Dasanti’s Weblog – Viata, sentimente, informatie

INCREDIBIL ! EUGENIA MEREUTA – povestea ei

Acest caz nu are legatura cu neurinomul acustic insa cand am citit nu m-am putut abtine sa nu ma infurii. L-am gasit simplu dand search dupa pareza faciala si dureri ureche pe Google. Inca un caz in care pacientii sunt mutilati si prost diagnosticati. De abia intoarsa din Franta, doamna Mereuta mi-a spus la telefon ca are si ea o tumoare si ca specialistii din Franta s-au mirat cum de nu a facut in toti acesti ani un amarat de RMN care i-ar fi descoperit problema.

Va las sa cititi cazul ei asa cum l-am gasit pe internet si de asemenea cine doreste sa o sune pe doamna Mereuta gaseste mai jos contactele ei.

Poate un profesor ii poate da un sfat si ii poate da inapoi viata…

Strigat disperat dupa ajutor
NENOROCITA DE MEDICI
* „In urma acestei interventii mi-a fost sectionat nervul trigemen, care mi-a provocat dureri insuportabile si din cauza carora nu am dormit aproape 4 ani” spune o pacienta care, ulterior a aflat ca „Prof. Dr. Gogalniceanu nu mai avusese vreun caz asemanator vreodata, asa ca a facut experiment pe mine” * in decursul catorva ani de internari si de noi operatii, pacientei i s-a sectionat un nerv si s-a mai ales cu o otita furunculoasa, cu o pareza, si-a pierdut partial auzul, i-a fost atins si nervul optic si din cauza maxilarului (din care i-a fost taiata o bucata) nu mai poate vorbi si sa se alimenteze normal* nemtenii cu suflete de crestini sunt chemati sa-i redea acestei femei speranta

 O tulburatoare scrisoare in care este povestit calvarul medical (daca se poate numi asa) indurat de catre o roznoveanca a ajuns la redactia VESTEA. Publicam integral scrisoarea respectiva care se constituie atat in relatarea unor nenorociri in serie (care sunt opera celor care au jurat ca vor darui sanatate) cat si intr-un disperat apel intru gasirea – macar in ceasul al 12-lea – unor solutii care sa-i redea statutul, demnitatea si sanatatea atat de mult dorite. Nu este exclus ca, dincolo de amanuntele punctuale, in fondul povestii Eugeniei Mereuta sa se regaseasca si alti nemteni care au trait pe pielea lor cinicul principiu „Intri in spital cu o boala si iesi cu sapte!”

(Red.)<<Numele meu este Mereuta Eugenia, am 47 de ani si locuiesc in orasul Roznov, judetul Neamt, Romania. Necazul meu a inceput in anul 1998 cand am constatat ca nu mai pot deschide gura decat 1cm. Mentionez ca nu am suferit vreo lovitura puternica care sa produca acest lucru. Medicii mi-au spus ca s-a produs probabil de la un curent sau vreo infectie la vreo masea, deci nu se stie exact.

In acelasi an, 1998, in luna octombrie, am fost internata la Spitalul Judetean din orasul Piatra Neamt, la sectia buco-maxilo-faciala si mi s-a pus diagnosticul „artrita cronica temporo-mandibulara”.In timpul spitalizarii s-au efectuat investigatii biologice, radiografice, ecografice, infiltratii, tratament cu antibiotice, vitamine si terapie, in urma carora nu am constatat nici un progres.

 In 1999, in luna aprilie am fost internata la spitalul Sf.Spiridon din Iasi cu diagnosticul „anchiloza fibroasa unilaterala”. Am fost operata aici sub anestezie generala. S-a facut rezectie cap condilian stang si interpozitie de Dacron, cu alte cuvinte a fost inlocuita articulatia cu un material numit Dacron. In timpul operatiei am facut o cadere de tensiune si era sa mor.

De aici incepe suferinta mea. In urma acestei interventii mi-a fost sectionat nervul trigemen, care mi-a provocat dureri insuportabile si din cauza carora nu am dormit aproape 4 ani.Medicul de aici Prof. Dr. Gogalniceanu nu mai avusese vreun caz asemanator vreodata, asa ca a facut experiment pe mine, am aflat asta dupa operatie.

Daca as fi stiut asta si ca voi avea de suferit atat, nu m-as mai fi operat. Poate s-ar fi putut rezolva prin altfel de tratamente, acupunctura, masaj. Dar daca ar sti omul dinainte prin ce urmeaza sa treaca , s-ar pazi, asta e viata! Vreau sa mai adaug ca la 3-4 luni de la operatie am facut o otita furunculoasa care a recidivat de 3 ori in decurs de 4 luni.

In acesti 4 ani (1999-2003) am urmat diverse tratamente pentru nevralgia de trigemen ( ex. Timonil ) si calmante puternice (ex. Tramado l) care si-au facut efectul doar la inceput, apoi organismul s-a obisnuit cu ele. In anul 2003, in luna martie am fost internata la Facultatea de Stomatologie din Bucuresti, la sectia buco- maxilo-faciala, cu diagnosticul „anchiloza temporo-mandibulara stanga”.

Am fost operata de Prof. Dr. Ganuta sub anestezie generala.Se practica artroplastie cu interpozitie de piele, pe scurt s-a inlocuit articulatia din Dacron cu una din piele de pe abdomen.La 4 luni de la operatie am facut pareza faciala pe partea stanga. Mi-a fost afectat nervul facial.

In anul 2004, in luna aprilie am fost internata la Spitalul Judetean din Piatra Neamt cu diagnosticul
„anchiloza temporo-mandibulara stanga”. In timpul spitalizarii s-au efectuat investigatii biologice, radiologice, tratament cu antibiotice, vitamine, dar si acestea fara vreun efect pozitiv.
Tot in 2004, luna octombrie, am fost internata la Facultatea de Stomatologie din Bucuresti, la sectia buco-maxilo-faciala, cu diagnosticul „anchiloza temporo-mandibulara stanga”. Aici am facut radiografii in urma carora s-a constatat ca s-a depus calciu pe operatia facuta in 2003. Am suportat din nou o interventie chirurgicala sub anestezie generala, facuta de acelasi Prof.Dr.Ganuta. Se practica artroplastie cu interpozitie de Dacron, adica articulatia mi-a fost facuta din Dacron. Dupa aceasta operatie, pareza s-a accentuat mai tare, gura nu se deschidea decat 1 cm., iar durerile erau foarte puternice. Tot in urma acestei interventii mi-a fost infundat complet conductul auditiv al urechii stangi, pierzandu-mi partial auzul, iar din cauza parezei ochiul
stang nu se mai inchidea.
Am fost nevoita sa traiesc din nou cu calmante nu numai pentru a-mi stapani durerea provocata de trigemen, dar si durerea pe care o aveam la ochiul stang si in urechea stanga.

In anul 2005, luna august, am fost la Clinica buco- maxilo-faciala din Timisoara la un control. Dupa
investigatiile si radiografiile facute aici, s-a constatat ca pe operatie s-a depus din nou tesut fibros si s-a luat hotararea de a fi operata din nou. Operatia a fost facuta sub anestezie totala, de catre
Prof.Dr. Urtila, practicand artroplastie cu interpozitie de piele, adica articulatia din Dacron a fost inlocuita cu una din piele de pe abdomen.

In urma aceastei operatii mi-a fost atins si nervul optic, iar in prezent sufar si de strabism paralitic, care se poate repara prin interventie chirurgicala, dar tinand cont prin ce am trecut pana acum, nu mai am curajul sa ma mai las pe mana medicilor din Romania. Conductul auditiv se afla in acelasi stadiu, iar ochiul stang nu se inchide. Mi-a fost atinsa si glanda salivara, deoarece din urechea stanga
imi curge un lichid roziu.

In luna ianuarie 2006 am facut o serie de investigatii la Spitalul de Urgenta din Iasi. In urma acestora s-a constatat ca sunt modificari in urechea stanga, ceea ce necesita interventie chirurgicala. Pentru inchiderea ochiului este de asemenea nevoie de o operatie pentru a evita producerea ulceratiei ochiului care duce in final la pierderea ochiului. Pentru refacerea parezei, se poate
interveni chirurgical prin inlocuirea nervului facial si a muschiului facial deoarece acesta este atrofiat.

