internata), deci nu se bucura de marele lux decat cat timp sta cu „cateterul la sursa”. TERMINATI-VA ODATA SI ODATA CU PROSTIA ASTA CA SI LA NOI SE POATE FACE CEVA. La ni doar Dumnezeu poate face ceva ca sa scapi si nu medicii. La gabi cancerul este deja racait si suvenirurile lasate de medcul din Bucuresti nu i-au dat sanse maxime de refacere. Acum insa are o sansa si sansa ei e sa stranga bani sa faca radioterapie si chimioterapie de calitate (nu pe aparate la Fundeni care se defecteaza si care nu radiaza cum trebuie si nu cu chimioterapie diluata ca sa ajunga la cat mai muli pacienti).

    M-a deranjat comentariul tau si era cat pe ce sa ajungi prima persoana cenzurata pe acest blog pentru ca sfaturi de pe dreapta am mai primit dar niciunul atat de subtil si cu ghilimele rau voitoare.

    Si asta pt ca te-ai exprimat exact ca politicienii despre care spuneai mai sus. Aia in Turcia nu se ostenesc atat ca sa iti ia banii ci sa te salveze, pentru ca slujesc exact cum trebuie meseia asta. Orice meserie in care apare excelenta trebuie remunerata corespunzator, dar in Romania exact medicii sunt vinovati ca se complac in mocirla spagilor si a remuneratiei din afara sistemului si nu fac greve serioase ca sa nu mai fie aparatura lipsa si alte nevoi de care nu poti sa te lipsesi aunci cand faci un at medical.

    Dan

    Comentariu de dasanti — 13 februarie, 2010 @ 5:50 pm | Răspunde

  12. Buna Dan, buna Gabriela
    poate este de folos cuiva si comentariul meu, de aceea il scriu, fara dorinta de a-l vedea publicat.
    Pornind de la situatia de-acum a Gabrielei, parerea mea este ca trebuie sa lupte sa adune sprijinul financiar pentru a face radioterapia in alta parte, nu in Romania.Spun asta pentru ca stiu ca noi nu avem dotarea necesara pentru radioterapie.Ii indemn pe toti cei care pot oferi un ajutor financiar Gabrielei pentru a face aceasta parte a tratamentului in Turcia, sa o ajute fara rezerve sau indoieli.
    Pe de alta parte vreau sa va spun cate ceva din propria mea expeienta(incerc cat mai pe scurt) – acum sase ani, la 47 de ani, mi-a aparut un „nodul” la san, de aproximativ 1,8 cm.
    Am facut ecografie, mamografie, consult oncologic si punctie mamara – toate etapele indicate pt diagnosticare. Nici una din analize nu a confirmat malignitatea, nici chiar punctia – si nu aveam nici ganglioni axiali mariti.Medicul la care am mers, chirurg oncolog ((Medsana si IOB) a precizat ca cele mai mari suspiciuni i le-a ridicat felul in care se simte nodulul la palpare,comparativ cu un nodul benign.Doctorul mi-a explicat alternativele interventiei chirurgicale – daca la examenul extemporaneu (intraoperator) se va constata ca nodulul este benign, va fi scos doar nodulul – daca se va dovedi malign, el imi recomanda mastectomie – mi-a solicitat acordul pentru aceste variante.(era vorba de un singur nodul sub 2 cm)
    Asa incat acum sase ani am facut mastectomie, cu extirparea si a 11 ganglioni axiali din care nici unul nu a fost pozitiv – diagnostic carcinom mamar stadiul II. Fara a astepta rezultatul histopatologic am inceput sedintele de chimioterapie. Am trimis un bloc de parafina in USA, la o clinica de oncologie, impreuna cu descrierea tratamentului care mi-a fost aplicat(chirurgie+chimio). Raspunsul lor: atat rezultatul histopatologic al tumorii cat si protocolul medical aplicat au fost identice cu cele din Romania.Nu a fost necesara radioterapie.Rezultatul histopatologic a adus indicatii privind tratamentul ulterior chimioterapiei (5 ani Tamoxifen)
    Stiu si din multe alte cazuri ca in privinta interventiilor chirurgicale in cancerul de san si a chimioterapiei tratamentul poate fi si este efectuat corect si la noi. Exista de cativa ani si la noi accesul pt stadiile III si IV, Her2+, accesul la Herceptin – medicament de ultima generatie.
    Si revenind, mai stiu, din experienta unor persoane apropiate familiei mele, ca la noi radioterapia nu poate fi facuta in conditii optime, pt rezultate calificabile drept cat de cat bune si fara seriaose efecte secundare.
    Imi pare rau ca in cazul Gabrielei, undeva pe parcurs, abordarea medicala a fost gresita.Ii doresc din suflet sa lupte cu indarjire cu boala. Fiecare clipa din viata daruita de Dumnezeu merita sa lupti pentru ea, chiar daca asta inseamna sa intinzi mainile catre toti ceilalti din jurul tau, cunoscuti sau necunoscuti.Curaj, multa determinare si din nou sanatate !

