Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

GEORGE OSPIR – povestea lui

UPDATE 6 august 2008 – GEORGE OSPIR A MURIT! DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

Dupa doua operatii si o iradiere cu GammaKnife facute in Romania si o operatie in Hannovra unde medicii nu l-au mai putut ajuta foarte mult, George Ospir a inchis ochii ieri 5 august la Botosani. Inmormantarea va avea loc vineri, 8 august la Botosani.

Astazi este sarbatoarea „Schimbarii la fata”, sarbatoare care l-a facut pe George sa se odihneasca in sfarsit dupa lungile lupte cu boala. Din punctul meu de vedere el este un martir, pacalit de medici sa incerce diferite tratamente gresite in stadiile timpurii ale bolii. Un pacient mintit caruia nu i s-au expus riscurile clar si raspicat pentru a putea lua o decizie in cunostiinta de cauza.

Dumnezeu sa te odihneasca George! Macar acolo vei putea sa zambesti o eternitate…

Puteti sa lasati un mesaj familiei pe blogul lui George la adresa de mai jos.

Dan Santimbreanu

 

Povestea lui George o gasiti pe blog-ul lui: http://georgeospir.wordpress.com/

Pe mine m-a revoltat povestea lui si am lasat un comentariu mai putin cenzurat. Sper ca Dumnezeu sa-i scoata si lui George oamenii in drum care sa-l poata ajuta cu adevarat!

14 comentarii »

  1. Atat de tare m-a revoltat stirea citita pe blog-ul lui George incat am sunat-o aseara pe mama lui.

    ESTE INADMISIBIL sa va recomande operatia pentru ca tumoarea de peste 3 cm nu se poate trata cu GAMMA KNIFE. Nemernicii de mediic de ce nu v-au spus ca de trei ani exista CYBERKNIFE care trateaza tumori de pana la max 4 cm? De ce? Va spun eu de ce… Pt ca in RO exista doar GAMMA KNIFE, o nenorocire de tehnologie care iti face varza creierii. In plus de ce nu au scos toata tumoarea dupa prima operatie? Si cine sunt experti acestia de la Iasi? Ce statistica au? Cu ce se mandresc? L-au nenorocit pe George…

    De aceea m-am dat peste cap ca sa se vorbeasca despre aceasta boala pentru ca la noi in tara tinerii cad pe mana unor veterinari, veterinari care se multumesc sa zica ca fac tot ce pot

    Nu puteati sa recomandati CyberKnife in strainatate??? Nu ! Pentru ca nu va mai luati voi spagutza…
    Cum ajung in tara si va fi gata asociatia neurinomului acustic, voi face tot ce se poate ca sa se popularizeze TOATE solutiile pe care le are un pacient si vom face lobby ca sa primim si sprijin guvernamental, pt ca taxe platim si e normal sa si primim ceva in schimb.

    CURAJ MARE GEORGE!!! Si ACUM DACA TOT AI DOUA OPERATII plus o sedinta GAMMA KNIFE in urma ta, gandeste-te ca esti puternic doar pt simplu motiv ca ai rezistat!

    CREDE CREDE CREDE CA TE VEI FACE BINE SI VEI MUTA MUNTI DIN LOC ! Dan

    Comentariu de dasanti — 12 martie, 2008 @ 1:26 pm | Răspunde

  2. Draga Dane, pentru a recomanda, trebuie ca tu insuti sa ai habar de existenta unei astfel de terapii.La noi exista si nu o situatie, ori rea vointa ( ca noi sa fim informati ) ori necunoastere. Apropo, cine are nevoie de RMN functional, exista in Romania din ianuarie, in Bucuresti, la Centrul de Diagnostic V. Babes. Veti putea afla, de ex. ce nervi sunt afectati de tumora si eventual sa luati o hotarare.
    Iata adresa .http://www.cdt-babes.ro
    Sunati la tel. centrala si cereti la IMAGISTICA-RMN FUNCTIONAL.Deocamdata nu este platit de Casa si cosat 750 RON .Eu voi merge pe 5 apr. cu sotul meu. Este EXTRAORDINAR sa stii cum stai functional inainte de o posibila interventie chirurgicala.
    Multa sanatate si incredere. Mult bine, Georgina

    Comentariu de Georgina — 27 martie, 2008 @ 10:11 pm | Răspunde

  3. M-am uitat pe CNP-ul baiatului, pe 23 aprilie, daca nu gresesc (840423), e ziua lui George. Va dati seama ce cadou minunat ar fi sa poata strange banii pana pe 15 si sa fie operat cu succes? Ajutati-l!