Medicul care m-a cosultat nu mi-a garantat ca in urma acestor operatii pareza va disparea si nici durerile pe care le am. Mi-a spus ca in tara nu se fac astfel de operatii si ca el a operat dar in echipa, in strainatate. In prezent starea mea de sanatate este foarte grava.

Am dureri cumplite in zona capului, mai precis a ochiului stang, care nu mai lacrimeaza, fiind nevoita sa folosesc lacrimi artificiale si picaturi contra iritarii de la lumina puternica, vant, frig. Dupa urechea stanga mi-auaparut de cateva luni niste noduli care ma dor foarte tare.Ochiul stang este stramb de la pareza, maxilarul nu mai calca bine din cauza ca mi-a fost taiat din el si astfel vorbesc destul de rau si nici nu pot sa ma alimentez cum trebuie, pareza este evidenta.

In concluzie medicii care m-au operat pana acum, m-au nenorocit, nici daca vroiau sa greseasca nu o faceau atat de „bine”. Chiar daca am ajuns la capatul puterilor, vreau sa ma fac bine. Sunt constienta ca nu voi mai fi ca altadata, dar totusi vreau sa scap de durerile cumplite pe care le am.

In acest sens, fac apel la medicii de specilalitate din strainatate care s-au mai confruntat cu astfel de cazuri si la cetatenii din Romania, sa ma ajute cu informatii despre clinicile din strainatate care sunt competente sa rezolve cazul meu, astfel ca in timp util sa pot sa ma pregatesc moral si material pentru operatie.

Mentionez in consecinta ca am fost diagnosticata cu:
– Anchiloza temporo-mandibulara stanga
– Nevralgie de trigemen
– Pareza faciala stanga
– Strabism paraliti-ochiul stang
– Conduct auditiv al urechii stangi infundat
– Glanda salivara afectata
– Mandibula partea stanga scurtata-necesita implantarea unei proteze.

Numarul meu de telefon mobil este 0040742892820, numarul de telefon fix este 004-0233-667088, iar adresa mea de e-mail este: Jeni_eugenia12@yahoo.com pe care va rog din suflet sa-mi trimiteti un raspuns la problema mea.

Va multumesc!  

Mereuta Eugenia, Roznov, jud.Neamt, RO

  Eugenia mereuta in 23 ian 2008 Eugenia Mereuta in data de 23 ianuarie 2008 (UPDATED)

REDATI-I SPERANTA! Acestei femei i-a fost luata, incet dar sigur, sanatatea. De e reala numai 5% din povestea ei si tot ar trebui sa ne intrebam de ce trebuie sa sufere pacientii – cei care, culmea, sustin din banii lor sistemul de sanatate – pentru esecurile profesionale ale unor halate albe. Dincolo de faptul ca in spitalele din Romania se produc la greu culpe medicale (si rar se vorbeste despre ele, darmite sa mai fie si sanctionate) e cu atat mai trist si mai nedrept ca pacientii cobai sunt cei care platesc, si la propriu si la figurat – pentru a fi obiectul unor astfel de experimente. {i daca medicii care au nenorocit-o vor plati, poate, doar in fata Celui de Sus, aceasta femeie are dreptul, totusi, la o sansa. La o farama de speranta pe care i-o pot oferi doar oamenii cu suflet. Trebuie sa existe o solutie si cei care o cunosc sunt rugati fie sa o contacteze direct (prin telefoanele sau mailul de la finele scrisorii), fie prin intermediul ziarului VESTEA(datele de contact sunt in caseta tehnica din pag. 2).Daca exista o solutie – si trebuie sa existe! – suntem convinsi ca tot cu sprijinul celor care cred in principiul „Ajutati aproapele ca pe tine insuti” se vor gasi si metode pentru ca acestei femei sa-i fie redate si sanatate si speranta ce i-au fost rapite. (Red.) (text publicat in ziarul VESTEA de sambata, 2 decembrie 2006)

55 comentarii »

 1. […] UPDATE 11 – 06-01-2008:  O alta poveste incredibila!!! […]

  Pingback de “Neurinom Acustic” sau cum sa-i furi zambetul unui PR « Dasanti’s Weblog - Viata, sentimente, informatie — 6 ianuarie, 2008 @ 8:50 pm | Răspunde

 2. Roxana, fiica doamnei Mereuta mi-a lasat acest comentariu intr-un alt post HELLO WORLD. L-am pus si aici pentru cei care ii citesc povestea. Dumnezeu sa o ajute!

  Eu sunt fiica Eugeniei Mereuta si locuiesc in Piatra Neamt. Te felicit pentru initiativa ta!Materialul publicat in ziarul Vestea de Neamt a fost redactat de mine, dar din dec 2006 cand a fost dat si pana acum s-au petrecut multe.Mama a fost in Franta si cei de acolo i-au gasit tomora la cap, ceea ce noi nu stiam si nici nu banuiam.Ea practic s-a dus sa se opereze si cum cei de acolo nu se joaca cu pacientii, i-au facut o gramada de investigatii, inclusiv RMN si i-au descoperit aceasta tumora care inainteaza.In momentul de fata ea se afla la a doua sedinta de chimioterapie si urmeaza pe 17 ian sa o faca pe a treia.Speram din tot sufletul sa reziste la aceste sedinta pt ca dupa cum stii sunt foarte puternice si mai ales pt ca ea cantareste doar 40 de kg la o inaltime de 1.60.
  Dorinta ei este in momentul de fata sa faca publica problema ei ca sa stie o tara cum 3 medici nenorociti: prof dr.Gogaliniceanu – Iasi, prof dr.Ganuta – Bucuresti, prof dr.Urtila – Timisoara,au nenorocito pe viata si sa plateasca cumva pt ca TREBUIE SA PLATEASCA!Te felicit inca o data si mai vorbim pe messanger.Roxana

  Comentariu by Apreutesei Roxana — 6 ianuarie, 2008 @ 9:16 pm

  Comentariu de dasanti — 6 ianuarie, 2008 @ 9:27 pm | Răspunde

  • Buna ziua,

   Trec prin momente asemanatoare cu cateva interventii facute fara folos.Mi-ar fi de mare ajutor numele medicilor din Franta si clinica la care s-a tratat doamna Mereuta. Sper din tot sufletul ca acum este mult mai bine.
   Sa va dea Dumnezeu sanatate!

   Comentariu de Daniela Petruti — 8 noiembrie, 2011 @ 12:26 pm | Răspunde

   • Mama mea a decedat in sept. 2010.

    Comentariu de roxana — 22 februarie, 2012 @ 10:21 pm

 3. sa apelati la vestitul formular de la Sanatate,pentru sustinerea statului.
  sa vedeti si despre apa cu argint coloidal,
  un excelent adjuvant ,daca nu chiar remediu,in multe cazuri disperate.
  se mai poate folosi si lumanarea curativa,pentru curatarea intregii zone a urechi si a capului.

  Comentariu de sebastian bota — 11 aprilie, 2008 @ 7:04 am | Răspunde

 4. Sper ca Dumnezeu sa va ajute si sa gasiti oamenii pregatiti si competitivi care sa trateze. Mult curaj si succes! Doamne ajuta!

  Comentariu de ALINA — 17 mai, 2008 @ 8:54 am | Răspunde

 5. dupa ce-am citit prin ce-ati trecut, am luat decizia sa arung cartea de Chirurgie Maxilo Faciala (Ed. Medicala) dupa care am invatat in romania si care au scris-o printre altii si ‘renumitii’ clinicieni Dr. Urtila, Gogalniceanu si Ganuta. Si asa statea nefolosita de cand am ajuns in Canada…
  multa sanatate!

  Comentariu de andrei — 12 iunie, 2008 @ 1:51 am | Răspunde

 6. am si eu o fetita cu diagnosticul anchiloza tempero-mandibulara stanga sau dreapta nici nu mai stiu la cat de tare ma emotionat cazul d-voastra.are 10 anisori si a fost operata acum 5 ani la cluj dar degeaba ca fetita este la fel.urmeaza sa merg in luna august la clinica din timisoara dar citind prin ce a-ti trecut d-voastra doamna sincer mi-e tare frica.nu o am decat pe ea si nu as vrea sa pateasca ce ati patit d-voastra .nu stiu ce sa facem cu medicii din romania .va multumesc si bunul dumnezeu sa va ajute sa va faceti bine si la fel ma rog si pt ingerasul meu de fetita sa se faca bine .numai eu pot sa va inteleg fiind mama fetitei cu acelasi diagnostic .