    Comentariu de Flori — 13 februarie, 2010 @ 8:53 pm | Răspunde

  13. Pt Mia
    Singurul rezultat cu certitudine il pune anatomopatologul, dar nu de la noi. Sotul meu a avut doua rezultate: primul limfom malign, la care trebuia inceputa imediat chimioterapia si al doilea condrosarcom mezenchimal, care nu raspunde la chimioterapie. Am crezut in al doilea rezultat, facut de prof. Ardeleanu, iar acesta a fost confirmat la Viena. Din pacate rezultatul a venit dupa o luna. La condrosarcom operatia trebuie facuta cat mai rapid, iar din fericire nu au fost prinsi ganglionii.
    Starea sotului meu se inrautatise dupa doua saptamani de la biosie: temperatura f mare, dureri cumplite, intarirea coapsei. Medicii de la spitalul Floreasca (medici chirurgi) i-au facut tot felul de investigatii, dar nu au umblat la plaga. Au spus ca umflatura este de la necroza osului. Le-a fost frica? A ajuns la IOB pt chimioterapie, dar s-a spart plaga si acolo l-au tratat de infectie!!!
    La Institutul oncologic, la sectia prof. Anghel a fost f. bine tratat de infectie, lucru pe care trebuiau sa-l faca cei de la o sectie de chirurgie.
    La noi, in Romania, cu aparatura pe care o avem, cu dezinteresul politicienilor pt sanatate nu mai exista sperante in cazul unor boli mai grave. Cum ti-e norocul.
    Apropo, cati politicieni se mai opereaza (nu de apendice) in tara?

    Comentariu de carmen topala — 13 februarie, 2010 @ 11:15 pm | Răspunde

    • SPER CA E BINE SOTUL TAU!…. IN PRIVINTA ANATOMOPATOLOGULUI TREBUIE RETINUT DECI PROF. ARDELEANU E UN ANATOMOPATOLOG BUN ;ESTE INTERSANT DE STIUT SI UNDE A-TI OBTINUT PRIMUL REZULTAT!?
      SANATATE!

      Comentariu de mya — 15 februarie, 2010 @ 4:08 pm | Răspunde

      • Sotul meu a fost operat pe 27 ianuarie. Are in continuare dureri, avand in vedere diagnosticul si rezectia ampla (taiat jumatate din bazin si din femur), proteza. Este in gips, urmeaza punerea unei orteze peste alte cateva saptamani. Eu zic ca a scapat.
        De ce nu recunoastem ca sistemul de sanatate din Romania este la pamant? Nu avem aparatura, sau daca exista ori nu mai avem bani sa o punem in functiune (aparatura achizitionata la preturi exagerate), sa o intretinem (costuri mari, consumabile extrem de scumpe), ori medicii nu sunt specializati. Condrosarcomul gigant apare, asa, in vreo cateva luni?
        Nu cred ca austriecii sunt mai destepti decat noi. In schimb, am vazut ca isi fac meseria cu seriozitate: incepand de la infirmierele care spala tot timpul (saloane, holuri), aduc mancare, asistentele care se ocupa de toaleta bolnavului, de starea lui, medicii tineri care pun branule, perfuzii, dau medicatia, profesorul care preia cazurile mai complicate si de care se ocupa personal (inclusiv gipsare). Catalin este intr-un spital de ortopedie. Intrucat operatia a fost de anvergura, a fost dus pe terapie la un alt spital. Are probleme cu sonda, este chemat un urolog. Are mancarimi, cheama un alergolog. In Ro, internat la un spital de neurochirurgie, insotitorul alearga dupa cardiolog, dupa urolog, il monitorizeaza in sala de terapie etc. Insotitorul trebuie sa aibe cunostinte medicale, altfel cum ti-e norocul. Si am vazut multe.

