Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

MANUEL POLITEANU – povestea lui

Salut! 

Ma numesc Manuel Politeanu am 37 de ani si va spun pe scurt povestea mea. In decembrie 2004 mi s-a interupt brusc auzul la urechea stanga, dandu-mi seama de acest lucru cand in timpul unei convorbiri la mobil. Am facut niste investigatii la spitalul MAI, iar auzul mi-a revenit in proportie de 80% pana in august 2006 cand s-a reintalat brusc hipoacuzia.

Fiind ocupat, abia in februarie 2009 m-am hotarat sa imi fac iar investigatile necesare la spitalul Panduri unde medicii mi-au facut aceeasi schema de medicatie ca si in 2005, insa de aceasta data fara rezultate. Mi s-a recomandat un RMN in urma caruia am fost diagnosticat cu neurinom acustic stanga de 4,3 cm.

Am fost la un medic neurolog  la un spitalul Bagtazar-Arseni pentru a imi interpreta RMN-ul in detaliu, acesta spunandu-mi ca o operatie de acest fel se poate face si la noi in tara, dar cu riscuri (afectarea nervilor pe care aceasta tumora era amplasata) deoarece nu exista aparat de monitorizare a nervului facial in spitalele de stat din Romania, sfatuindu-ma sa ma operez la spitalul doctorului Sami din Hanovra, Germania. 

Dar costurile acestei operatii se ridicau cu mult peste capacitatea mea de plata, adica in jur de 50.000 EUR plus costurile suplimentare pentru transport, cazare timp de 1 luna si eventual reanimare. Am intrat pe internet sa culeg cat mai multe informatii destre boala de care sufeream si asa am ajuns la actualul meu prieten Dan Santimbreanu.

In urma unui articol din ziarul “Adevarul” in care era deatliata reusita unuei operatii de neurinom de catre renumitul dr. Sergiu Stoica efectuata la spitalul privat “Euroclinic”am decis ca inaintea plecari in Germania sa mai cer un punct de vedere.

Am facut o programare si am purtat o discutie domnul dr. care mi-a deschis o perspectiva optimista in comparatie cu cele pe care le avusesem pana atunci de la alti medici. In aceesi discutie domul dr. mi-a subliniat faptul ca detine respectivul aparat de monitorizare a nervului facial si ca operatia poate fi efectuata si la acel spital in aceleasi conditii de siguranta ca in strainatate, dar la un pret mult mai mic, adica 28.000 RON. 

Toate aceste demersuri au fost facute in luna martie 2009, iar programarea pentru operatie a fost stabilita pentru data de 6 aprilie.

Operatia s-a desfasurat la spitalul Euroclinic, a fost efectuata de dr. Stoica si echipa sa si a durat 23 de ore, fiind un succes 100% deoarece s-a reusit extirparea totala a tumorii  fara a-mi afecta vreun nerv.

In urma anesteziei generale mi-am revenit dupa o perioda de 2 zile si jumatate, in timpul acesta avand halucinatii de tot felul, dar totusi recunoscandu-mi rudele si prietenii. In data de 10 aprilie am fost externat la sugestia domnului doctor deoarece in clipele acelea era foarte important pentru psihicul meu sa-mi revad copiii, familia si prietenii. Incepeam sa ma simt din ce in ce mai bine. La 8 zile dupa operatie puteam conduce masina, fapt care mi-a dat din ce in ce mai multa inceredere in mine si fiind foarte euforic am neglijat un aspect important si anume curentul si aerul conditionat  care mi-au provocat o semipareza faciala prin blocarea muschiului facial care m-a deprimat profund.

L-am consultat pe domnul doctor care m-a diagnosticat cu o semipareza tardiva virala si mi-a prescris o medicatie cu Predinsol si Aciclovir inclusiv cu lacrimi artificiale pentru ochiul stang care nu se mai inchidea.

In urma unei discutii cu un prieten apropiat care patise si el acelasi lucru in urma cu 10 ani am fost indrumat sa fac sedinte de acupunctura la clinica Veroniki Life din zona parcului Herastrau pentru afectuarea respectivelor sedinte. Acolo am intalnit-o pe doamna dr. Wang, specialist in medicina traditionala chinezeasca care mi-a stabilit 15 sedinte de acupunctura pentru refacere 100%.

Deja dupa 8 sedinte ochiul incepea sa se inchida, iar obrazul il puteam misca din ce in ce mai mult. Dupa terminarea celor 15 sedinte recuperarea a fost intr-adevar un succes.

Dupa doua luni si o saptamana de la operatie am inceput serviciul fara sa mai am vreo problema sau vreo recidiva.

Va sfatuiesc ca inainte sa luati hotararea de a pleca in strainatate sa cereti pentru orice fel de tumora neurologica sa cereti si punctul de vedere al acestor minunati doctori Sergiu Stoica si Ancuta Visan (medic anestezist) carora nu contenesc sa le multumesc in fiecare zi cand ma trezesc dimineata si ma uit in oglinda pentru ca au facut tot posibilul ca operatia sa fie un succes, iar recuperarea mea 100%, fara nicio diferenta fata de felul cum aratam si ma simteam inainte.

5 comentarii »

 1. Articolul din ziarul “Adevarul” aici: http://www.adevarul.ro/Laura-scapat-fara_0_5399605.html

  Felicitari medicilor!
  Multa, multa sanatate tuturor!

  Comentariu de Anca — 17 decembrie, 2009 @ 8:23 pm | Răspunde

 2. O cunosc foarte bine pe Laura .
  In legatura cu 23 ore de operatie Laura mi-a zis ca a durat 5 ori de anestezie si 18 ore de operatie .

  Multa sanatate Laura ,sa ne traesti si sa fii vesela toata viata cum esti acum .
  Sarbatori fericite !

  Comentariu de Mihai — 18 decembrie, 2009 @ 8:23 am | Răspunde

 3. multa sanatate MANUEL ma bucur ca esti bine .Sarbatori fericite!

  Comentariu de roxana — 19 decembrie, 2009 @ 10:53 pm | Răspunde

 4. Manuela, esti un…. comentariu cebzurat pentru injurii

  Comentariu de DgA — 24 septembrie, 2019 @ 10:16 am | Răspunde

 5. Manuel, esti un om de …… comentariu cenzurat pentru atac la persoana….

  Comentariu de DgA — 20 noiembrie, 2019 @ 6:27 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: