Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

MARIUS DANCI – povestea lui

Ma numesc Marius Danci, am 46 de ani si sunt din Sangiorz-Bai din Bistrita Nasaud. Sunt de meserie capitan de vas insa de doi ani nu mai pot sa fac ceea ce imi aducea bucurie in viata sa muncesc pe mare.  

Totul a inceput printr-o scadere a vederii, o stare de tristete inexplicabila cu stari de voma repetata care m-a pus pe ganduri. Am mers la doctor care mi-a spus ca observa ca nervul meu optic este pe moarte si am fost trimis catre neurolog.  

Neurologul a facut un consult si m-a trimis sa fac un RMN. Rezultatul a fost o tumora foarte mare pe glanda hipofiza care deja a inceput sa nu mai aiba loc si sa infiltreze sinusurile. Acesta mi-a recomandat urgent operatia in caz contrar urmand sa orbesc total.   Aproximativ doua luni am incercat tot felul de tratamente naturiste pe baza de ceaiuri si bioenergie insa neobservand nicio schimbare am luat decizia sa merg sa ma operez.  

Operatia a avut loc la Cluj in junie 2009 la doctorul Florian. Dupa operatie nu am mai vazut deloc cu ochiul drept si cu pareza pe piciorul stang. Doctorul mi-a spus ca acest ochi o sa-si revina in timp insa nu mi-a spus absolut nimic despre cat de mult a fost scos din tumoare. Operatia a fost facuta pe partea dreapta. Mi s-a recomandat sa fac RMN peste 3 luni si atunci o sa vedem care este situatia.  

Dupa trei luni am facut RMN insa doctorul mi-a spus ca a ramas un rest tumoral sub hipofiza si va trebui sa fie operata prin sinusuri cu endoscopul si mi-a spus sa mai fac un RMN peste inca 5 luni de zile (la 8 luni de la operatie). Exact cand trebuia sa fac acest RMN am avut un accident de munca langa Roterdam si la spital mi s-a facut o tomografie care a evidentiat ca tumora trebuie operata urgent pentru a mi se salva vederea.  

In prezent am frisoane in permanenta, stari de voma si incet incet imi pierd vederea. Cu ochiul stang mai vad cat de cat cu toate ca mi se micsoreaza pe zi ce trece campul vizual iar cu dreptul mai zaresc doar la mai putin de 3 metri. Am observat si o scadere a luciditatii si a atentiei distributive.    

Va rog din suflet sa ma ajutati sa imi popularizati cazul poate ma poate si pe mine ajuta cineva sa reusesc sa ajung la Hanovra la Prof. Fahlbusch sa imi salvez bruma de vedere care mi-a ramas. Sunt inca in floraea varstei si pot sa muncesc in continuare sa pot imi inretin in continuare mama care numai pe mine ma mai are pe lumea asta.  

Conturile in care ma puteti ajuta cu donatii sunt:  

in EURO: RO57BRDE060SV14277550600

in RON: RO83BRDE060SV16437220600

COD SWIFT: BRDEROBU ambele deschise la BRD: SINGEORZ-BAI

sau

in RON: RO24RZBR0000060012448165

COD SWIFT: RZBRROBU deschis la RAIFFEISEN BANK sucursala NASAUD

Cu stima,  

Marius Danci

DOCUMENTE MEDICALE, PRORAMARI, ANALIZE

Analize

Conturi DANCI

corespondenta programare Danci

12 comentarii »

  1. buna MARIUS
    iarta-ma ca nu am reusit sa iau legatura cu tine pana acum
    am reusit sa fac pasul acela pe care nu eram in stare sa-l fac…poate m-a <…si el foarte mult …dar sa lasam asta…
    acum dupa ce am citit cate ceva foarte fugitiv…e-adevarat…cautand doar numele tau…nu puteam sa trec fara sa vad cum sufera oamenii cu adevarat,si nu pot sa nu ma simt vinovata ca am maniat pe bunul DUMNEZEU, cu viata mea fara rost…10 ani…langa omul care nu ma merita…in timp ce suferinta reala e aici …asa de aproape de noi…si nu putem face nimic pentru a-i ajuta…pe cei care au cu adevarat nevoie de noi…
    iar acum TU…PRIETEN BUN…ai nevoie de mine intr-un fel sau altul si eu nu stiu de unde sa incep…
    ma rog la EL…SA-MI LUMINEZE CALEA…SA-MI SPUNA DE UNDE SA INCEP…SI POATE VOI REUSI…
    PS TRIMITE-MI PE ADRESA MEA DE MAIL NR TAU DE TELEFON SAU ADRESA TA DE MSN- ptr ca nu mai am nr de telefon si nici telefon

    Comentariu de LALI DIN GALATI — 12 martie, 2010 @ 10:04 pm | Răspunde

    • Draga Lali,

      eu sunt Bernhard, un prieten a lui Marius. Am informat pe Marius prin telefon, ca tu ai scris, fiindca el nu are acces la internet.
      Trimita ma o adresa de e-mail, unde pot sa trimit numarul lui de telefon.