        Comentariu de carmen topala — 15 februarie, 2010 @ 11:16 pm

  14. 33 cazuri disperate de oameni grav bolnavi care au nevoie de ajutorul vostru. e sufucient macar sa dati mai departe informatia http://www.facebook.com/group.php?gid=258318893579&ref=nf

    Comentariu de JAMES — 14 februarie, 2010 @ 6:22 pm | Răspunde

  15. […] Gabriela-Cecilia, CNP: 2680416421519 Toate documentele medicale ale Gabrielei sunt pe blogul lui Dan – aici. Prin Dan puteţi lua legătura cu […]

    Pingback de Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi.Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer « my heart to your heart — 15 februarie, 2010 @ 2:43 pm | Răspunde

  16. PT. DAN
    N-AM VRUT SA DERANJEZ PE NIMENI IAR COMENTARIILE N-AU FOST RAUTACIOSE….
    N-AM SPUS CA S-A DUS PT LUX CI CA SA AIBA O ALTA CONFIRMARE DIN AFARA SIST.NOSTRU SANITAR CARE ESTE PE BUNA DREPTATE CRITICAT IN ANUMITE SITUATII SI MAI STIAM CA CHIMIOTERAPIA IN CANCERUL DE SAN SE FACE CU SUCCES SI LA NOI….. INTR-ADEVAR LEGAT DE OPERATIE AM REZERVE, NU STIU DE CE NU AU FOST EXTIRPATI TOTI GANGLIONII AXILARI??? SPUNEATI DOAR DE UNUL! … MAI DEGRABA OPERATIA AR FI MERITAT FACUTA AFARA SI MAI TREBUIA STADIALIZAT CORECT INAITE DE OPERATIE ASA CUM AM SPUS …DIN PACATE MULTI CHIRURGI CAND VAD BINE CA AU DE-A FACE CU UN CANCER, PREFERA SA ” TAIE EI SA VADA ” SI APOI TRIMIT LA ONCOLOG.
    TOATE CELE BUNE!

    Comentariu de mya — 15 februarie, 2010 @ 4:01 pm | Răspunde

  17. […] Gabriela-Cecilia, CNP: 2680416421519 Toate documentele medicale ale Gabrielei sunt pe blogul lui Dan – aici. Prin Dan puteţi lua legătura cu ea. Tag-uri incluse:15 februarie, ajutor umanitar, Cristina […]

    Pingback de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer.Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi « Supravietuitor's Blog — 16 februarie, 2010 @ 6:52 am | Răspunde

  18. Sunt Dr Panaite si am participat la operatia Dvs impreuna cu Dr. Nicodin.
    Doresc sa va lamuresc ca operatia la care am participat a avut un scop de diagnostic si nu unul curativ.(radical) lucru ce reiese si din Biletul de externare (pe verso) rubrica ce nu apare in scanarile Dvs.si care este singura ce elucideaza cazul ;acest lucru vi s-a explicat preoperator, Dvs refuzand operatia radicala (Mastectomia radicala si limfadenectomie axilara pe examen extemporaneu)-de aceea dupa aflarea rezultatului defintiv vi s-a propus sa efectuati chimioterapia in Clinica Fundeni (pana la interventia radicala)- terapie ce ati refuzat o din cate inteleg din textul Dvs.

    La nivelul sanului era o tumora dubla :
    -o formatiune tumorala localizata in san CSE – o tumora maligna
    -o formatiune tumorala situate in prelungirea axilara ce s-a dovedit a fi o adenopatie- un ganglion invadat tumoral

    S au scos ambele tumori doar in scop diagnostic (stadializare preoperatorie si inaintea Chimioterapiei)si in nici un caz in scop curativ (avand suspiciuni de Carcinom mamar.)
    Va scriu in dorinta de a va lamuri ca protocolul terapeutic ce vi s a propus este un protocol international ce s-a aplicat pana la urma si in clinica din Turcia.

    Probabil ca la acea clinica privata conditiile sunt mai bune.(nu amintesc comentariile Dvs despre spitalele noastre de stat) insa protocolul terapeutic este acelasi ca si la noi. Chimioterapie- Mastectomie radicala cu limfadenectomie axilara.

    Astept un raspuns de la Dvs ,privitor la starea de sanatate in care sunteti.
    Va urez insanatosire grabnica !

