Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

M. B. – povestea ei

POVESTEA UNEI MAME TRISTE

Viaţa unui om se poate schimba brusc in urma unui examen RMN. Mă numesc B. M, am 36 de ani si sunt din Oradea. Locuiesc împreună cu copilul meu deoarece sunt divorţată de 4 ani, şi îmi cresc copilul şi cu ajutorul mamei mele.

Viaţa mea s-a schimbat brusc în urma unui examen RMN făcut pe data de 13 Martie 2010, zi care nu am să o pot uita niciodată (a fost ca un soc pentru mine).

Diagnosticul a căzut ca un cuţit înfipt în inimă, cutremurându-mi întreaga fiinţă: neurinom acustic vestibular (Schwanom vestibular)

Această boală este de fapt o tumoare pe creier, ce-i drept benignă care s-a instalat cu mult timp în canalul meu auditiv a urechii stângi. Tumoarea creşte şi încet-încet apasă pe nervii cranieni provocând diverse simptome, afectarea auzului, chiar pierderea lui, mici pareze faciale, probleme de echilibru, stare de somnolenţă, vedere tulbură şi altele.

Aceste semne mici care în timp s-au adunat, le-am pus pe seama oboselii mari la locul de muncă, a stresului,a vieţii cotidiene pe care o are orice om care trăieşte in ziua de astăzi.

Primele semne ale bolii au fost de hipoacuzie în urechea stângă auzeam un vâjâit continuu. Doctorul spunea că este vorba despre o infecţie, si după tratament va fi bine, dar aşteptările mele erau zadarnice, trei luni am luat antibiotice, dar rezultatele nu au aparut.

În februarie am hotărât să schimb medicul deoarece simptomele persistau şi starea mea generală de sănătate simţeam că se agrava tot mai mult. Îmi pierdeam echilibru, aveam senzaţia că se învârte casa cu mine, mă simţeam tot timpul obosită .

Cineva mi-a recomandat să mă duc la un doctor renumit din Oradea, care m-a trimis să fac un RMN. În urma acestui RMN mi s-a pus un diagnostic de neurinom acustic de 1.5 cm, tumoare benignă şi de aici a început calvarul vieţi mele, în timp ce medicul încerca să-mi explice ce am de făcut şi unde trebuie să mă duc pentru a mă opera, eu trăiam într-o altă lume.

Şiroaie de lacrimi se rostogoleau pe obrazul meu, şi eram total dezorientată, nu mai ştiam ce să fac unde să mă duc şi nu îmi puteam scoate din minte cuvintele că am o tumoare benignă pe creier. Am crezut că viaţa mi se termina în acele momente, a fost cel mai mare coşmar pe care l-am trăit.

Medicul m-a sfătuit să merg să mă operez să îmi extirpeze tumoarea. Operaţiile din afara ţării sunt foarte costisitoare şi scumpe, se ridică la suma de 40.000 Euro, radiaţiile CYBERKIFE la 15.000 Euro.

Nu-mi venea să cred că diagnosticul care mi l-a pus în Oradea e adevărat, speram şi credeam ca e o eroare medicală. Ca să fiu cu sufletul împăcat, m-am gândit să mai încerc şi în altă parte, în Cluj la Clinica de neurochirurgie la domnul dr. Florian.

M-am dus la medicul de familie pentru a-mi da trimitere medicală şi m-a programat peste o lună în data de 04.04.2010. Dar în zadar; rezultatul RMN a fost acelaşi. L-am întrebat dacă are aparat de monitorizare a nervilor în timpul operaţiei, şi mi-a spus că nu are, dar aş putea merge în Hanovra, însă operaţia ar costa 40.000 Euro şi asta a fost toată discuţia.

În România se fac operaţii la orice clinică de neurolochirurgie, însă la noi în ţară nu ţi se monitorizează nervii cranieni în timpul operaţiei.

Chirurgul taie şi îţi scoate tumoarea prinsă dintre nervii respectivi si daca nu are aun parat performant care să îi spună cât de aproape este de nervii respectivi, pentru a nu-i afecta  sau sectiona consecinţele pot fi fatale, sau pot rămâne imobilizată la pat tot restul vieţi.

Aş putea face operaţia in Bucureşti la Spitalul Euroclinic la D-nul Dr. Sergiu Stoica, unde operaţia ar costa între 7000-8000 Euro, el este singurul din ţară care are aparat de monitorizat nervii cranieni în timpul operaţiei care are rezultate bune.

Singura mea speranţă rămâne România pentru că nu am posibilitatea să mă operez în străinătate chiar dacă aş vrea şansele de recuperare sunt mult mai mari în străinătate la aproximativ 98 % dar nu pot, din cauza banilor .

Îmi doresc enorm de mult să mă ajute cineva să mă operez deoarece mă macină gândul că, s-ar putea ca băieţelul meu să crească singur fără mine, din cauza lipsei banilor, să distrug viaţa unui copil care să nu mai poate spune mamă, să nu mai ştie cum arat, mai ales că tatăl lui nu îl caută aproape deloc, neinteresându-l de soarta lui.

Numai o mama poate să-şi închipuie durerea şi calvarul vieţii mele, clipele grele prin care trec.

M-am gândit la tot felul de soluţii, cum aş putea face să obţin aceşti bani, chiar şi la un credit bancar dar problema e că nu aş avea de unde să plătesc, deoarece după operaţie nu am voie să depun nici un fel de efort fizic aproape 2 sau 3 luni, şi eu sunt singura.

Nu am strânşi aceşti bani şi nu am cum să fac rost de ei.

Daca puteti si doriti sa ma ajutati iata conturile mele bancare. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Cont banca IBAN:Ro86BRDE050SVl________ (cont scos deoarece pacienta s-a operat)

Datele mele de contact unde as putea fi contactata sunt:

B.M.

Tel .-0758682349 – 0771548917

DOCUMENTE MEDICALE

(Am retras documentele deoarece pacienta s-a operat la Brain Institute si e videcata complet)

 

Un comentariu »

  1. Imi pare rau Marcela de ce ti se intampla!Mi-ar placea sa vorbim!Vreau sa incerc cu Adriana sa te ajutam!Tinem legatura.Aseara am vazut pe net ce ti s-a intamplat!

    Comentariu de ioana tomciani — 20 iulie, 2010 @ 1:43 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.