    Comentariu de A.M. — 8 aprilie, 2008 @ 9:12 am | Răspunde

  4. @A.M. – Eu l-am ajutat cu o donatie! Sper sa reuseasca sa stranga banii. Nu stiu nimic de stadiul strangerii. Problema e ca se interneaza pe 16 si pe 20 incepe targul de la Hanovra iar cazarile sar cu 200 de euro in plus… S-ar putea sa ii usture la punga aceste cateva zile de targ…

    Comentariu de dasanti — 8 aprilie, 2008 @ 8:48 pm | Răspunde

  5. …banii se vor strange.am un frate inimos care se ocupa de asta.comentariile tale sunt subiective dane,desi uneori pertinente.imi pare rau ca nu raspund mai des,deocamdata ma orientez spre operatie.cazare am gasit cu 15euro/noapte.In rest multa sanatate!
    PS:zi mi si mie ce trebuie sa mi iau in bagaj.presupun ca nu prea multe

    Comentariu de george — 9 aprilie, 2008 @ 9:14 am | Răspunde

  6. Draga George,

    Ma asteptam ca dupa atatea operatii facute in tara sa mi se para si mie ca esti si tu subiectiv. Dar ai sa vezi cu ochii tai ce vei gasi aici…

    Trebuie sa iti iei urmatoarele: Papuci de casa, adidasi pt sala de sport pt fizioterapie, haine de casa, multe bluze din bumbac pt ca e destul de cald in spital, pantalon trening, caciula pt cand iesi afara, o canadiana mai pufoasa pt ca aici mai ninge si cam atat. In rest vei primi o pijama de spital desfacuta la spate 🙂 si niste ciorapi anti-trombotici (ti se pare ca sunt iar subiectiv? ai primit asa ceva in Romania?).

    Bafta mare si mai incercati la Fundatia lui Becali.

    PS Te rog lasa-mi si mie aici contactele cazarii voastre cu 15 euro pe noapte. Mai vin multi romani la Hanovra si i-ar ajuta si pe ei aceste contacte. Eu gasisem cu 22 de euro…

    Dan

    Comentariu de dasanti — 9 aprilie, 2008 @ 11:03 am | Răspunde

  7. Tocmai am vazut ca in uichendul acesta, 12,13 apr., studentii din Iasi organizeaza un eveniment pentru a mai strange ceva, o cupa de fotbal in care banii incasati din inscriere ii vor fi donati lui George. Felicitari lor si celor care au mers prin caminele din campus pentru a-l ajuta. Mult succes in continuare!

    Comentariu de A.M. — 11 aprilie, 2008 @ 11:35 am | Răspunde

  8. draga George,

    acum am ajuns la aceste mesaje si tare as vrea sa stiu daca ai fost operat si daca te simti bine? deasemenea, as dori sa stiu daca mai ai nevoie de banuti? din ce am si eu as dori sa contribui si eu cu ceva.

    multa sanatate

    Comentariu de Mihaela — 19 mai, 2008 @ 10:35 pm | Răspunde

  9. Cum as putea sa transmit familiei profunda compasiune ce resimt in aceste momente atat de dureroase. George si intreaga familie ati trecut prin atatea angoase, atata lupta, atatea sperante …. iar acum George a adormit.
    Sant din tot sufletul alaturi de dvoastra iar pentru George ma voi ruga si voi aprinde lumanari sa-i odihneasca Dzeu sufletul in pace, in locuri de verdeata unde nu mai este nici o durere ci doar iubirea lui Dzeu
    Ileana

    Comentariu de Ileana Dana Sterescu — 6 august, 2008 @ 12:32 pm | Răspunde

  10. […] GEORGE OSPIR A MURIT! DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA! […]