    Comentariu de panaite bogdan — 1 martie, 2010 @ 7:26 am | Răspunde

  19. Unde a semnat domnule Doctor pacienta ca refuza masectomia cu limfadenectomie axilara…??? Va rog sa imi dati un scan al acestui document!

    Gabi se simte bine dupa operatia adevarata pe care a facut-o in Turcia si si acolo i s-a propus un abord mai putin radical si ea insasi a insistat sa se scoata tot pentru a putea sta mult mai linistita si sa nu mai treaca prin porcaria prin care a trecut in Romania.

    Ce va mai place sa rastalmaciti cuvintele si sa va dati drepti dupa ce gresiti cand nici macar nu stiti sa faceti un „informal consent” corect.

    Penibil…!

    Comentariu de dasanti — 1 martie, 2010 @ 12:25 pm | Răspunde

  20. Buna seara domule Doctor Panaite,
    As vrea sa spun doar atat: nu am refuzat niciodata mastectomia totala. Si nici nu am semnat vreun act in acest sens. Ma limitez la acest comentariu pe care il fac din respect pentru adevar si pentru prietenii mei care m-au ajutat si m-au indrumat catre Spitalul Militar.
    Gabriela.

    Comentariu de Gaby — 2 martie, 2010 @ 9:02 pm | Răspunde

  21. Buna, numele meu este Victor ONOSE si acum un an si cinci luni pe data de 27-11-2008 seara, iubita mea Paula se stingea-n bratele mele la spitalul din Turcia ,,Anadolu Saglik Merkezi” am simtit ca mor o data cu ea si sufletul meu chiar a murit o data cu ea. NU vreau sa povestesc,ptr. ca nu sunt inca in stare ,dar sunt hotarat sa scriu o carte, pentru ca Dumnezeu mi-a dat sa trec prin momente pe care un om obisnuit nici nu viseaza la ele,iar cartile se nasc de mii de ani din experienta oamenilor si in mod exceptional din imaginatia lor.
    Vreau sa dau cateva sfaturi ptr.toate femeile:
    -Cel mai indicat este ca in fiecare an sa se faca un consult medical.
    -Cu cat este descoperita din timp boala sansele sunt mai mari.
    -Cand a fost depistat cancerul obligatoriu sfatul meu este sa plecati la o clinica oriunde in lume NU RAMANETI IN ROMANIA,noi am ajuns la spitalul din Turcia, la 7 luni de la diacnosticare si a fost prea tarziu.
    -Gabriela, ai sa ajungi cu tratamentul la 70-80.000 Euro.
    -Eu am gasit gazda cu 25 E pe zi apartament cu 3 camere si conteaza fiecare Euro atunci cand nu-l ai, te rog Gabriela daca vrei sa le recomanzi romanilor pe Dagci gazda care am gasit-o.
    -Atentie!! nici un doctor NU te ajuta, afla ca te-ai hotarat sa pleci in strainatate sa-ti faci tratament ex. CYBERKNIFE ,,care nu exista in tara „ar trebui sa-ti spuna ca, trebuie sa completezi niste formulare inainte sa pleci ptr.ca sa poti sa-ti recuperezi banii pe tratament cand te intorci in tara ptr.ca tratamentul costa cam 15.000 euro, deci teapa.
    Gabriela, daca te pot ajuta cu ceva te rog nu ezita.Adresa mea de mail victor.onose@yahoo.com apropo doamna Zeynep traducatoarea mai este acolo ???

    Comentariu de Victor ONOSE — 15 aprilie, 2010 @ 11:58 pm | Răspunde

  22. buna ziua , nu vreau decat sa va incurajez , in ianuarie 2010 intr-o saptamana om fost diagnosticata cu aceasta boala urata la san, saptamana urmatoare am fost operata , fara a face chimioterapie inainte de operatie , acum sunt la a treia sedinta de chimioterapie , m-i s-au scos 26 de ganglioni dintre care unul infaziv.Sunt optimista , consider ca a fost o operatie de apenticita , fiti optimiste .