  Comentariu de brana maria — 18 iulie, 2008 @ 3:49 pm | Răspunde

 7. II doresc doamnei Eugenia multa sanatate si putere! Dumnezeu sa o ajute sa treaca peste aceste probleme.

  Comentariu de Malina — 16 august, 2008 @ 9:26 pm | Răspunde

 8. […] EUGENIA MEREUTA – povestea ei […]

  Pingback de Cristi Roman » Doneaza. Ajuta si tu cum poti — 13 februarie, 2009 @ 5:12 pm | Răspunde

 9. Pacient care critica medici care salveaza sute de oameni sant multi.Exista si medici care gresesc.In cazul de mai sus gresala a plecat de la prima operatie.E scris cam in toate cartile de chirurgie ce se intampla dupa sectionarea trigemenului.Daca dupa a 2 a operatie s ar fi sectionat facialul,stimata doamna,paralizia ar fi intervenit instantaneu ,nu dupa luni sau saptamani de la operatie.Pe de alta parte nu toti cei care v au consultat stiu sa opereze afgectiunea dvs.Din pacate la data cand ati fost operata prima oara ea se facea cu succes doar in Bucuresti si Cluj.Chiar dvs ati spus ca dr.care a facut o o facea prima oara.Iar cu mersul in strainatate,scuze,dar prin simplul fapt ca un medic vorbeste ala limba,nu e neaparat mai bun ca un roman.In alte tari medicamentele,tratamentele,chimioterapia sant mai avansate.Nivelul chirurgilor romani e recunoscut pretutindeni.Dvs ati fost poate un caz mai dificil,poate si plimbarea asta prin foarte multe clinici,diferiti medici,diferite operatii,care lasa cicatrici,anchiloze,aderente,poate si terenul dvs,poate multe altele sant cauza dvs actuala.Constat din cele spuse mai sus ce sa doreste in mod direct aruncarea cu noroi asupra medicilor.Dupa cati v au vazut si cati v au operat e cam dificil de stabilit daca si care a gresit.Dar asa santem noi romanii,murdarim toti medicii direct fara sa ne uitam mai intai in oglinda.Va doresc sanatate.

  Comentariu de "THE USA DOCTOR" M.I — 29 noiembrie, 2009 @ 11:03 am | Răspunde

  • dl mihai nu aveti dreptate ,s.Unii sunt niste porci care vad doar bani.Daca vi se intampla D-voastra nu mai vb asa .Gandeste-te bine inainte de a face o afirmatie

   Comentariu de alina — 7 decembrie, 2011 @ 9:05 am | Răspunde

   • Asa este!E usor sa-ti dai cu parerea atunci cand nu stii, dar daca ti se intampla, Doamne fereste, asa ceva sau unui apropiat tie, atunci iti vine sa-i omori pe acei medici!

    Comentariu de roxana — 22 februarie, 2012 @ 10:24 pm

  • Daca ati trece prin asa ceva poate nu ati mai vorbi asa.
   Un alt pacient nenorocit de medici.

   Comentariu de Angelica — 8 noiembrie, 2018 @ 5:10 pm | Răspunde

 10. „THE USA DOCTOR” M.I – Esti probabil vreun pui de medic sau vreun medic care are si el pe constiinta multe cazuri nenorocite de iti permiti sa vorbesti asa de detasat de tragedia acestei femei. Nu ti-e rusine? ESTI PENIBIL!

  Medici buni in romania sunt doar 5%. Restul sunt mercenari si macelari.

  Explica-le asta celor operati cu un abord gresit (in loc de stanga pe dreapta) sau care au avut 4 operatii inutile in care s-au facut doar rezectii partiale de doar 10%. Asta nu e neurochirurgie! Asta e o bataie de joc! Si cine apara sistemul asta sanitar bolnav este la fel de vinovat chiar daca este medic bun sau medic rau.

  Comentariu de dasanti — 29 noiembrie, 2009 @ 2:01 pm | Răspunde

  • Dasanti rusine nu are de ce sa imi fie.Am citit povestea de mai sus si ca sa intelegi desi vad ca iti e cam greu iti voi explica punctual.1anchiloza temporo mandibulara poate recidiva la infinit dupa operatia articulatiei fie cu dacron fie cu interpozitie de piele datorita aparitiei cicatricilor in zona.Asa cum tu te tai si te vindeci usor altul se poate vindeca cu o cicatrice urata si groasa-cheloid,datorita modului in care i raspunde organismul.2 tot din cauza aceasta depunerile de calciu pot fi accentuate si sa reanchilozeze articulatia respectiva.Este posibil ca in urma primei operatii sa se fi taiat trigemenul.Dar asta nu aduce dureri pt ca nervul este intrerupt.Nerv intrerupt=0 nevralgii.Chiar smulgerea nervului este o metoda de tratament chirurgical care nu stiu daca se practica la voi in Romania.3taierea facialului daca era asa ,pacienta ramanea cu paralizie din clipa in care se trezea din anestezie,nu dupa 4 luni,dar se pot forma aderente in zona operata,ca la orice operatie de altfel.aderente care sa afecteze si nervul facial.Asta tine numai de vindecarea tisulara a pacientului.Nu poate fi cotrolat nici de medic nici medicamentos.Atingerera nervului optic e imposibila pt ca el se afla in spatele ochiului si intra in creier.nu are legatura cu operatiile suferite.Iar glanda salivara ,numita parotida se poate scote relativ simplu si nu are ce sa fie afectat la ea.Tot ce se poatee ca in urma ultimei operatii sa se fi creat o deschidere a glandei in conductul auditiv,treaba care se rezolva destul de usor chiar prin ureche. e ceva minor care se poate rezolva.Vezi tu Dasanti,te grabesti sa arunci cuvinte fara sa gandesti.Eu nu apar pe nimeni nu sant nici vre un admirator sau sustinator al medicilor de mai sus.Eu sant medic neurochirurg si traumatolog la spit Mount Sinai din New York si ma ocup si cu astfel de cazuri.Fara dar sau poate pacienta sufera.Nimeni nu neaga acest lucru si e foarte trist.Nu stiu de aici si nici nu am cum sa aflu ce se mai poate face.Am citit total intamplator articolul.cu parere de rau pt pacienta si m a deranjat agresivitatea ta in raport medicii e acolo si nu cu sistemul vostru medical.Am auzit de medicii care sant enumerati ca au tratat o pe doamna.sant cunoscuti si aici.Sasnt oameni de o inalta pregatire medicala,sant dintre putinii medici cu adevarat profesionisti pe care i mai aveti.Sant oameni care au salvat oameni,care au readus la viata tati care muncea pt familli,care au scapat de la moarte vopii,aducand bucurie in sufletele familior,au tratat si vindecat enorm si vii tu acum sa i critici?????Nu cred ca toti 3 au gresit ca 3 oameni care au salvat mii de pacienti au facut ceva rau.Gresea unul cel mult nici de cum toti.Ar trebui sa te gandesti,daca poti,oare pentru cazul respectiv cu dotare de la voi se putea face mai mult?Nici aici acest tip de operatie nu reuseste mereu.Problema o constituie interventia asupra articulatiei.intrventie care din cauza pozitei si zonei foarte mici situata in fata urechii si oarecum la baza creierului,fac aproape imposibil abordul.Aceasta intreventie are sanse mici de reusita oriunde in lume.Aici se practica scoaterea si inlocuirea articulatei.E ceva foarte nou.inca se studiaza.Acest gen de operatie nu se efectua in Romania in 2002-2006.Abia in 2006 s a montat prima proteza de articulatie temporo mandibulara in Bucuresti si este singura facuta pana in prezent din cate stiu.Au mai pus la Cluj o proteza dar operatia a fost facuta de o echipa de medici Germani.Acest tip de proteze se fac in america iar in lume nu sant multi producatori. e ceva total nou si inca in cercetare.sigur diagnosticul pus pacientei nu e corect cu toate acele afectiuni,si deasemenea cu siguranta la debutul bolii nu avea nici o tumora.Acum dupa atatea tratamente,operatii si infiltratii,orice e posibil pe acel teren slabit.Ca idee voi nu va apreciati medicii care cu mai nimic va trateaza inca.Nu i respectati macar pt faptul ca fara materiale,fara medicament,cu o aparatura demult depasita fac uneori eforturi ca pacientii sa fie bine.Si de cele mai multe ori reusesc.Iar referitor la modul in care ma judeci ma lasa rece.Crezi ca daca eram slab pregatit ajungeam aici?doar turist poate.Asa ca stii tu,gura bate ….Eu ii doresc pacientei ca sa se faca bine sa nu mai sufere,iar celor ce gandesc ca tine le doresc mai multa intelepciune pt ca daca va mai tratati mult medicii asa nu o sa mai aveti multi buni in tara.Dar asta e problema voastra.Se spune ca in viata avem ceea ce meritam.Sanatate

   Comentariu de THE USA DOCTOR M.I. — 30 noiembrie, 2009 @ 1:03 am | Răspunde

  • ai drepate.femeia aia merita tot ce-i mai bun de la Dumnezeu,sarmana.

   Comentariu de alina — 7 decembrie, 2011 @ 9:08 am | Răspunde

 11. Draga neurochirurgule din New York, degeaba ai ajuns acolo daca nu ai invatat decat medicina si nu si psihologie. In Romania nu exista informal consent, nu ti se explica absolut nimic si in niciun caz atat de amanuntit cum tocmai ai facut-o tu. Daca te lasa rece inseamna ca asa esti un om rece, la fel ca medicii din Romania carora nu le pasa de pacienti ci doar de spaga primita.

  Daca i se explica femeii de la inceput tot ce ai explicat tu si accepta aceste riscuri clare inainte de operatie atunci explicatia ta statea in picioare.

  Si afla si tu ca exista neurochirurgi care au venit din Canada sau Franta sa opereze in Romania si care practica cu sfintenie informal consent-ul si psihologia in relatia cu pacientii lor si care au adus in Romania asta plina de scursuri, o mica speranta. Tie iti e usor sa vorbesti de la New York!

  Eu de aceea am reactionat agresiv si am sa reactonez de fiecare data agresiv. Macelarii pe care ii aperi vin cu statistici masluite pe la congresele de afara si se prezinta ca fiid experti. Faptul ca te cunoaste un neurochirurg american nu demonstreaza nimic, nu demonstreaza ca esti capabil ci doar ca ti-ai platit cativa ani la rand taxa de participare la un congres si ai prezentat cateva lucrari.

  PENIBIL!

  Comentariu de dasanti — 30 noiembrie, 2009 @ 10:56 am | Răspunde

 12. d-le doctor neurochirurg din NEW YORK ai dreptate suntem prea duri si prea critici privind medicii din Romania poate unii nu merita dar trecand prin niste experiente foaarte dureroase cum ar trebui sa gandim este foarte usor sa spui IN VIATA PRIMIM CEEA CE MERITAM spune-mi pe ce parte se opereaza in mod normal un CRANIOFARINGIOM de ce nu am fost informata de catre medic ce urmari poate avea o operatie de acest gen.de ce i-au declansat diabetul insipid daca nici macar nu au scos tot .am multe intrebari de pus si astept si un raspuns .Am inceput sa-mi fie frica sa merg la doctor si asta nu numai din cauza aparaturii.IN loc sa va aparati unii pe altii mai bine ati recunoaste ca sunt erori medicale foarte grave pe care unii oameni suporta toata viata . MULTA SANATATE SI NU UITATI SA VA INTOARCETI INT-O BUNA ZI DE UNDE A-TI PLECAT

  Comentariu de roxana — 30 noiembrie, 2009 @ 10:36 pm | Răspunde

 13. Buna ziua,
  Sant o fosta studenta a Doctorului Ganuta,si sant nascuta la P.Neamt (Savinesti),iar acum locuiesc in Germania de 21 de ani.Dr.Ganuta a fost,(este ???)o somitate in chirurgie buco-maxilo faciala,si imi pare nespus de rau de soarta acestei femei mai ales ca este vecina cu fosta mea regiune natala.Problema este asa: in Romania sant medici de scoala veche mai ales foarte buni dar care din cauza banilor nu mai au scrupule si fac DE TOATE,chiar daca nu ar trebui sa faca pentru bani.Nu au curajul sa spuna in fata ca nu se poate face intru anumit caz nimic,deoarece le este frica ca-si pierd pacientii daca se spune mai departe,ceea ce au si ei dreptate intr-un fel.Cand eram in Romania si lucram la specializare daca veneau pacienti la mine sa-mi bage bani in buzunar sa-i tratez si nu voiam sa iau BANII se speriau si plecau la alti colegi??.Apoi mai este si situatia aparatelor.Aceasta femeie trebuia sa faca un MRT, si apoi sa fie opeata iar inainte trebuie sa te interesezi foarte bine de specialisti si sa studiezi si singur multa literatura de specialitate(studii facute neutral de diferite instituzii)sa fii constient de riscurile unei operatii.Am aflat multe despre msdicii din Romania si sant cateodata atat de socata incat mi-e rusine sa recunosc ca sant romanca.Dar in general oamenii din Romania acum nu mai au moral si se uita unul la altul nimai prin prisma banului.Ce pacat ca se mai dau si crestini si peste tot ai auzi cu cuvinte pioase in gura si gesturi de rugaciune saun si mai nou au to felul de cruciuliti in masina (poate se roaga la dumnezeu sa le dea cat mai multi oameni slabi de caracter pe care sa-i poata pacali).CE PACAT SI CE RUSINE!!!!Srainii sant si ei informati de aceste schimbari de caracter al poporului roman si sant foarte critici.Cred ca vor trebui inca vreo 2 generatii,sa mai sufere si sa lupte pt.schimbarea in bine a situatiei din RO.Din nefericire acestei femei ,si multor altora nu li se mai poate da mult ajutor.
  Va salut din Karlsruhe Anisoara T.

  Comentariu de Tüns Anisoara — 9 februarie, 2010 @ 4:11 pm | Răspunde

 14. Pentru „THE USA DOCTOR” M.I.:
  Am citit cele doua postari si am ramas surprinsa cum un OM care afirma ca a ajuns neurochirurg in America poate gindi atit de RECE.In general in America, medicii buni sint pshihologi foarte buni.
  Inteleg faptul ca este doctor si ca vede situatia cu ochi de doctor.Dar a mai ramas pe undeva o urma de om?
  Exista doctori care sint oameni, exista doctori care sint doctori si exista oameni care nu sint oameni.
  Domnule doctor va recomand cu caldura sa urmariti filmul „THE DOCTOR”. A fost difuzat pe HBO de multe ori in anii trecuti…asa ca acum poate il inchiriati.
  Poate in acest fel, veti intelege ca va veni o vreme cind veti fi pacient si nu doctor.
  Atunci veti intelege cu adevarat ce inseamna durere, suferinta, frustrare, neputinta.
  Printr-o pura intimplare cunsoc si eu unii dintre medicii mentionati( prieteni de familie).
  Ceea ce pot spune este ca indiferent cit de bun specialist esti…gresala e omeneasca….si e omeneste sa recunoastem ca gresim, sau ca situatia ne depaseste si sa incercam sa fcaem ceva bun pentru pacientul respectiv.Insa, rar intilnim oameni care isi recunosc gresala. De cele mai multe ori auzim…”materialul nu a fost bun”…
  As putea sa va dau multe exemple…
  Am cunoscut un medic, chirurg la spitalul Fundeni, care era cu adevarat om iar numele lui este Prof dr Sedlacek.Din nefericire asemenea oameni se nasc o data la o mie de ani.

  In anul 1988 dl prof a avut pacient un tigan foarte grav bolnav.Cu talentul dl prof si bunavointa Domnului, bietul om s-a refacut si a venit ziua sa plece acasa.Atunci i-a oferit dl prof 80 de lei.Erau singurii bani pe care ii avea.Dl prof s-a uitat la el, l-a intrebat cu ce se duce acasa si a aflat ca avea cale lunga cu trenul.Atunci, dl prof a scos 100 de lei si i-a data ca sa aiba pina acasa.
  Si acum sa va spun de noua generatie….mai e nevoie?

  Domnule „THE USA DOCTOR” M.I, veti intelege DUREREA DOAR CIND VETI FI PACIENT.Iar in aceste sisteme de sanatate eu nu va doresc sa ajungeti pacient.

  Comentariu de Adina — 10 februarie, 2010 @ 7:18 am | Răspunde

 15. In urma unei pareze faciale, datorata sectionarii carotidei ext. stg.in urma unui traumatism, cand mananc timp mai indelungat
  ( pranz sau cina )partea stanga devine mai rosie si transpira , trebue sa am un prosop
  pentru a ma sterge. Inteleg ca este o enervatie
  locala. Este o boala? Cum se numeste?
  Va multumesc !

  Comentariu de ioan — 12 martie, 2010 @ 4:00 pm | Răspunde

 16. Buna ziua,
  Am citit povestea doamnei Eugenia Mereuta si trebuie sa recunosc ca am fost absolut ingrozita cand am citit care au fost sechelele cu care a ramas aceasta doamna dupa cele trei operatii suferite si totodata dezamagita de faptul ca in tara noasta nu exista medici suficient de pregatiti, de experimentati, pentru a efectua asemenea operatii si a obtine un succes definitiv.
  Din pacate si eu ma confrunt cu o problema in parte asemanatoare cu cea a doamnei Eugenia Mereuta.
  Am 36 de ani. Acum cca 15 ani in urma am suferit un accident de masina. Am fost dignosticata cu fractura de condili stang si drept, fractura mediana mandibulara si fractura de sept nazal. Practic toate oasele fetei au fost infundate in interior. Am fost internata la Facultatea de Stomatologie Bucuresti – Sectia Buco-maxilo-faciala.S-a efectuat o imobilizare a gurii, si pentru a scoate oasele fetei infundate, pentru a nu interveni chirurgical mi-au facut o capelina gipsata pe cap in care in fata au fixat un fel de antenuta si cu ajutorul unor mici elastice si a unor proteze dentare fixate in interiorul gurii mi-au tras putin cat putin in fiecare zi oasele fetei. Mai mult de o luna am fost imobilizata cu acest aparat gipsat, timp in care fracturile de condili s-au consolidat instalandu-se anchiroza temporo – mandibulara.Desi in repetate randuri le-am spus doctorilor ca simt cum mandibula imi iese din articulatii si ca am puternice dureri de cap, acestia au ignorat acest fapt ca in cele din urma cand mi-au scos capelina gipsata sa constate ca articulatiile temporo mandibulare isi pierdusera complet mobilitatea si nu mai puteam sa deschid gura nici un pic.S-a incercat recuperarea prin mecanoterapie cu aparat tip Haister, infiltratii in articulatii insa fara rezultat. In cele din urma am ajuns la operatie. Am fost operata de d-nul prof.dr. Burlibasa. S-a efectuat artroplastie prin remoderarea condilului stang si interpunere de piele in articulatie. Desi intitial s-a dorit interventia chirurgicala pe ambele articulatii, in cele din urma am fost operata numai pe partea stanga, condilul stang, considerandu-se la acea data ca aceasta interventie pe articulatia stg. va ajuta si cealalta articulatie sa-si capete mobilitatea in timp, insa nu s-a intamplat asa.Articulatia dreapta nu si-a capatat mobilitatea si in curs de un an dupa operatie, anchiroza articulatiei temporo mandibulare pe stanga a recidivat, pierzand treptat din spatiul deschiderii gurii.Cand m-am intors la control mi s-a explicat ca nu se mai poate face nimic, cel putin in tara si ca ar trebui sa incerc in strainatate. Pentru ca nu stiam nici unde sa ma duc in strainatate sa ma operez si nici nu am avut nici banii necesari pentru o asemenea interventie in strainatate m-am impacat cu ideea ca asa voi ramane toata viata si ca va trebui sa suport cat voi trai durerile si neplacerile cauzate de aceasta anchiroza.
  Din pacate aceasta problema imi afecteaza nu numai sanatatea pentru ca nu pot manca cum trebuie si am puternice dureri de cap dar imi afecteaza si viata de zi cu zi, cariera mea intrucat sunt jurista si prin natura profesiei mele sunt nevoita sa vorbesc mult, in mod cursiv si coerent. Mi-e greu sa relationez cu cei din jurul meu pentru ca trebuie sa fiu tot timpul atenta la felul in care vorbesc, cum sa pronunt cuvintele ca sa nu gresesc.
  Nu stiu daca se mai poate face ceva pentru mine, daca exista vreo procedura medicala care sa ma ajute sa scap definitiv de aceasta problema, sa am si eu o viata normala, dar stiu ca stiinta medicala a evoluat mult in toti acesti ani,ca exista aparatura medicala sofisticata si de aceea continui sa sper ca exista o sansa si pentru mine.
  Fac apel la medicii din tara si din strainatate care cunosc cazuri similare cu al meu sa ma ajuta cu informatii despre clinici si doctori care au operat cu succes asemenea anchiroze mandibulare.
  Va rog sa ma contactati la nr. de telefon 0724648160 sau pe adresa de e-mail: anaionelaburduja@yahoo.com
  Va multumesc anticipat.

  Comentariu de Ana Burduja — 3 iulie, 2010 @ 6:57 pm | Răspunde

 17. va pot recomanda o lista cu cei mai buni specialisti in domeniul stomatologiei din bucuresti daca sunteti interesati si vi se pare o initiativa potrivita eu va pot spune din proprie experienta sunt putini dar exista cel mai bun chirurg maxilo facial la ora actuala este profesorul silaghi si profesorul iorgulescu daniel de la spitalul militar pentru informatii mai detaliate ma puteti suna la 0766735072 astept cererile dvs din toata tara si sper sa va fiu de folos tuturor la nivelul cel mai inalt al asteptarilor dv este greu de gasit este o mafie sin randul lor dar eu am gasit si vreau sa va ajut cu respect si oricine are nevoie urgenta sa nu ezite sa ma apeleze cu toata increderea

  Comentariu de capraru lucian — 19 iulie, 2010 @ 9:17 pm | Răspunde

 18. Acest dr Ganuta a operat-o si pe fiica mea de un chist de canal tireoglos si in urma operatiei a recidivat . Aceasta operatie e una destul de simpla, nu ma mir la cum a decurs starea d-nei Eugenia dupa operatie. Acesti medici ar trebui sa dispara din medicina romaneasca. Sunt multi medici in Romania cu asa zisa experienta care nu au mai citit nimic nou din facultate.

  Comentariu de adi — 28 iulie, 2010 @ 3:37 pm | Răspunde

  • stimati pacienti va repet cu riscul de a ma expune multor atacuri din partea unor asa zisi specialisti daca doriti eu voi afisa lista si cu hotii din domeniul medical si cu nulitatile dar si cu oamenii de valoare din medicina dar va rog mult ca toti care ati trecut prin experiente ciudate sa le afisati insotite de diagnostic si eu va indrum corect la cei de calitate cu explicarea motivului pt care va trimit sper sa fiu corect inteles sunt si persoane care fac reclama mascata pe forumuri pusi poate de aceia eu nu pot detalia tot ar trebui sa scriu un roman oricum efectul conteaza incercati la cei recomandati de mine si veti vedea diferenta atunci veti realiza cum unii mint cu tupeu va astept cu inimile deschise si la telefonul de mai sus

   Comentariu de capraru lucian — 2 august, 2010 @ 12:21 pm | Răspunde

   • Domnule Lucian Capraru,

    Nu imi plac insinuarle lasate in coada de peste. Vreau sa va exprimati clar daca va referiti la acest blog care are interese ascunse si care face reclama mascata tocmai ca sa nu apara confuzii.

    Multumesc!

    Comentariu de dasanti — 2 august, 2010 @ 1:35 pm

  • Buna seara….si acum cum se simte fiica dvs…ati operat.o din nou…unde si daca ati mai avut probleme cu ea de atunci?

   Comentariu de Larisa — 16 mai, 2018 @ 10:04 pm | Răspunde

   • Pentru dna cu canal tirogloss era intrebarea.