      Bernhard

      Comentariu de Bernhard — 13 martie, 2010 @ 9:46 pm | Răspunde

      • Dragilor,
        Nu facem nimic cu telefoane, cea mai rapida cale de-al ajuta pe Marius, care printre altele a omis faptul ca mai are si-un copil de 5 ani de care se ocupa si el (chiar daca nu-i casatorit), deci treceti la fapte, pana acum in contul lui s-au adunat doar 30 de roni, va dati seama, doar 30 de roni. Eu am vorbit cu Marius, si el vrea acum daca reuseste sa adune 3500 euro sa se opereze la Bucuresti. Deci incepeti si donati ceva bani, astfel incat sa-l ajutam concret sa se opereze!!! Va multumesc din partea lui Marius, Garofita

        Comentariu de Monica — 26 aprilie, 2010 @ 11:55 am

  2. Buna Bernhard,

    fortza_real_no1@yahoo.com aceasta este adresa fiului meu de pe care putem sa tinem legatura ca eu nu mai am nici telefon nici adresa de e-mail……..trimite-mi te rog un mail cu numarul lui Marius pe acest e-mail..
    deci s-a inteleg ca nu are nici adresa personala de internet unde il pot contacta?
    ps. am reusit sa vorbesc cateva minute cu el , apoi eu am pierdut telefonul mobil, si orice legatura cu el este intrerupta,
    ti-as multumi daca mi-ai trimite mai repede un semn de la el,
    o zi frumoasa
    Lali

    Comentariu de LALI DIN GALATI — 15 martie, 2010 @ 5:23 pm | Răspunde

  3. Trebuie sa va marturisesc ca in incercarea de-a aduna cel putin banii necesari operatiei lui Marius in Bucuresti, am ramas cu un sens de placere si de satisfactie, vazind cati buni prieteni si chiar numai cunostinte, aseara la o festivitate a Clubului Roman din Baden (Elvetia)m-au ajutat sa adun suma de 750 franci (500 Eur.).
    Multumesc tuturor celor care-au stiut sa fie atat de generosi, si sper ca si voi alti prieteni sau persoane care au placerea de-a face bine sa-l ajutati pe Marius in aceasta cursa impotriva timpului pentru-a nu-si pierde speranta in viata.

    Comentariu de Monica — 2 mai, 2010 @ 12:26 pm | Răspunde

  4. Dragi prieteni, am adunat deja 1450 euro si 2070 franci….deci mai lipsesc doar 600 euro pentru ca Marius sa poata merge macar la operatia din Bucuresti. Va rog daca va sta-n putere sa ne ajutati sa adunam acesti bani cat de repede.
    Marius multumeste tuturor celor care la sustinut si ajutat, si doreste atat el cat si eu sanatate tuturor!!!!

    Comentariu de Monica — 12 mai, 2010 @ 9:07 am | Răspunde

  5. buna dimineata marius,

    iti doresc din tot sufletul multa sanatate si curaj!!!!!

    Comentariu de silvia — 14 mai, 2010 @ 8:19 am | Răspunde

    • Multumim Silvia, Marius din pacate nu are acces la internet, insa-i transmit eu urarile tale, daca poti si economic sa-l ajuti, a-r fi un mare cadou. Multumim inca odata!
      Monica

      Comentariu de Monica — 17 mai, 2010 @ 12:13 pm | Răspunde

  6. […] MARIUS DANCI – povestea lui […]

    Pingback de POVESTI TRAGICE – CAZURI DISPERATE | cristYtepes – Cristian The Impaler — 26 decembrie, 2012 @ 10:45 am | Răspunde

  7. Mai stie cineva ceva despre Marius? Acum la Euroclinic Sergiu Stoica il poate opera gratuit… !!!

    Comentariu de dasanti — 11 iunie, 2013 @ 6:15 pm | Răspunde

  8. marius trimite un sms la nr. 0746741255 marcel gherman. cu nr. tau de mobil te rog ftumos.

    Comentariu de marcel gherman — 24 iulie, 2015 @ 3:29 pm | Răspunde

  9. Salut Marcel.
    sunt Bernhard din Austria, un prieten a lu´ Marius. Marius nu are acces la Internet si nu poate sa citeasca mesajul. Fac leagtura cu el maine sa l-informez.

    Comentariu de heliopathie — 24 iulie, 2015 @ 9:58 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.