    Comentariu de silvia — 9 mai, 2010 @ 7:37 pm | Răspunde

  23. Buna seara!
    Cred ca exagerati cu plangerile la adresa domnului doctor Nicodin. Imi pare rau pentru ce vi s`a intamplat, dar nu cred ca acesti medici aveau interesul de a nu curata complet cancerul. Am avut si eu probleme de sanatate, am mers la Fundeni la urologie(trimisa acolo cu un diagnostic gresit eliberat de un medic din orasul meu), de acolo trimisa la Spitalul Militar la domnul doctor Panaite unde am fost tratata cum nu ma asteptam de bine, exact cum se intamplase si la Fundeni. Din fericire nu am avut nimic grav si ma bucur pentru asta. Insa, mama mea a suferit o operatie la san (la Cluj) dupa ce a simtit niste noduli. Cum spune si domnul doctor Panaite, inainte de operatia de diagnosticare a naturii nodulului, a fost pusa in tema de proceduri si a fost pusa sa semneze daca este de acord cu extirparea sanului in cazul in care ganglionii erau maligni si asta se face peste tot. Prin urmare, in functie de ce ati hotarat dumneavoastra, asa s`a si procedat, dar cand faceti greseli in speranta` ca va salveaza Dumnezeu sau norocul, nu mai recunoasteti. Acuzati medicii care nu si`au facut treaba DIN CAUZA DUMNEAVOASTRA si ii laudati pe cei carora, le`ati dat acordul sa faca orice, numai sa va redea viata. Urat ce faceti … Cat despre conditiile din spitale … Sunt atatia pacienti … Cate saloane ati dori sa fie? Si ce mancare ati dori sa serviti daca margarina nu va mai place atunci cand trebuie sa o consumati la spital? Ei stiu mai bine ce trebuie sa consume pacientii inainte, dupa operatie 🙂 Sau aveati pofta de o sarmaluta, o pizza, ceva?

    Comentariu de Lorena — 21 septembrie, 2010 @ 9:37 pm | Răspunde

  24. Tanti Lorena, de unde stiti dumneavoastra atat de precis ce le-a spus Gabriela Lucan medicilor si ce nu inainte de operatie> V-a rugat dl. doctor sa scrieti acest comentariu?

    Repet domnule doctor. Un email scanat continand consimtamantul scris al Gabrielei Lucan care sa sustina cele afrirmate de Dumneavoastra ar fi mult mai edificator. Pana atunci, ramaneti in mediocritatile si tehnicile voastre de manipulare…

    Comentariu de dasanti — 22 septembrie, 2010 @ 11:10 am | Răspunde

  25. Buna seara Lorena.
    Daca margarina si doua felii de paine considerati ca sunt o alimentatie potrivita pentru un pacient de-abia operat, cred ca mi-am facut deja o parere despre persoana dvs. si nu mai are sens sa comentez restul mesajului.
    Repet totusi – nu am semnat nici un act si nici nu am afirmat verbal ca refuz mastectomia totala.
    Sa fie o simpla coincidenta faptul ca mi-ati scris un asemenea mesaj tocmai pe data de 21 septembrie cand ma aflam exact in Turcia pentru primul control dupa tratament? A fost oricum o intrebare retorica…
    Gabriela

    Comentariu de Gabriela — 24 septembrie, 2010 @ 8:55 pm | Răspunde

  26. @dasanti: chillout a bit. Consimtamantul scris, chiar daca exista, este document medico-legal si nu poate fi transmis prin e-mail (nici macar in forma scanata). In plus includerea celor doi medici de la Militar in grupul „idiotilor cu 6 ani de facultate si inca 6 de rezidentiat” e departe de a fi o atitudine constructiva (stiu ca-i greu sa vezi padurea din cauza uscaturilor dar aici nu este cazul; chiar daca nu-i cunosc personal pe cei doi medici, in domeniul medical au o reputatie foarte buna).

    @Gabriela: sper ca totul decurge ok in Turcia si sper ca intr-un moment din viitor, cand grijile vor fi scazute in intensitate, impreuna cu dl Panaite de exemplu sa faci o analiza a intregului caz pentru a trage niste concluzii cu privire la ce se poate face mai bine pentru cazurile ulterioare (lessons learned), concluzii ce pot fi prezentate la orice conferinta din tara + la toate stagiile din spitale (in facultate sau rezidentiat). Doar in acest fel vom putea evolua.

    @dasanti: ref. la atitudine de genul „TERMINATI-VA ODATA SI ODATA CU PROSTIA ASTA CA SI LA NOI SE POATE FACE CEVA. La noi doar Dumnezeu poate face ceva ca sa scapi si nu medicii” cel mai simplu ar fi sa recomand celor care au astfel de atitudine ca pot pleca oricand in tari mai civilizate. Doar ca acolo vor fi nevoiti sa munceasca „pe bune”, sa-si plateasca taxele „la timp” si „in totalitate”, etc.