    Comentariu de Larisa — 16 mai, 2018 @ 10:05 pm

 19. revin cu un raspuns pentru domnul santimbreanu cu scuzele aferente din graba si amaraciune am omis sa spun pana la capat ca nu este vorba despre forumul dansului am facut referire la alte forumuri gen miresici softpedia care lauda unele nulitati pe acest forum sunt reale cazurile sunt oameni realmente cu necazuri si ii cred datorita faptului ca si eu am trecut pe la acei medici imi cer scuze pentru confuzia creata cu respect psiholog lucian capraru

  Comentariu de capraru lucian — 3 august, 2010 @ 9:39 am | Răspunde

 20. Domnule Capraru,

  Nu este nevoie sa va cereti scuze. Precizarea este suficienta.

  Multa bafta in demersul Dumneavoastra !

  Dan

  Comentariu de dasanti — 3 august, 2010 @ 1:46 pm | Răspunde

 21. buna sunt viviana am 42 ani am citit mesajul d-nei MEREUTA si as vrea un sfat de la cei in domeniu – de mai bine de 1 luna am niste simtome ciudate imi anchilozeaza maxilarul in partea stanga. am facut analize calciu sange colesterol.medicul de fam mi-a prescris calciu 10 si magneziu 10 zile intercalate. nu am deocamdata nici o remediere.ce ma sfatuiti sa fac in continuare? va rog sa-mi dea cineva un raspuns.
  Va multumesc.

  Comentariu de viviana — 14 septembrie, 2010 @ 8:01 pm | Răspunde

  • Poate un RMN sa exludeti orice problema delicata si greu de diagnosticat?

   Comentariu de dasanti — 15 septembrie, 2010 @ 7:38 am | Răspunde

 22. stimata doamna viviana reveniti cu mai multe detalii sau astept un telefon de la dvs si va voi indruma catre cei mai buni specialisti in domeniu ma puteti suna oricand si va raspund cu mare placere poate ca aici nu puteti detalia toate afectiunile sau sa dati mai multe detalii care se pot lega corela de starile dvs si care sa duca cu gandul la un rezultat diagnostic corect sa va dau un exemplu durerile dvs pot fi de ordin neurologic dentar daca aveti dinti in acea zona in urma unor operatii pot fi de orl de aceea va rog sa ma contactati la nr de telefon 0764658993 si va voi da toate indicatiile necesare vindecarii dvs cat mai rapide alese multumiri psiholog dr lucian capraru

  Comentariu de capraru lucian — 18 septembrie, 2010 @ 5:50 pm | Răspunde

 23. Doamnelor si domnilor care ati postat mesaje pe acest blog, va multumesc!Sunt fiica Eugeniei Mereuta.Mama mea, la 15 sept 2010 a murit, dupa o lunga si teribila suferinta!Si am tot dreptul sa spun ca din cauza acestor nenorociti carora le spunem „medici”.Si domnule „THE USA DOCTOR” M.I sau cum va cheama, nu incercati sa va dati cu parerea despre un caz pe care nu il cunoasteti!!!!!!!!Poate ca nu am stiut eu sa ma exprim in termeni de specialitate ca sa descriu starea mamei mele de atunci si diagnosticul, dar va rog, cu tot respectul, ca am auzit ca sunteti si d-voastra medic, nu va grabiti sa analizati cazul mamei mele pt ca habar nu aveti prin ceea ce a trecut.Mama mea a murit la 51 de ani si suferinta ei a inceput de la 40.Au casapit-o macelarii astia cum au putut ei mai bine.Ati vazut macar ce femeie frumoasa a fost si ce-a ajuns?Oameni buni, eu nu mai am mama si mi-e greu sa accept lucrul acesta si acum ca au trecut deja 3 luni!Nu e drept!Dorinta ei mare a fost sa faca publica aceasta problema a ei si cei vinovati sa plateasca, dar vor plati?Poate va avea grija Cel de sus sa se faca dreptate!

  Comentariu de Apreutesei( Mereuta)Roxana Elena — 18 decembrie, 2010 @ 2:21 pm | Răspunde

  • Am citit astazi ce s.a intamplat cu d.na mereuta si chiar daca nu am cunoscut-o personal am fost socata sa aflu de disparitia dumneai.Am invatat la liceul unde lucra si dumneai,si era o femeie foarte de treaba,un model de urmat.transmit condoleante familiei.

   Comentariu de oana_roxana — 23 martie, 2011 @ 10:32 pm | Răspunde

 24. buna ziua. sunt daniel vinca, fostul redactor sef al ziarului Vestea (ziarul s-a inchis acum 2 ani). pt roxana, condoleante si fii tare!
  pt cei care au vazut in textul de mai sus un atac generalizat la adresa tagmei halatelor albe nu pot sa am decat compasiune. si gandul ca degeaba si-au tocit coatele, ani buni, pe bancile scolii, ca nu au inteles nimic. eu am inteles, in schimb, ca redevine contemporan principiul „dai in mine, dai in fabrici si uzine”…
  nu sunt specialist dar specialistii spun ca aceasta femeie a fost nenorocita si apoi a murit din cauza unor doctori fie nepriceputi fie „macelari” (ca nu poti fi numit altfel cand faci experiente pe destinul si viata semenilor, cand te apuci sa tai fara sa stii ce si cum…)
  de fapt, cred ca eu sunt nebun si voi, aparatorii pana in panzele albe a erorilor / ororilor medicale aveti dreptate. femeia aceasta nu a fost omorata de un sistem putred ci de niste parliti de ziaristi care si-au permis luxul de a publica un strigat disperat de ajutor; disperat si inutil…

  ps – evident ca nu generalizez si ca stiu ca in acest sistem putred lucreaza si oameni care au si pricepere si suflet; dar nici nu ne putem face ca nu vedem si uscaturile / uscaturi care produc victime

  Comentariu de daniel vinca — 4 ianuarie, 2011 @ 12:31 pm | Răspunde

 25. incep prin a-mi exprima regretele fata de dna mereuta si transmit condoleante familiei si desi poate ca voi deranja pe multi si desi poate vorbele mele nu ajuta prea mult citesc multe pe forumuri sufar nu pot crede desi in curand toate aceste aventuri ale vietii adica intamplari de trista amintire vor fi publicate din pacate si sper ca dl santimbreanu sa imi permita sa postez acest articol pe blogul dansului care de fapt este destinat tuturor oamenilor liberi din pacate unii incep cu amenintari doresc sa scriuaici liber anumite fapte pe care nu le mai suport dintr-o tara de criminali care in loc sa raspunda penal legal ptr fapte de atrocitate sunt liberi conduc ne rad in fata si subtil dupa ce ne fura si ne lasa in chinuri murim cumplit acestia se regasesc in mai toate domeniile desi nu credcaspun noutati ptr nimeni sunt multi care s-au trezit din somnul ratiunii dar anumite lucruri trebuie intarite suntem condusi de debili mintali oameni cu handicapuri mintale si comportamentale grave care nici nu ar trebui sa profeseze deoarece sunt irecuperabili nu doresc sa dau nume deoarece nu doresc sa fiu tinta unor atacuri si nici safiu somat de dl santimbreanu ptr popularizarea negativa a unora sau reclama negativa dar prin cate am trecut si eu norocul meu ca inca nu am murit dar nu se stie niciodata deoarece pe multi mi i-am facut dusmani si stiti de ce ptr ca ii umilesc le arat si ma comport asemeni unor animale salbatice vorba dlui breban am suferit prea mult in aceasta jungla plina de dementi increzuticretini aberanti mistocari criminali hiene carora li s-a urcat vedetismul la cap eu nu ma refer doar la medici deoarece medici noi nu mai avem credeti-ma ca toti au lipsuri nu se pot rupe de sistem se ajuta unii pe altii sunt gasti eu am avut curajul sa ii infrunt deschis si si-au batut joc de mine asemeni unor copii tampiti cu amenintari cu joaca de copii cu rugaminti sa nu fac nimic public stimati cititori ai acestui blog forum in romania mediul privat medical si nu doar nuprezinta garantie sunt tot ei doar ca mai hoti multi nici nu stiu sa scrie sa vorbeasca sunt analfabeti sunt medici de circa rurala sau nici macar ma uit la unii cat de rotunzi se dau intre ei doar ptr bani cata nesimtire cata marlanie spalare de bani in sistemul privat legalizat tot de ei fosti oameni periculosi care au incercat sa cosmetizeze fata tarii cu prostituate unele chiar elegante cu circ ptr ca sa nu mai vedem realitatile s-au ascuns bine intr-o mantie de occidentali de suferinzi de saraci dar dramele din universitati din licee din spitale sunt mai rau ca inainte totul a devenit o ruleta o loterie f periculoasa care creaza iluzii unor oameni ce se zbat intre viata si moarte banul azi este o bariera ptr a nu putea accede decat cine se doreste este o falsa aparenta a democratiei a liberului acces nu este adevarat studentii care reusesc sunt putini deoarece unii care sunt f buni sunt santajati umiliti desconsiderati de neghiobi care le vand iluzii apoi cand nu mai au nevoie de ei ii coboara ca nivel omorandu-i psihic toate aceste subtilitati au fost cunoscute de mine in laboratoarele groazei si terorii din scolile pe care le-am urmat si care au fost si sunt un infern iar medicii am multe date care vor soca pe multi greselile facute de cei mai multi dintre ei fac parte din planul de imputinare al populatiei sunt facute constient sunt medici unii amintiti chiar aici care te omoara din distractie nu avand un motiv de greseala de scuze de regrete sunt multe de comentat psihologic s-ar putea safiu acum in centrul unor indivizi ce mustesc de ura cand imi vad stilul dar nu stiu ca aceste lucruri se vor sfarsi trebuie spuse nu mai trebuie tacut mizeaza pe frica noastra pe puterea lor cand de fapt sunt inca niste copii ce nu s-au maturizat copii cu probleme ce nu au trecut la grupa mare ar trebui multe sa spun cate am patit cu medicii mai ales cum e contrazic desi in final in afara de carpaceli nu sunt in stare de stiinta inalta nu au nici o valoare in afara tarii decat subiectiv sa privim cine pleaca si cu cine ne laudameste poate chiar greu de crezut prin cate am trecut si cate am vazut de ce sunt unii in stare in aceasta tara pana unde s-a mers cu stilul subtil sanatate doresc tuturor si in cazul in care mai sunt intrebari va astept pe forum eu lucrez la unele scrieri cu toate dramele prin care am trecut se vor regasi multi in listele criminalilor si a hotilor care au furat timpul trecut istoria medicinii care a fost scufundata de acesti inchipuiti cu respect lucian