    Pingback de Când ajutorul vine prea târziu. George Ospir a murit « Isabellelorelai’s Weblog — 6 august, 2008 @ 12:41 pm | Răspunde

  11. O Doamne!!!!!!!!!!!!!! Sincere condoleante familiei indurerate, putere sa treceti prin aceste clipe grele. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    Comentariu de AlexaPop — 6 august, 2008 @ 5:05 pm | Răspunde

  12. Am aflat azi, cu durere profunda, ca George s-a stins…M-a sunat mama si am simtit ca nu pentru ceva bun…
    Ma alatur scumpilor tai colegi si prieteni si-mi exprim indignarea si nemultumirea fata de mersul terapiei. George a avut o mare sansa de supravietuire care i-a fost furata prin greseala grosolana si de neiertat de diagnostic care a fost facuta dupa prima operatie. Practic in loc de tumora maligna i s-a spus ca sufera de o tumora benigna. A fost trimis acasa iar George in naivitatea lui, s-a reapucat de invatat pentru examene, crezindu-i pe cei care l-au tratat. Dupa circa doua luni au reaparut simptome. Familia a intrat in alerta si a incercat sa inteleaga ce se intimpla. Zile intregi pe la usile lor, o neclaritate in transmiterea situatiei, o lipsa totala de colaborare intre cadrele din diferitele domenii de specialitate si o raportare la om ca la un nimic. Bulmaseala si neclaritatea au culminat dupa a doua operatie prin a se pune doua diagnosticuri de tumora maligna total diferite, unul dintre ele fiind cel de leyomiosarcom, tumora care nici macar nu exista in creier. Dar acest diagnostic, gresit si el, a fost luat de bun chiar de una din figurile proieminente ale oncologiei romanesti si care-i propune lui George, chimioterapie, stiind fiind faptul ca tumorile maligne cerebarale nu raspund la astfel de interventie. Pina una alta i s-a facut si gamma knife, ca daca tot este in Bucuresti, sa fie! Nici acest tip de terapie nu se potrivea tumorii care deja infiltrase trunchiul cerebral.
    Asa se face, ca tot alergind dintr-un centru in altul, de la o usa la alta, de la un diagnostic la altul, de la o terapie la alta (doua interventii chirurgicale si gamma knife) s-a pierdut timp pretios si boala a avansat intr-un stadiu in care sansele lui George scazusera foarte mult. La Hanovra s-a incercat imposibilul, dar era deja prea tirziu. Sansa pe care George o avusese era deja pierduta.
    Totul putea fi altfel daca medicii s-ar fi purtat mai cu precautie, mai cu seriozitate si mai cu responsabilitate. Daca cei care pusesera diagnosticul de neurinom acustic ar fi facut un diagnostic diferential mai riguros.
    A ramas dupa George un copil scump care va creste fara tata. O admir pe Adina pentru curajul si omenia ei. I-i doresc multa putere si sa-l creasca pe George-fiul asa cum George s-ar fi dorit, poate doar mai putin naiv…
    Daca am fi fost mai putin increzatori si am fi sarit cu totii inainte si dupa prima operatie, poate era salvat. Dar cine sa stie? Cine a crezut ca a cazut si el prada nestiintei si delesarii? Si citi oameni or mai fi care trec aceleasi incercari de batjocura si umilinta in fata mai marilor doctori…
    Condoleante parintilor si intregii mele familii,
    Te vom iubi mereu
    Rodica Goichman, verisoara lui George

    Comentariu de Rodica Goichman — 6 august, 2008 @ 9:24 pm | Răspunde

  13. […] GEORGE OSPIR – povestea lui […]

    Pingback de POVESTI TRAGICE – CAZURI DISPERATE | cristYtepes – Cristian The Impaler — 26 decembrie, 2012 @ 10:45 am | Răspunde

  14. Asta ca estivprosta inculta și tuta întotdeauna exista șanse dacă te preocupa proasta blestemata nu mai 7nduce în eroarecaxyto

    Comentariu de Adrian — 24 februarie, 2023 @ 1:39 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.