    Comentariu de Sand — 21 octombrie, 2010 @ 12:02 am | Răspunde

    • Draga Nisip,

      Sa te vad pe tine cum te-ai descurca cu cineva bolnav de cancer in sistemul nostru medical. Acum doua saptamani cel mai reputat chirurg din Romania pentru cancerul de san ii recomanda unei alte colege sa o opereze pentru niste noduli pe care ii vedea el si gaschka lui de radiologi care ii trimit pacienti. Fata are 24 de ani. Voia sa o opereze gratuit pt ca alti 3 profesori de renume mondial au fost de parere ca nu exista niciun nodul ci doar tesut nrmal. Daca asta nu este terorism psihologic pentru a opera si a lua cat mai multe plicuri atunci spune-mi tu ce este. Deci revin cu sfatul meu: Cereti 3 opinii la cei mai reputati medici inainte sa cadeti in capcana.

      M-am saturat de toti cei care imi zic sa chill out. Daca faceam asta cu problma mea acum stateam si ma reprofilam pe call center sau pe radio pt ca nu mai puteam sa imi arat fatza in public.

      Mult noroc iti doresc si poate sa comentezi cu mai multa responsablitate si sa vezi si „the big picture”.

      Dan

      Comentariu de dasanti — 22 octombrie, 2010 @ 8:17 am | Răspunde

  27. E pacat sa aruncam cu noroi in doctori.Eu personal m-am operat la Spitalul Militar Central,chiar la dl. doctor Panaite Bogdan. Trebuia initial sa ma opereze dr. Ovidiu Nicodin dar,un incident de sanatate neplacut l-a tinut la distanta o perioada de chirurgie.Sunt medici super profesionisti.Eu,la Galati am fost trimisa acasa dupa ce mi s-a citit biopsia(„n-ai nimic,du-te acasa”).In schimb aveam o endometrioza foarte urata si ovare polichistice.Datorita profesionalismului d-lui doctor,am scapat de o a doua operatie.Si mi-a explicat pe larg toate avantajele si dezavantajele acestei interventii(histerectomie totala cu anexectomie bilaterala).Am si 2 chisturi si un nodul la un san,dar,merg des la control si dl. doctor le urmareste evolutia cu mare atentie.
    Inca o data:e pacat sa dam cu noroi in oameni cu adevarat profesionisti.

    P.S.Se preocupa pana si de faptul ca era rece in salonul in care eram 3 paciente operate.Asta nu va zice nimic??

    Comentariu de serban — 9 martie, 2011 @ 3:37 pm | Răspunde

    • si gandlionii nextirpati ai Gabrielei de la operatia din Romania a mega profesionistului de medic ce or avea de zis? Pacat ca au ars prin vreun incinerator din Turcia.

      In plus nu compara cancerul de san cu cel de col uterin.

      Comentariu de dasanti — 9 martie, 2011 @ 10:14 pm | Răspunde

  28. Situatia mea din punct de vedere al sanatatii este similara cu cea a lui Gaby.cosmarul meu dureaza din 19septembrie 2011.ca si ea,am avut ghinionul sa traiesc acest cosmar.M-am trezit insa repede si datorita faptului ca Dumnezeu mi-a dat sansa sa intalnesc cei mai profesionisti medici CLINICA GYNECOLAND BUCURESTI in persoana d-nei dr.Macota Gabriela care impreuna cu domnul dr.Stoian Ioan si domnul dr.Jumuga Cristian,m-au readus la viata.acum fac chimioterapie,ma simt bine,si sunt sigura ca o sa ma fac bine.sunt optimista,am sprijinul fam.mele,al tuturor prietenilor si mai mult decat atat ma simt puternica.Am 2 fetite,am pt ce sa lupt si ma bucur ca si tu Gaby esti puternica,sa o tii tot asa si o sa fie bine.Cu respect ,Iulia Doican[37ani]

    Comentariu de iulia — 17 noiembrie, 2011 @ 10:19 am | Răspunde

    • Buna ziua,

      Colega mea a fost diagnosticata cu cancer la san acum o luna in urma unei sonolestaografii facuta la clinica Gynecoland de dl. dr. Jumuga si a unui RMN facut la Centrul de Diagnostic V.Babes facut de dl. dr. Lesarus . De atunci este plimbata pe la diverse analiza si tratata cu antibiotice de dl. dr. Blidaru de la Institutul Oncologic.
      Noi, colegii ei, am strans banii necesari efectuarii operatiei la clinica Gynecoland. Nu avem insa informatii despre calitatea operatieiilor, ingrijirile medicale postoperatorii pe care le-ar primi acolo, tratamentul cu citostatice si alte informatii specifice.
      Va rugam daca puteti sa ne impartasiti mai multe despre experienta dumneavoastra in aceasta clinica.
      Dorim sa o ajutam sa se opereze cat mai repede pentru a avea mai multe sanse de a invinge boala.
      Multumim din suflet!

      Comentariu de corina — 10 mai, 2012 @ 10:40 am | Răspunde

  29. Medicii de la noi sunt ,ori mari ciubucari ,ori slab pregatiti si neprofesionisti. Nu-i intereseaza decat banii,femeile si bautura. Doresc toti sa olece afara .Dar ,vai…acolo se munceste si trebuie sa fi dedicat meseriei .Daca nu esti serios ci atasat acesteia ,mai bine stai aici unde ai 1000 lei/luna ,dar ciubuc 10000 euro.Nu va mirati ,stiti cati bolnavi de cancer sunt pe zi la spitalul Fundeni ,la diagnosticare sau la tratament ?Nu va vine sa credeti. Sunt cu sutele, si toti dau bani f. multi ,dar degeaba.Ce buni au plecat afara ,iar aici au ramas neprofesionistii,ca sa nu spun altfel. Singurul doctor bun ,uman si apropiat pacientului este Domnul Profesor CICALTEU,un mare om si un medic de o mare valoare. Nu a vrut sa ia nimic de la mine si m-a tratat ca pe un bun prieten.(va spun sincer ca nu-l vazusem in viata mea).S-a purtat cu mine extraordinar de frumos si m-a trimis insotita la toate aparatele pentru analize ca pe cineva de mare valoare .Eu am fost profesor de istorie la un liceu din Bucuresti si am 68 ani,acuma sunt o nimeni ,fiind pensionara.Mai rar asa medic ,care este si om. Sunt bolnava de cancer la san cu metastaza osoasa,si cu slabe sperante de viata . .Si mai sunt medici ,OAMENI la spitalul SF.IOAN,.DR.ANDRONE si,HARABAGIU
    Dar medicii care trateaza bolnavii de cancer cu regret spun si afirm cu certitudine sunt MARI CALAMITATI.Le doresc sa nu aiba nevoie nici cand de un tratament ONCOLOGIC.(dar deobicei medicii se imbolnavesc de boala pe care o trateaza)

    Comentariu de stamate nicolae eugeniu — 10 februarie, 2012 @ 7:45 pm | Răspunde

  30. Dumnezeu s-o odihneasca in pace.

    Comentariu de mihaela — 17 iulie, 2014 @ 8:23 pm | Răspunde

    • Nu am inteles, cui ii erau destinate vorbele acestea „dumnezeu s-o odihneasca in pace”??? Ce ati vrut sa spuneti?

      Comentariu de liz — 6 august, 2014 @ 11:36 pm | Răspunde

      • Gabriela a murit la sfarsitul anului 2013…

        Comentariu de dasanti — 7 august, 2014 @ 4:17 pm

  31. Imi pare enorm de rau, nu am stiut, acum inteleg, Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

    Comentariu de liz — 7 august, 2014 @ 5:23 pm | Răspunde

  32. Sunteti ruda cu ea? Imi puteti da detalii? Am si eu acelasi diagnostic, m-a dat peste cap vestea asta…Am crezut ca tratamentele din Turcia au salvat-o…

    Comentariu de liz — 7 august, 2014 @ 5:52 pm | Răspunde

    • Pe ea medicii din Romania au nenorocit-o… Aveti incredere in tratament si apropiati-va de Dumnezeu!

      Comentariu de dasanti — 7 august, 2014 @ 7:27 pm | Răspunde

  33. Sunt convinsa ca nu exagerati cu nimic, cum pot sa am incredere in tratament? Imi puteti da o adresa de e-mail, va rog?

    Comentariu de liz — 7 august, 2014 @ 8:32 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.