  Comentariu de capraru lucian — 24 ianuarie, 2011 @ 8:37 pm | Răspunde

  • Draga Lucian,

   Astept povestile tale pe blogul meu. El este deschis tuturor care au o poveste de spus si care o argumenteaza si documenteaza medical.

   Cu respect,

   Dan

   Comentariu de dasanti — 24 ianuarie, 2011 @ 9:41 pm | Răspunde

 26. revin cu unele date noi in speranta ca de aceasta data poate cineva va citi mesajul meu cu problema destul de delicata medicala la care romanii nu au putut decat sa ma ciubucareasca de bani si sa ma nenoroceasca sau mai rau nici macar sa nu ma ajute cu nimic decat sa imi ia banii si sa ma ameninte tot pe mine din pacate in romania la ora actuala nimeni nu mai este capabil de cazuri deosebite setea nebunia de bani averi putere interese si sa nu lase evolutia sa isi urmeze cursul ei sunt constienti dragi romani si pacienti ca daca sistemul de gasti se rupe ei nu mai au nici o valoare nuca acum ar avea sunt niste mistocari ordinari si sa ma scuze domnul santimbreanu ca mai fac cateodata si pamflete sau exprimari putin mai dure dar n u stiu ce sa mai fac cu acesti oameni care unii se dau victime pe internet desi chiar ei sunt macelarii ameninta familii umbla cu tot felul de tertipuri de oameni scoliti in scolile de cadre cum am mai spus de aceea acum se vede inutilitatea revolutiei daca ar fi fost acestia dispareau dar a fost un mimetism si inca este nu popt da nume desi tare mult as vrea sa o fac desi este strigator la ceruri cum unii oameni responsabili si de moartea dnei mereuta sa aiba tupeul de a se juca si face pe altii nebuni dvs stiti stimate dle santimbrreanu cu ce lucruri am fost eu amenintat dupa ce am fost furat de zeci de milioane ptr tratamente inutile si eronate?acestia sunt medici cu functii si care au condus facultatea de medicina in trecut dau acte false masluite eu cat de curand am sa scriu o carte in care prezint toate dramele prin care am trecut in puscariile romanesti deoarece toate institutiile publice au devenit puscarii scolile facultatile tot ce este ilegal este de fapt legal au cosmetizat totul ptr a pacalui lumea au plagiat lucrari de valoare ei neavand nici o contributie decat forta politica si nulitatea profesionala in rest toti zambesc topaie prin cabinete spunand ca nimic nu se intampla mi-as dori la cazul pe care il am si ii rog pe toti oamenii de buna credinta care cunowsc specialisti de renume din lume nu am nevoie de bani nu cer donatii sunt altii mai grav dar eu am un caz dupa cum urmeaza plimbat de ani de zile edentat total glosodinie sdrom neurovegetativ sdrom hiperparatiroidism osteoporoza creasta mandibulara de 3mm ar trebui sa mi se faca o operatie ded aditie de os reconstructie creasta mandibulara ptr largirea crestei apoi protezare pe implanteproblema este ca boliule de care sufar sunt contraindicatii majore iar un medic roman a vrut sa ma omoare sa ma m,acelereasca desi nu are acte de angakjat in vreun spital sa msa opereze ca model ptr studenti apooi glumea cu mine pe internet si pe mobil sunt si hoto si handicapati dar vor ca sipealtii sa ii faca handicapati ca si ei in fine am un dosar complet cu crimele lorsi o dsustin nu sunt onstienti sau si mai grav sunt criminali nu pot da nume aici sunt turnatori se ascund se apara este jalnic ce estein romania si acesti oameni se bucura de respect sunt fondatori sefi de scoala au vile lux cand de fapt sunt demni de a sta nu in libertate ci in colivie si in tarc cu interdictie asupra vietii libere dar sa aiba si functii si dreptul de a rade de un popor si de a face cu vietile oamen ilor ce vor in concluzie daca poate cineva din occident sa ma ajute cu aceste tratamente endocrine deoarece la nooii endocrinologie nu exista sunt doar niste nutritionisti nici vorba endocrinologi eu am nevoie de tratament si interventie chirurgicala ptr glandele paratiroide depistate dupa zeci de ani de cautari tratament ptr fixarea calciului nimeni nu stia am trimis emailuri catre mai multe clinici de referinta din lume dar nu am primit nici un raspuns ma gandesc ca asa cum atatia oameni aici pe blogul dvs au gasit somitati internationale si i-au rezolvat poate si ptr mine se gaseste cineva pe care sa il contactez si sa ii expun si experimentele copilaresti la care nm-au expus falsorii romani si traumele si actele cu analizele ptr interventii serioase ce trebuie facute in romania totul este tratat in bataie de joc si din ura ptr oameni totul este ridiculizat alee multumiri psiholog md ph drd lucian capraru

  Comentariu de capraru lucian — 28 februarie, 2011 @ 4:16 pm | Răspunde

 27. nici nu stiu ce sa spun deoarece si noi trecem cam prin aceeasi situatie a fost operat la ureche ca avea un polip dupa 2 saptamani treburile sa-u agravat avem 8 luni de cand a fost operat si la 2 luni a facut strabism tampla si ochiul il doare mereu iar acuma a surzit de tot si a fost operat la cluj din noiembrie 2010 pina in prezent santem mai mult prin spitale nimeni nu stie ce se intampla avem 3 tomografi si 4 remeneuri nimic nu evidentiaza ceva anormal dar noi nu santem bined nu mai stim unde sa mergem ce sa facem nimeni nu zice nimic parca ar astepta sa le dai vestea ca sa terminat totul nu inteleg mie greu sa inteleg ca nu am trecut prin spitale dar acuma vad ca e ceva strigator la cer ce se petrece din toate punctele de vedere fereasca bunul Dumnezeu sa nu ajunga oameni la spital este o mizerie de nedescris o mancare ca si laturile la porci sant mai ok de cat mancarea la bolnav exp iti aducea la cluj la ORL supa in castron de polistirien va intreb cum se sterilizeaza aceste vase daca ele se topesc la apa mai fierbinte asa am ajuns in epoca de piatra pe vremea lui raposatu eram in comisie de femei si umblam pe la crese si spitale in control si vedeam ca tacamurile se fierbeau si la cantine dar intr-un spital unde sant tot felu de boli si oameni bolnavi noi am cules si pioceanic la cluj asa ca ar fi f multe de spus dar e jalnic va spun numai sanatate nu se poate numi am ajuns pe mana unor analfabeti care conduc tara asta si nimeni .INTELECTUAL bine inteles bine pregatit nu poate sa stea in gasca care este vai de noi romani ca ne ppare rau ca ne-am nascut in tara asta sa se inbogateasca ei asta conteaza restu pot sa moara uitativa in jur acuma cata saracie si cati mor de foame vai de batrani care au trudit o viata de om si nu au bani sa mearga la medic ca totul coasta daca nu ai nu te baga in seama asta e o NENOROCIRE mare in tara nu ne mai scoate nimeni

  Comentariu de chivuta — 13 august, 2011 @ 3:17 pm | Răspunde

 28. buna ziua,
  ma numesc Alina si am 26 ani , de cateva luni mi se blocheaza maxilarul pe partea stanga si nu mai pot deschide gura dar dupa aproximativ 20 minute daca nu mananc sau nu incerc sa l fortez isi revine. va rog dati mi un sfat sau spuneti mi la ce doctor sa merg pentru ca dupa ce am citit aici imi este frica sa merg la oricine. va multumesc

  Comentariu de alina any — 9 septembrie, 2011 @ 12:46 pm | Răspunde

  • Draga Alina,   Din ce oras esti? Iti sugerez sa vorbesti cu un BMF-ist bun, stiu ca Prof. Sylaghi este foarte bun pe ce face dar e posibil sa fie nevoie si de un neurolog, sa nu fie un spasm al muschilor care te impiedica sa deschizi/inchizi gura…   Cu bine,   Dan

   Comentariu de dasanti — 9 septembrie, 2011 @ 2:24 pm | Răspunde

  • Alina am avut si eu problema ta . Am facut controale epste controale , mi s-a pus diagnosticul ca as avea probleme cu lichidul din articulatie si ca este necesar sa fac infiltratie, Multumesc lui d-zeu ca sotul meu nu m-a lasat desi am suferit mai multi ani, la frig la oboseala mi se bloca maxilarul, am invatat sa fac miscari fortari sa vine la loc , cateodata reuseam din cateva fortari de deschidere inchidere cateo data nu ceda dar revenea dupa un timp. In fine acum 6 ani atrebuit sa schimb o lucrare dentara si asa s-a aflat problema mea o lucrare dentara gresit pusa prea inalta care nu permitea ca maxilarul sa se odihneasca, nici o data nu era in stare de repaus. Ceea ce nu am inteles niciodata cum mai multi somitati in maxilofaciale nu s-au gandit la aceasta cauza, s-au alti medici stomatologi care mi-au facut lucrari dentare in ultimii ani nu au sesizat acdest lucru. In concluzie daca ai avut cumva o lucrare dentara noua chiar si o simpla plomba nu ezita sa cauti si un specialisti in ortodentie sa verifice daca inchiderea este corecta.

   Comentariu de elisabeta — 6 februarie, 2012 @ 7:53 pm | Răspunde

 29. stimata domnisoara alina eu am avut problema cu articulatia mandibulara ca dvs si va pt sugera unde sa mergeti ma puteti suna la 0764658993 din pacate la dl prof dr silaghi este extrem de scump si ptr acest lucru va propun pe cineva ieftin si la fel de bun dar trebuie sa maiam unele informatii despre scrasniturile dvs sau anchiloza dvs si va pot spune clar ori un orl ist ori neurolog f f bun si serios asteptsa ma contactati ok?alese multumiri psiholog lucian capraru

  Comentariu de capraru lucian — 9 septembrie, 2011 @ 2:55 pm | Răspunde

  • Scump dl dr. Silaghi de la Omf?????????? Cum adica scump? M-a operat acum vreo 4 saptamani si nu mi-a cerut nici un ban. I-am ” oferit ” doar multe multumirii si a fost suficient. Ar trebui sa va informati inainte de a vorbi. Poate asa ati afla ca e unul dintre putinii medici de pe la noi care nu iau ” atentii”. Si ,apropos, nu este profesor. Deci, sunteti doar rau intentionat?
   DL. DR. SILAGHI ESTE UN OM EXTRAORDINAR SI UN MEDIC FOARTE BUN. Mergeti cu incredere la dumnealui. Va spun in cunostinta de cauza si pentru ca doar asa ii pot multumi. Veti vedea dupa.

   Comentariu de Maria — 14 noiembrie, 2011 @ 5:49 pm | Răspunde

 30. multumesc pentru raspunsuri. Eu sun din bucuresti,pe dl.Prof. Sylaghi unde pot sa l gasesc? cat de scump este? cat despre mai multe informatii puteti sa ma intrebati si va raspund.

  Comentariu de alina any — 10 septembrie, 2011 @ 11:14 am | Răspunde

 31. NU AM DE CE SA MA ASCUND DOAR CA NU VREAU SA FIU ACUZAT DE DOMNII MEDICI DE UNELECOMENTARII DE ACEEA V-AM RUGAT SA MA SUNATI DACA PUTETI DC NU VA SUN EU SAU DATI-MI UN EMAIL AL DVS SI VA SPUN TOTUL DL SANTIMBREANU STIECA SUNT UN OM SERIOS SI STIE DE CE NU POT POSTA UNELE LUCRURI SI NUME DE PERSOANE ASTEPT UN SEMN DIN PARTEA DVS SI VA AJUT CU MARE PLACERE MA OCUP DE SISTEMUL MEDICAL CA PACIENT DE ANI DE ZILE SI II CUNOSC PE TOTI FARA EXCEPTII CU STIMA PSIHOLOG LUCIAN CAPRARU

  Comentariu de capraru lucian — 10 septembrie, 2011 @ 2:27 pm | Răspunde

 32. multumesc frumos pentru raspunsul d-voastra. E-mailul meu este alina.isvoranu@gmail.com

  Comentariu de alina any — 10 septembrie, 2011 @ 9:40 pm | Răspunde

 33. am ramas pur si simplu perplexa de ce am citit aici,pot spune ca m-a luat groaza avand in vedere ca si eu ma confrunt cu aceasta problema,,atunci cand deschid gura mai mare,pentru a musca dintr-un mar spre exemplu,sau cand casc,mi se blocheaza maxilarul pe parte dreapta,si sunt nevoita sa imping cu mana in fata urechii ca sa intre la loc,nuandibulara stiu ce poate fi,doctora stomatolog mi-a spus ca poate fi o artrita mandibulara si sa am grija ca pot ramane cu gura permanent deschisa,iar din ce am citit aici,fel de fel de imagini cu doamna Mereuta,Dumnezeu sa o odihneasca in pace,imi vin in cap,poate fi de ordin ORL,sau tot de BMF,dar sincer as prefera sa mor cu gura deschisa decat macelarita si in chinuri ca doamna Mereuta.

  Comentariu de elena — 8 martie, 2012 @ 10:53 pm | Răspunde

 34. Nu am pregatirea medicala avansata necesara pentru a comenta cazul doamnei si imi pare nespus de rau pentru ce i s-a intamplat. Doar ca nu mi se pare normal ca pentru un caz dificil sa cataloghezi un doctor. Eu personal am fost la prof. Dr. Nicolae Ganuta pentru extractia unui molar de minte cu complicatii… Pot sa spun ca operatia propriu-zisa a durat mai putin de 10 minute, nu s-a umflat, nu a durut aproape deloc. Recomand oricui care doreste sa isi extraga molarii de minte sa apeleze cu incredere la dl.prof. Ganuta.

  Comentariu de Ana — 29 septembrie, 2012 @ 9:27 am | Răspunde

 35. din pacate doamne mereuta a murit din cauza acestei boli..dumnezeu sa o odihneasca!!

  Comentariu de anonim — 23 noiembrie, 2012 @ 1:25 am | Răspunde

 36. […] INCREDIBIL ! EUGENIA MEREUTA – povestea ei […]

  Pingback de POVESTI TRAGICE – CAZURI DISPERATE | cristYtepes – Cristian The Impaler — 26 decembrie, 2012 @ 10:45 am | Răspunde

 37. unii gresesc iar altii platesc …….cu sanatatea !

  Comentariu de vicrorita — 20 iunie, 2014 @ 8:24 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: