Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

MIHAI PALOS – povestea lui

  

UPDATE 12 FEBRUARIE!!!

MIHAI PALOS A MURIT IN NOAPTEA DE 12 FEBRUARIE 2009.  DE SF. VALENTIN VA FI INMORMANTAT LA CRAIOVA.

Acum mai bine de un an ma duceam la Mihai la Fundeni. Eram plin de speranta si ii dadeam CD-ul cu THE SECRET sa il vada cu mama si iubita lui. De atunci parca se simtea mai bine. Eu eram inainte de operatie si reusisem sa ii dau si din increderea mea. Din pacate leucemia l-a rapus dupa un an in care a avut si momente ok dar si momente foarte grele.
MIHAI… SPER CA ACOLO UNDE ESTI AI GASIT IN FINE LINISTEA PE CARE O CAUTAI!

Dan

MI-A IESIT IN CALE ACEASTA POVESTE SI SIMT CA TREBUIE SA O PUBLIC SI PE ACEASTA PE BLOG CHIAR DACA NU ARE LEGATURA CU TUMORILE CEREBRALE. ESTE VORBA DE O BOALA SI MAI CRUNTA CU CARE MIHAI SI VIITOAREA LUI SOTIE SE LUPTA DIN GREU. AM SA PUBLIC INTEGRAL ARTICOLUL DIN GAZETA DE SUD IN SPERANTA CA LUMEA IL VA AJUTA.

AM DONAT SI EU.  

DOAMNE AJUTA !

Mihai Palos

Doar banii îi mai pot salva viaţa

ActualitateSimona TUDOR
 

La 27 de ani a renunţat la planurile de viitor şi nu îşi mai doreşte decât să trăiască. Se luptă zi de zi cu o boală cumplită, pentru care nu există leac în România.

 

Este de neimaginat pentru cei mai mulţi dintre noi că această viaţă, cu bune şi rele, cu vise, speranţe, planuri de viitor şi supărări meschine s-ar putea sfârşi într-o clipă. Aşa a gândit şi Mihai.

Abia împlinise 22 de ani când s-a angajat distribuitor de produse congelate la o firmă privată. Acolo a cunoscut-o, patru ani mai târziu, pe fata visurilor lui, Cristina, o tânără de 24 de ani, nou-angajată pe postul de operator contabil. A fost dragoste la prima vedere. După trei zile, şi-a luat inima în dinţi şi a invitat-o la un film. Ea a acceptat şi de atunci sunt nedespărţiţi. După câteva luni s-au mutat împreună. Apoi au început să-şi facă planuri de viitor. El a cerut-o în căsătorie, ea a acceptat. Au fixat şi data nunţii, pe 7 iulie 2008, au ales împreună restaurantul. Şi, într-o zi, toate planurile s-au destrămat…

Cel mult cinci ani de viaţă

„Am început să mă simt rău. Oboseam foarte repede, nu puteam să înghit, au început să mi se mărească ganglionii. Am fost la mai mulţi medici şi mi-au dat tot felul de tratamente, dar degeaba, nu simţeam nici o îmbunătăţire“, a povestit Mihai.

În cele din urmă, pe 7 iulie 2007, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, o formă foarte gravă de cancer al sângelui, care reduce speranţa de viaţă la cinci ani. Părinţii au încercat să-i ascundă adevărul, spunându-i că suferă de altă boală, dar nu au reuşit. Au urmat luni de zile petrecute în spital, tratamente peste tratamente şi peste 20 de milioane de lei cheltuiţi lunar. Din cauza terapiei cu citostatice şi-a pierdut părul, apoi şi auzul. Părinţii lui au vândut tot ce aveau de valoare prin locuinţă ca să-i cumpere o proteză auditivă, care costa 40 de milioane de lei, în condiţiile în care Casa de Asigurări de sănătate subvenţionează doar opt milioane din costul unei proteze.

150.000 de euro costă un transplant de măduvă

Cristina i-a rămas alături, împărtăşind împreună durerea sufletească şi temerile. Fata ştie că trebuie să fie puternică pentru iubitul ei. De aceea a lăsat de-o parte visele şi a trecut la planuri mai concrete: „Planuri pentru viitor? Viaţa lui Mihai este singurul lucru care contează şi un transplant de măduvă l-ar putea salva. Operaţia este destul de riscantă, însă şi avantajele sunt foarte mari. Dacă reuşeşte, se va vindeca“.

Cristina ştie că un transplant de măduvă se poate face numai în străinătate şi costă, în jur de 150.000 de euro, sumă care depăşeşte cu mult posibilităţile ei sau ale părinţilor lui Mihai. În plus, tânărul are nevoie şi de un donator de măduvă compatibil.

Fiecare zi contează

Mihai este internat acum pentru tratament la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova. În acest timp, Cristina şi părinţii lui se ocupă de întocmirea dosarului medical necesar pentru plecarea la tratament peste hotare. „Vom merge cu dosarul la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde vom cere recomandare pentru trei clinici din străinătate. Este posibil să mergem în Franţa. Am încercat să depunem dosarul şi la Autoritatea de Sănătate Publică, pentru a primi bani de la Ministerul Sănătăţii, dar îmi e teamă să nu dureze foarte mult până primim un răspuns. Nu mai putem aştepta, fiecare zi contează. Ministerul dă bani doar pentru operaţie, nu şi pentru tratamentul dinainte şi după operaţie. Iar Mihai nu va pleca singur în străinătate, va avea nevoie de însoţitor, şi trebuie să avem bani pentru cazare şi drum“, a spus tânăra.Mihai îşi pune toate speranţele în operaţia de transplant. Ştie că este singura şansă ca viaţa lui să nu se oprească aici. Doar aşa va putea îndrăzni să viseze la căsătorie şi poate la un copil.

O şansă pentru Mihai

Mihai Valentin Paloş, de 27 de ani, din Craiova, suferă de leucemie limfoblastică acută, diagnosticată pe 7 iulie 2007. Tânărul are nevoie urgent de un transplant de măduvă la o clinică din străinătate. Operaţia costă 150.000 de euro, bani pe care familia lui Mihai nu îi are. Intervenţia chirurgicală este singura şansă pentru tânărul care ar trebui să se căsătorească peste şase luni.

Cei care doresc să-l ajute pot contribui cu orice sumă de bani în conturile RO63INGB0000999900631538 (euro) şi RO22INGB0000999900631500 (lei) pe numele pe numele PALOS VALENTIN MIHAI, ambele deschise la ING Bank.

CNP PALOS VALENTIN MIHAI1800814160041

Cristina si Mihai  in spital

DOCUMENTE MEDICALE:
FISA DE TRIMITERE COMISIE TRANSPLANT CELULE STEM – foaie-trimitere.pdf
ANALIZA MADUVA – analiza-maduva.pdf
DIAGNOSTIC SI ANALIZE – diagnostic-si-analize-mihai.pdf
BILET IESIRE 14.08.2007 – bilet-iesire-14082007.pdf
BILET IESIRE 19.09.2007 – bilet-iesire-19092007.pdf
BILET IESIRE 17.12.2007 – bilet-iesire-17122007.pdf
ANALIZE CRAIOVA – analize.pdf
.
…Povestea lui o puteti gasi pe site-ul Fundatiei Gazeta de Sud.
Sunt convins ca multi nu putem intra in pielea lui, poate nici nu ne dorim acest lucru, insa cred ca am putea sa il ajutam sa invinga leucemia.
.
.
. 
ALTE LINK-URI CU POVESTEA LUI MIHAI:

http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=642816&sid=cc36ce0516070a0dfbcb65e8fa0c4e12

http://www.gds.ro/Actualitate/2008-01-28/Doar+banii+ii+mai+pot+salva+viata

http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=196521

http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=55397

13 comentarii »

  1. Multa bafta Mihai! Ti-am trimis ceva pe contul Cristinei. Sper sa strangi cat mai repede toata suma…

    Comentariu de dasanti — 4 februarie, 2008 @ 6:47 pm | Răspunde

  2. Iti multumim Dan !

    Comentariu de Alin Mechenici — 4 februarie, 2008 @ 7:10 pm | Răspunde

  3. multumesc dan dumnezeu sa fie cu tine

    Comentariu de cristina — 6 februarie, 2008 @ 8:38 am | Răspunde

  4. […] – 05-02-2008:   Am adaugat povestea lui MIHAI PALOS. Mihai are leucemie. Putem sa-l ajutam!  Cineva imi spunea ca totusi am plecat de la un gand de a […]

    Pingback de “Neurinom Acustic” sau cum sa-i furi zambetul unui PR « Dasanti’s Weblog - Viata, sentimente, informatie — 23 aprilie, 2008 @ 12:47 pm | Răspunde

  5. […] Povestea lui Mihai: la Dănuţ pe blog. […]

    Pingback de CE ÎNSEAMNĂ O SĂPTĂMÂNĂ BUNĂ ÎN ROMÂNIA MEA (DAR ŞI ÎN GERMANIA LOR) « Isabellelorelai’s Weblog — 10 mai, 2008 @ 2:00 pm | Răspunde

  6. […] MIHAI PALOS – povestea lui […]

    Pingback de Cristi Roman » Doneaza. Ajuta si tu cum poti — 16 decembrie, 2008 @ 8:54 pm | Răspunde

  7. din pacate mihai nu a mai avut sansa la viata.A murit azi noapte 12 februarie 2009 .va fi inmormantat de ziua lui sf valentin .dumnezeu sa -l ierte!!!

    Comentariu de mariana — 12 februarie, 2009 @ 12:27 pm | Răspunde

  8. Nu se poate….baiat bun …..parca se reusise ceva…..
    Un baiat cu bun simt ..respectuos…
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace..:(

    Condoleante familiei indurerate.

    Comentariu de Adrian — 12 februarie, 2009 @ 10:48 pm | Răspunde

  9. Of of of of… ce veste imi dati…

    Acum mai bine de un an ma duceam la Mihai la Fundeni. Eram plin de speranta si ii dadeam CD-ul cu THE SECRET sa il vada cu mama si iubita lui. De atunci parca se simtea mai bine. Eu eram inainte de operatie si reusisem sa ii dau si din increderea mea.

    Din pacate leucemia l-a rapus dupa un an in care a avut si momente ok dar si momente foarte grele.

    MIHAI… SPER CA ACOLO UNDE ESTI AI GASIT IN FINE LINISTEA PE CARE O CAUTAI!

    ODIHNESTE-TE IN PACE FRATE !

    Comentariu de dasanti — 13 februarie, 2009 @ 12:27 am | Răspunde

  10. Condoleante familiei Palos.. imi pare foarte rau pentru parintii lui de asemenea si pentr-u el. tocmai cand planuise si el ceva de viitor a venit boala care i-a dat peste cap toate planurile inclusiv viata..

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE SI LINISTE

    MIHAI v-a fi condus pe ultimul drum pe 15-02-2009 ziua regretului

    Comentariu de Mary — 14 februarie, 2009 @ 12:03 am | Răspunde

  11. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

    Comentariu de Contabil — 29 aprilie, 2011 @ 2:34 pm | Răspunde

  12. […] MIHAI PALOS – povestea lui […]

    Pingback de POVESTI TRAGICE – CAZURI DISPERATE | cristYtepes – Cristian The Impaler — 26 decembrie, 2012 @ 10:45 am | Răspunde

  13. http://btcminers.net

    Comentariu de GeraldKt — 23 octombrie, 2014 @ 8:09 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.